Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DNA ottaa Simplofonin yksinkertaisen älypuhelinkäyttöliittymän myyntiin

15
Teemu Laitila

DNA ottaa Simplofonin yksinkertaisen älypuhelinkäyttöliittymän myyntiin
DNA ryhtyy myymään suomalaisen Simplofon Oy:n kehittämää älypuhelimille tarkoitettua vaihtoehtoista käyttöliittymää myymälöissään. Simplofonin tarkoituksena on keskittää puhelimen tärkeimmät perustoiminnot yhteen paikkaan helposti saataville ja madaltaa kynnystä peruspuhelimesta älypuhelimeen siirryttäessä.

Käyttöliittymän perusnäytöltä löytyy puhelinluettelo ja toiselle sivulle on asennetu valmiiksi Ylen uutiset. Valikkoon voi lisätä myös muita toimintoja. Simplofon ei estä puhelimen normaaleiden toimintojen käyttöä, vaan kaikki toiminnot säilyvät helposti saatavilla.
Simplofon on ollut saatavilla heinäkuusta saakka Oulun alueen DNA-kaupoissa, mutta nyt sovelluksen myynti laajenee koko Suomeen. Sovelluksia myydään muistikortille asennettuna DNA:n myymälöistä 29,95 euron hintaan.

Kommentit (15)

remix
remix

1

Lainaus:

simplofon.com kirjoitti:
Simplofon on Samsungin puhelimiin, joissa on Android versio 2.2x. tai 2.3x.


Aika rajalliset vaihtoehdot.

Vastaa
TemeTee
TemeTee

2

@1
No jaa. Luultavasti 95% niistä puhelimista, joihin tuo on tarkoitettu, käyttää noita versioita. Ei taida ihan olla esim. Galaxy S3:lle simplofonia tarkoitettu.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

juu ei ehken SGS3-käyttäjille, mutt monelle seniorille ja nuorimmille lapsillekin... saisivat yhteyden tärkeimpiin ja/tai just haluamiinsa

Vastaa
Calileon
Calileon

4

Vau!!! Nyt siis Android luurinsa saa edullisella hinnalla päivitettyä iOS6 -tyyppiseen ratkaisuun!!! Miksei kukaan muu aikaisemmin ole keksinyt, että kun Androidista otetaan kaikki toiminnallisuus, persoonallisuus ja muokattavuus pois, siitä saadaan paljon korkeamman hintaluokan iPhone!!! Pakkohankinta siis kaikille!!!

Vastaa
Mikäjottei (vahvistamaton)

5

@4
Tai ehkä softa on tarkoitettu ikäihmisille pääsääntöisesti, jotka tuskin hankkivat mitään kusisenylihintaista omenaa ensimmäiseksi "älypuhelimeksi", joho tämä nykymaailma aika paljon on menossa.
Tuo ohjelma sattuu madaltamaan senioreiden osalta uuden puhelimen hankintaa huomattavasti.
Kaikki mikä meille on helppoa ja selvää ei välttämättä ole vanhemmille. Ja tuolla ideologialla tuokin softa on tehty, ja pojat varmasti käärii ihan ok massit itelleen tuosta jos lähtee leviämään laajemminkin.

"Ajattele sen laatikon ulkopuolellekkin"

Vastaa
Calileon
Calileon

6

Juu kyllä tajusin systeemin idean ja on mielestäni hyvä. Mutta aina kun tulee tilaisuus kuitata Apple -leirille, pitää se tehdä. Ja niitä tilaisuuksia on viimeaikoina tullut runsaasti.

Vastaa
jartar
jartar

8

@5
Oikeilla näppäimillä oleva pitkän akunkeston omaava känny on noin 1000-kertaa parempi ratkaisu senioreille. Vaikea keksiä kenelle tästä oikeasti on hyötyä...

Niin ja matalampi kynnys älypuhelimen käyttöön? Ilman nettiä kosketusnäyttökänny menettää vähintään sen 90% toiminnallisuuksista. Kuinka moni seniori siis oikeasti sellaisesta hyötyy?

@7
Ja kyllä, hinta aivan järkyttävä...

Vastaa
Mikäjottei (vahvistamaton)

9

@8
Kuinka niin ilman nettiä ?
Joo oikeat näppäimet jotka nykyään kännykässä tarkoittaa rotanpaskankokoista nappia, ilman kohoumia yms, joka tuottaa monelle vanhemmalle ongelmia. ( Kyllä olen eräällä puhelinoperaattorilla hommissa, ja juuri tästä saa kuulla aika paljon manauksia vanhemmilta mikä on nyky puhelimissa vikana ).

Vastaa
jartar
jartar

10

@9
No ihan hemmetin paljon häviää mahdollisuuksista kun nettiä ei voi käyttää. Ilman erillispakettia sen käyttö on niin kallista että hampaita ei naurata.

Jo nyt on olemassa seniorikännyjä esim Dorolla. Ihme kun suuret valmistajat eivät ole lähteneet tuomaan markkinoille omia seniorimalleja, vaikka potentiaalisia asiakkaita on valtavasti.

Vastaa
Mikäjottei (vahvistamaton)

11

Edelleen kuinka niin netti siitä häviää ?
Kyllä tuota itse ymmärtäisin jos se estäisi netin käytön tuo softa....

Vastaa
jartar
jartar

12

@11
Et ymmärrä pointtiani. Mitä seniorit tekee kosketusnäyttökännyllä? Jotta siitä saisi jotain iloa niin kännyyn pitää ottaa mukaan datapaketti, tai netin käyttö on hemmetin kallista. Tuo uusi käyttöliittymä ei tuota asiaa ratkaise.

Vastaa
Mikäjottei (vahvistamaton)

13

Niin ja kuka estää sen datapaketin ottamisen ? Otatko nyt vähän valoja tauluun ? =D
Kyllä se pappa ja mamma voi ihmetellä niitä uutisia vaikka siihen tuon ohjelman lätkäisee...

Vastaa
jartar
jartar

14

@13
Tottakai voi ottaa, mutta kuinka moni sen tekee ja kuinka moni sitä nettiä sitten tarvitsee. Jos uutisiakin sieltä joku innostuisi katsomaan niin fontti olisi todennäköisesti liian pieni katsottavaksi.

Tässä pyritään tekemään ratkaisu ongelmalle jota ei ole olemassakaan.
Peruskänny on nopeampi ja vakaampi, tarjoaa paljon paremman akunkeston, omaa fyysisen näppiksen, ei vaadi päivittämistä ja on vielä kestävämpikin. Mihin seniorit tarvitsee "helpompaa" älykännyä?

Vastaa
H4X0R-X
H4X0R-X

15

@13
"Tottakai voi ottaa, mutta kuinka moni sen tekee ja kuinka moni sitä nettiä sitten tarvitsee. Jos uutisiakin sieltä joku innostuisi katsomaan niin fontti olisi todennäköisesti liian pieni katsottavaksi.

Tässä pyritään tekemään ratkaisu ongelmalle jota ei ole olemassakaan.
Peruskänny on nopeampi ja vakaampi, tarjoaa paljon paremman akunkeston, omaa fyysisen näppiksen, ei vaadi päivittämistä ja on vielä kestävämpikin. Mihin seniorit tarvitsee "helpompaa" älykännyä?"

Tästä täytyy olla samaa mieltä aivan täysin. Itse vielä lisäksi laajentaisin tämän kirjoituksen koskemaan myös noin puolta älypuhelinten kaikista käyttäjistä, näin yleisesti ottaen.

Ongelman ydinhän on juurikin siinä, että älypuhelinten käytettävyys on esim. nettiä selatessa, esim laskujen maksussa tai yleisesti ottaenkin, melkoisen paskaa tasoa. Kuitenkin sellainen on pakko ostaa ja salailla sitä nettiä jossain kauppajonossa, niin että muut sitten odottavat, kun sinulla ei olekkaan luottokorttia valmiina puhelimeen keskityttyäsi, kun lopulta pääset maksamaan.

Kun taas tosiasiassa, lähes kaikki nettiä koskevat toimet onnistuvat kotikoneella, huomattavasti vähemmällä sähläyksellä ja ajanveitolla. Tämä siis koskien sitä osaa ihmisistä, jotka edes kerran viikossa käyvät älypuhelimellaan internetissä tai muutenkaan käyttävät sen ominaisuuksia millään lailla hyväksi. Ainoa kunnollinen käyttö tuollaiselle värkille olisi angry birdsin pelaaminen, johon siihenkin suosittelen tablettia mieluummin, niin paiksi että näkee ne siatkin samassa ruudussa kuin ritsan, niin myös pelikokemus voi olla vähän pidempi, kun ei akku lopu 15 minuutissa.

Sitten päästäänkin vielä ongelmaan siitä, että millaisia nämä nykyiset peruskännykät ovat. Otetaan nyt esimerkiksi tämän nokia C2 malli, jonka hinta on jo 50 euron alapuolella ja jolla voi varsin vaivatta kulkea internetissä. Ja aivan varmasti riittää tuohon parikertaa vuodessa netinkäyttöön. Mitä taas tulee käyttöliittymän helpouteen, tai akunkestoon, niin lyö selvästi laudalta kaikki "äly"puhelimet. Kaiki toiminnot löytyvät melkoisen vaivattomasti. Mutta sen sijaa, niin helppokäyttöisenä pidetystä lumiastakin tuottaa työtä jo soitonsiirron löytäminenkin.

Jostakin luin, että näitä älypuhelimia pidetään stataus symboleina. No ehkäpä se näin on minullakin, sillä jos näen jonkun käyttävän sellaista jossakin, pidän häntä välittömästi keskimääräistä tyhmempänä ihmisenä. Melko ironista itseasiassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja