Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG julkaisemassa Nexus-puhelimen lokakuun lopulla

9
Teemu Laitila

LG julkaisemassa Nexus-puhelimen lokakuun lopulla
LG ja Google aikovat julkaista LG:n valmistaman Nexus-nimeä kantavan puhelinmallin vielä tämän kuun lopulla. MoDaCo-sivusto kertoo, että tuleva vielä nimeämätön Nexus-malli perustuisi paljolti LG:n Optimus G -malliin, mutta sen ulkoasu olisi kokenut uudistuksia. LG:n Nexus-laite olisi ensimmäinen uuteen Android 4.2 -järjestelmään perustuvua puhelin.

MoDaCon mukaan laitteen sisuksissa olisi Optimus G:n tapaan neliytiminen Snapdragon S4 -suoritin, 1280x768 resoluutiolla toimiva "True-HD" IPS-paneeli, kaksi gigatavua RAM-muistia, 8 Mpix kamera sekä 8 tai 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Laitteen akkua ei voi MoDaCon tietojen mukaan vaihtaa eikä laitteessa olisi microSD-paikkaa. Mielenkiintoinen lisäominaisuus on sisäänrakennettu langaton lataus. Näytön koosta ei ole vielä varmuutta, mutta ainakin uuden Nexus-laitteen esikuvan Optimus G:n näyttö on kooltaan 4,7 tuumaa.

LG ei ole tähän mennessä osallistunut Googlen Nexus-ohjelmaan. Aiemmat Nexus-puhelimet ovat tulleet Samsungilta ja HTC:lta. LG:n Nexus-malli ei ole välttämättä ainut tulossa oleva Nexus, sillä keväisen huhun mukaan Google olisi laajentamassa Nexus-puhelinten valmistusta useammalle kuin yhdelle kumppanille kerrallaan. Esimerkiksi HTC:n on huhuttu suunnittelevan viiden tuuman ruudulla varustetun Nexus-mallin julkaisua.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Ei tod.kiinnosta!! (vahvistamaton)

1

Laitteen akkua ei voi MoDaCon tietojen mukaan vaihtaa eikä laitteessa olisi microSD-paikkaa.
Se siitä sitten...!!. =(

Vastaa
dRD
dRD

2

@1: Omistan kännykän, jossa akun voi vaihtaa ja johon voi laittaa microSD:n, mutta en ole keksinyt kummallekaan ominaisuudelle mitään käyttöä? Virtanapin pohjassa pitäminen triggeröi rautatason resetin, joten "akku ois kun puhelin jumii"-tilanne ei ole tarpeellinen ja 16GB storagea on riittänyt Spotify/Youtube-aikakaudella mainiosti. Mutta mielenkiinnosta kuulen, miksi kumpikaan noista olisi ns. deal killer/hankinnan esteenä?

Vastaa
pähkinä
pähkinä

4

@2: Yllättävän moni haluaa vaihtaa puhelimeensa isomman akun, tai sitten vaihtaa sitä kesken päivän vara-akkuun, kun alkuperäisestä virta loppuu. Ja sd-kortilla tietty saadaan lisää tilaa laitteeseen. Jotkut haluavat kantaa mukanaan melkoisia musa -ja leffakokoelmia, netistä streamaaaminen kuluttaa akkua melkoisesti.

Se että sinä et tarvitse, ei tarkoita etteikö joku muu tarvitsisi. Kyllä minultakin puhelimesta löytyy molemmat ominaisuudet, enkä kuitenkaan kumpaakaan käytä. Kykenen silti ymmärtämään että joku muu niitä ominaisuuksia saattaa arvostaa.

Vastaa
dRD
dRD

5

@4: Olet varmasti oikeassa. Vara-akkuo -ongelman olen itse ratkaissut omasta mielestäni monipuolisemmalla paketilla ja ottanut käyttöö Nokian DC-16 -akkupötkön - lataa näppärästi kaikki mahdolliset kännykät ja sen lisäksi myös sähkötupakan ;-)

Storagen suhteen uskoisin, että 2v sisään kaikissa >400e puhelimissa on aika laaja cloud storage-tuki suoraan softiin rakennettuna ja sisäinen storagekin huitelee 64 - 256GB tasolla, joten muistikorttien päivät ovat kyllä hupenemaan päin. Mutta joo, toki, aina on niitä, jotka haluavat kuskata 40kpl Blu-ray -leffoja taskussaan :-)

Onneksi melkein kaikille löytyy -- "superpuhelimissa" löytyy edelleen sekä kiinteää akkuratkaisua että "irtoakkua", samoin on luureja SD-paikalla ja ilman. Vain se pahuksen kunnon QWERTY puuttuu...

Vastaa
perhana
perhana

6

huvittavintahan tässä on se, että kun windows phone ja ensimmäiset tiedot nokian lumiasta julkaistiin, suurin puute wp:ssä ja lumiassa näytti kaikkien arvostelijoiden mukaan olevan juuri muistikorttipaikan puute jota täälläkin suureen ääneen itkettiin nokian älyttömänä virheenä ottaa käyttöön järjestelmä jossa ei ole edes tukea muistikortille.

Nyt kun sitten android-valmistajat alkavat seuraamaan perässä ja luopua muistikorttipaikasta, sehän onkin ihan ok, koska eihän suurin osa sitä muistikorttipaikkaa tarvi.

Vastaa
Hmm, hmmm (vahvistamaton)

7

No itellä SIII ja kyllä tuo muistikorttipaikka on kätevä, väliin ei satu olemaan sitä piuhaa mukana matkan päällä ja saapi nopeasti kuvat, leffat yms siirrettyä koneelle, ja päinvastoin.
Muuta käyttöä muistikortille ei itel juuri ole. Ja kunhan löytyy järeämpi akku tähän niin tulee kyllä hankintalistalle.
Ehkä olen siis vain marginaali tapaus :D

Vastaa
Orobash
Orobash

8

Ehkä Google ite haluaa ettei Nexus-luureissa ole microSD-korttipaikkaa että saavat Google drivelle enempi käyttöä?
Ite arvostan irtoavaa akkua ja mircoSD-muistikorttipaikka (koska se on useimmiten nopein tapa siirtää PC:stä tiedostoja kännykkään tai täppäriin)

Vastaa
Temposaur
Temposaur

9

@8 Orobash:
Itse taas käytän pilvipalveluita, jotka toimivat taas itsellä paljon nopeammin, kuin muistikortille kopiointi, sen irrottaminen, tiedoston siirtäminen, muistikortin irrottaminen koneesta ja takaisin puhelimeen laittaminen.

Nykyisillä tiedonsiirtomaksuillakaan tuon synkkauksen voi aloittaa jo kauan ennen kotikoneelle tuloa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja