Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen uudet Lightning-kaapelit sisältävät kopiosuojauksen

21
Teemu Laitila

Applen uudet Lightning-kaapelit sisältävät kopiosuojauksen
Applen laitteiden käyttäjät ovat tottuneet ostamaan halpoja kiinalaisvalmisteisia 30-pinnisiä kaapeleita ja adaptereita, mutta puoli-ilmaisten kaapeleiden päivät saattavat olla luetut, ainakin joksikin aikaa. Uusimman iPhonen myötä Apple esitteli myös uuden liitännän, joka on huomattavati aiempaa pienempi. Apple-yhteensopivien lisälaitteiden omistajille se tarkoittaa uusien kaapeleiden tai adaptereiden hankintaa.

Apple myy kaapeleita sekä adaptereita omassa verkkokaupassaan hintojen vaihdellessa 20 eurosta aina jopa 40 euroon kaapelilta. Applen virallisten kaapeleiden hinta on luonut valtavan kysynnän halvemmille piraattikaapeleille, joita kiinalaisyritykset ovat tehtailleet muutamien kymmenien senttien hintaan, sisältäen parhaimmmillaan myös kotiinkuljetuksen. Uuden liitännän myötä Apple kuitenkin aikoo tehdä lopun luvattomasta kaapelitehtailusta.

CNNMoney-sivusto kertoo, että uusi Lightning-kaapeli sisältää tunnistussirun, joka käytännössä estää kaapelin kopioimisen. Siru on sijoitettu kaapelin virtajohtimeen, mikä tekee rakenteesta erittäin hankalan kopioida. "Kiinalaisvalmistajat työskentelevät parhaillaan uuden liittimen kloonaamisen parissa, mutta se ei onnistu yhtä helposti ja halvalla kuin vanhalla kaapelilla", CNNMoney-sivustolle puhunut kaapelikauppias kertoo.
Mikään tietotekniikan parissa ei ole murtovarmaa ja myös Applen kaapeli pystytään kopioimaan muutamassa kuukaudessa, uskoo kaapeleita myyvän sivuston omistaja. Kaapeleiden kasvanut monimutkaisuus kuitenkin tekee niiden valmistamisesta hankalampaa, mikä johtaa väkisinkin myös huonolaatuisiin kaapeleihin. Myös hintojen uskotaan nousevan nykyisestä muutamasa kymmenestä sentistä useisiin dollareihin kappaleelta.

Tähän mennessä Apple ei ole juuri välittänyt ainakaan pienimuotoisemmasta piraattikaapeleiden kaupasta, mutta Cult of Mac -sivuston päätoimittajan John Brownleen mukaan asiaan on todennäköisesti tulossa muutos. Applen suunnitelmana on kasvattaa nykyisen lisensointibisneksensä arvoa merkittävästi, mikä on myös perimmäinen syy uusien kaapeleiden kopiosuojauksen taustalla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

Mysticiza
Mysticiza

2

Ihmettelen SUURESTI kuinka i-tuotteiden käyttäjät hyväksyvät yhtiöltä tällaista jatkuvaa p-mäistä toimintaa.

Vastaa
Slayahhh
Slayahhh

3

Anteeksi, mutta mitä hel****** juuri luin? Kopiosuojattuja kaapeleita? Onko mitään mitä jotkut (joku) ei tekisi kilpailun estämiseksi ja kuluttajien rahastamiseksi?

Vastaa
5phone (vahvistamaton)

4

Mutku se omppu on niin ihku, et ei sen välii vaik kaikki maksaa. <3

Vastaa
BBWT
BBWT

5

Piraattikaapelit? Mikä siitä tekee piraatin jos kiinalainen kaapelivalmistaja tekee Apple-yhteensopivan kaapelin ja myy sitä omalla tuotenimellään?

Vastaa
jjokkee
jjokkee

6

Kyllä Apple jaksaa yllättää :D Sseuraavaksi huomataan ettei iPhone 5 saa paikalleen kuin Applen omia suojakuoria joita myydään sitten korkealla katteella. Hasta la vista Apple!

Vastaa
hewhkfhkser
hewhkfhkser

8

Kyllä oli aika temppu Applelta. Olis pitänyt adapteri kyllä tulla mukana, mutta kyllähän ne myy kun nää tuotteet nyt vaan toimii. Ylihinnan myönnän itsekin eikä saumaakaan että ois varaa tohon uuteen iPhoneen joten iPod Touchilla mennään.

PS. Kirjoitettu vuosia vanhalla MacBook Prolla joka on edelleenkin täysin kunnossa ja päivitettävissä. Toista ei voi sanoa kaverin vajaan vuoden vanhasta Acerista jossa on W7.

Vastaa
Darce
Darce

9

@8
Jos ei osaa käyttää tietokonetta oikein niin sillo olisikin syytä hankkia MacBook Pro ja maksaa raudasta tuplahinta.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

11

@8
"PS. Kirjoitettu vuosia vanhalla MacBook Prolla joka on edelleenkin täysin kunnossa ja päivitettävissä. Toista ei voi sanoa kaverin vajaan vuoden vanhasta Acerista jossa on W7."

Ai mitenniin ei voi sanoa?
Windows 8 tullessaan toimii kaikilla Win7 -koneilla sillä vaatimukset eivät ole nousseet.

Vastaa
jartar
jartar

14

Apple myy 20 - 40€ hintaisia kaapeleita ja itkee kun tarvikemalleja tulee myyntiin. Asia sitten "korjataan" kopiosuojauksella ja taas maailma pelastuu. Hinnassa ei tietenkään vikaa ole...

Vastaa
bittihitti (vahvistamaton)

15

Applen "hohto" on alkanut murenemaan pala palalta. Jopa Apple uskovaisiakin on herännyt hypnoosista. Muutenkin Applen tuotteet tuntuvat nykyään jotenkin vanhahtavilta ja mielestäni jopa vähän noloilta, viimeistään nyt Iphone 5 julkistuksen jälkeen..

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

16

@8, itselläni on vähän yli 4v vanha Windows-kone, joka on HP merkkinen. Vieläkin toimii erittäin hyvin ja on nopaempi kuin keskiverto kannettava. Maksoi aikanaan 850e (Oli tarjouksessa).

Olen huomannut että ihmiset tuppaavat vertailemaan kaverin 500e halpa Windows-konetta omaan 1000+e Applen koneeseen ja toteavan Applen ylivoimaisuuden. Hyvä vertailu. En väitä sinun tapauksen olevan tämä, mutta tämmöinen on valitettavasti yleistä.

OT: En ymmärrä vieläkään miksi Apple. Luulisi, että Univeraalisti käyvä liitin olisi kaikkien etu (Ihmisillä jo valimiiksi oikeanlainen kaapeli, stantardit/tutkimus/kehitys on jo tehty, sekä laitteet olisivat yhteensopivia latureiden kanssa ilman ylimääräisiä adaptereita, joita ei välttämättä pidä edes muakanaan kun tarvisi).

Vastaa
JoniS
JoniS

17

"OT: En ymmärrä vieläkään miksi Apple. Luulisi, että Univeraalisti käyvä liitin olisi kaikkien etu (Ihmisillä jo valimiiksi oikeanlainen kaapeli, stantardit/tutkimus/kehitys on jo tehty, sekä laitteet olisivat yhteensopivia latureiden kanssa ilman ylimääräisiä adaptereita, joita ei välttämättä pidä edes muakanaan kun tarvisi)."

ei siihen ole mitään muuta syytä kuin rahastus, micro-usbi liitin jos olisi ollut uudessa luurissa kilisi raha jonkun kiinalaisen firman kassaan joka tekee niitä piuhoja/latureita halvalla koska kukaan ei ostaisi applen omia sikahintaisia vastaavia

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

18

Apple tekee pelkästään kaapeleilla ja adaptereilla varmaan parempaa tulosta kuin moni suomalainen pörssiyhtiö. Applelle niiden teko maksaa suurin piirtein saman kuin mitä Kiinalaisille piraateille.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

20

Jännä lukea näitä Apple tai Samsung-uutiseten kommennteja. Kunnei ihmiset kinastele Arlan ja Valion maidoista? Ihmetyttää vaan tää vääntö joka kerta, kun Apple tai Samsung uutinen tulee. Jokainen ostaa sen mistä ITSE tykkää. Tai näin ainakin itsellä. Mielestäni HTC tai ZTE uutisten kommenteissakaan ei ole näin kinastelevaa keskustelua... Noh kyllä maailmaan ihmeita mahtuu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja