Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jolla kokoaa 200 miljoonaa ja liittoumaa MeeGon tueksi

16
Manu Pitkänen

Jolla kokoaa 200 miljoonaa ja liittoumaa MeeGon tueksi
Suomalainen start up -yhtiö Jolla kertoi kokoavansa yhteensä 200 miljoonaa euroa ja uutta liittoumaa, jonka päämäärä on tukea ja kehittää MeeGoon pohjautuvaa uutta Sailfish-käyttöjärjestelmää.

Liittouman pääpaikaksi on suunniteltu Hong Kongia, joka liittyy olennaisesti myös yhteen se päämääristä. Tarkoituksena on kehittää Sailfishistä kolmas ekosysteemi Kiinan suurille mobiilimarkkinoille. Kaksi muuta ekosysteemiä ovat Android ja iOS, joten liittoumalla on vakaa aikomus päihittää Windows Phone Kiinassa. MeeGoa ennen kehittänyt Nokia siirtyi viime vuoden alussa Microsoftin Windows Phoneen. Monet Jollan pääarkkitehdeistä ovat työskennelleet Nokialla.

Sailfish-liittouman taakse ovat tervetulleita kaikki mobiilialalla vaikuttavat yhtiöt. Jollan mukaan se on onnistunut jo nyt keräämään tarpeeksi rahaa, jotta käyttöjärjestelmä saadaan lisensoitavaan kuntoon. Suomalaisyhtiön tukena on kiinalainen D-Phone, joka on luvannut ottaa Jollan puhelimen omiin valikoimiinsa kun se julkaistaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Anonyymi käyttäjä
swsa (vahvistamaton)

1

Tämä on niitä firmoja jolle toivoisi menestystä. Nyt kun vielä pian julkistaisivat ensimmäisen puhelimen.

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

2

Höh, miksi nimenmuutos? Eikö Intel/Nokia halunnut antaa Meego nimeä käyttöön? Pidin vanhasta enemmän, enkä oikein ymmärrä tuota Sailfishiä...

Vastaa
Aruzo
Aruzo

3

@2 Varmaan ainakin osittain juuri patenttisyistä joita Nokialla/Intelillä voi olla vielä hallussaan. Ja kun Meegoa on kuitenkin aktiivisesti lähdetty jatkokehittämään, on se mielestäni hyvä erottaa Nokian aikaisesta Meegosta. Joillekin saattaisi tulla mielleyhtymiä siitä, että kyseessä on jo muiden vuosia sitten hylkäämä järjestelmä jota ei olla kehitetty millään tavalla eteenpäin.

Vastaa
teme565
teme565

4

Ei tietenkään kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta ettei vaan olisi Elop tehnyt uransa suurinta virhettä kun hylkäsi tämän systeemin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mattihunttala (vahvistamaton)

5

Puhelimia ja softaa on osaavan porukan kesken hyvä kehitellä kun ei ole vain golffaavaa turhaa ISOA välijohtoporrasta tulosta syömässä niinkun Nokialla oli ja on edelleenkin. Tsemppiä Jollalla purjehtijat !

Vastaa
Juffeo
Juffeo

6

Jolla on suuri suomalainen puhallus. kerätään rahat ja unohdetaan.
Toivotaan että joku suurempi ostaa poijes mut eipä taida käydä kaupaksi. Puhelinta sieltä ei ilmeisesti tulekkaan jouluksi. Kiinalainen neverheard ei varmaankaan ota käyttöön "jollaa tai muuta merelliseen turskaan liittyvää" kun ilmainen androidi on tarjolla. Näytöt ensin sitten hype ei päinvastoin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekkapuupää (vahvistamaton)

7

@6 saattaapi ollakkin että kiinalaiset ovat erittäin kiinnostuneita Sailfishistä, katsos kun sitä ei omista amerikkalaiset ;) voi myös olla että kehittävät jonkin oman käyttiksen niinkuin venäläiset RussianMobile Operating systemin. Ne ottaa kato tosissaan ton vakoilun mitä Googlekin harrastaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
näyttöä tulee (vahvistamaton)

8

kiinassa riittää rahaa ja potentiaalia toteuttaa mitä vain.nyrkkipajahan tuo nokia tähän nähden tulee olemaan.hienoa työtä ja näyttämisen haluakin monelta löytyy,etenkin ne ideat mitkä vesitettiin.ei kaikki hyvä päätynyt valmistukseen.voi olla että nokialla kävi kuin kodakilla digikamera oli mutta kukaan ei ymmärtänyt arvoa ja vanhoollinen yritys kulttuuri kukoisti.toiset korjas hedelmät.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

11

Sailfish on typerä nimi. Tämänhän piti olla aikaisemmin Jolla OS.

Kuinkas avoimen lähdekoodin tuotetta muka lisensoidaan? Sitähän voi kuka tahansa vapaasti hyödyntää.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

Ihme nimi tosiaan tämä SailFish. Lyhyesti siis SF? :)

@4
"Ei tietenkään kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta ettei vaan olisi Elop tehnyt uransa suurinta virhettä kun hylkäsi tämän systeemin."

Helppohan sitä on jälkiviisailla. Toisaalta moni pitää Nokian WP-polkuakin huonona koska 1) järjestelmä on erilainen (toki vielä enemmän kuin MeeGo) ja 2) sen ekosysteemi on heikoissa kantimissa.

Juurikin syyn 2 takia Nokia MeeGon hylkäsi. Olisiko Nokia yksin saanut kehitettyä MeeGolle toimivan ekosysteemin, kun sitä nyt epäillään WP:n suhteen vaikka WP:tä tukee kolme neljästä tai viidestä suurimmasta valmistajasta?

Erottautuminen, eli syy 1, olisi onnistunut myös MeeGolla, mutta ekosysteemin takiahan ne sen hylkäsi. WP on sikäli kyllä elinvoimaisempi minusta. Lisäksi Windows puolella polku tabletteihin ja tietokoneisiin on paljon suorempi.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

15

@13
Miten pääkonttorin kiinteistön myyminen liittyy mihinkään?
Ei Nokia parhaimpina päivinäänkään omistanut esim. Tampereen yksiköistään kuin ehkä muutaman vaikka rakennutti ne melkein kaikki itse. Vuokralla olivat niin Hervannassa kuin Hatanpäälläkin. Kuten Nokialta kerrottiin kiinteistöjen omistus "ei ole ydinliiketoimintaa".

Sinänsä otsikko "Nokia aikoo myydä pääkonttorinsa" on yllättäen, mutta luultavasti tarkoituksella harhaanjohtava. Eivät siis vaihda pääkonttoriaan kuitenkaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja