Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jollan MeeGo-pohjainen Sailfish saapuu marraskuun lopulla

4
Teemu Laitila

Jollan MeeGo-pohjainen Sailfish saapuu marraskuun lopulla
Uutta MeeGo-järjestelmän päälle rakentuvaa avointa käyttöjärjestelmää rakentava Jolla aikoo paljastaa Sailfish-koodinimellä tunnetun järjestelmänsä marraskuun loppupuolella. Julkistus tapahtuu start-up-yrityksiin keskittyvässä Slush-konferenssissa Helsingissä 21 - 22 marraskuuta.

Tilaisuudessa tullaan näkemään ainakin yhtiön kehittämä uusi käyttöliittymä. Lisäksi yhtiö aikoo kertoa lisätietoja tulevasta laitteestaan ja viritellä kehittäjien suuntaan keskustelua alustan päälle rakentuvasta ekosysteemistä. Jolla lupailee lisää tietoja tulevan puhelimen saatavuudesta vielä ennen joulua.
Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmolla on innoissaan tulevasta julkistuksesta. "Olen erittäin innoissani päästessäni esittelemään kehittämäämme käyttöliittymää ja tulee olemaan jännittävää päästä keskustelemaan sovelluksista ja kehitystyökaluista niin kehittäjien kuin yleisönkin kanssa", Hurmola kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Tiedotteessa mainitaan myös Jollan pyrkimykset skaalata Sailfish-järjestelmää käytettäväksi myös muissa laitteissa, mikä voisi tarkoittaa esimerkiksi autojen viihdejärjestelmiää.

Jolla kertoi aiemmin, että Sailfish-järjestelmään perustuvaa ekosysteemiä tullaan johtamaan Hong Kongistä käsin ja sen taustalle rakennettuun liittoumaan on kerätty alan toimijoita laitevalmistajista teleoperaattoreihin.

Päivitys 4.10. 18:43 Tarkennettu uutista puhelimen saatavuuden osalta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

himpo
himpo

1

En tiedä miksi, mutta tämä Jolla kiinnostaa, saisivat ostaa Nokian pääkonttorin sillä keräämällään rahalla, olis hyvät puittet päämajalle kotiSuomessa.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

2

@1 Mutta eikös ainakin Rovio ollut kiinnostunut tuosta Nokian konttorista? Mutte eiköhän nuo mahtuis olemaan samassa talossa kummatkin, ainakin yhteis työ vois tuottaa hienoja hedelmiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja