Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

IS: Uusi iPhone-malli näkyy piikkinä vakuutusyhtiöiden tilastoissa

15
Valtteri Ahonen

IS: Uusi iPhone-malli näkyy piikkinä vakuutusyhtiöiden tilastoissa
Vakuutusyhtiöt Ruotsissa ovat huomanneet uusien iPhone-mallien lisäävään edellisten mallien varkauksia selvästi. Suomessa saa vakuutuksia myös puhelimen rikkoutumisen varalta, joten täällä puhelimet alkavat uuden tullessa hajoilla.

"Meillä on samansuuntaisia havaintoja aiempien mallinvaihdosten ajoilta. Ilmiö liittyy nimenomaan iPhoneihin ja iPadeihin", kertoo korvauspäällikkö Mikko Vaitomaa If-vakuutusyhtiöstä Ilta-Sanomille. Tekaistuiksi epäiltyjen ilmoitusten syyt ovat samoja kuin aidoissakin vakuutusilmoituksissa: puhelin putoaa taskusta, kolahtaa johonkin tai esimerkiksi putoaa veteen.

Ruotsissa ilmiötä on pidetty niin vakavana, että se on saanut vakuutusyhtiöt tiukentamaan linjaansa. Naapurimaassa asiakkaan on ilmoitusta tehdessään annettava operaattorille puhelimen ID-numero, jonka perusteella kännykkä voidaan sulkea. Näin ollen sitä ei voi myydä eteenpäin.


Suomessa ainakaan If ei ole toistaiseksi reagoinut samalla tavalla. Vaitomaa kuitenkin pitää ideaa käyttökelpoisena vaihtoehtona.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Nettijuice
Nettijuice

2

Ikävää että Apple-addiktien ansiosta kaikkien muidenkin vakuutusmaksut nousevat.

Suosittelen että vakuutusyhtiöt nostaisivat iPhone-puhelimien vakuutusmaksut esim kaksinkertaisiksi. Tai sitten muuttavst vakuutusmaksuja siten, että iPhoneja ei korvata.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hmm, hmmm (vahvistamaton)

3

@2
tai sitten ottaisivat länsinaapurin käytännön, voi hivenen mietityttää siinä vaihees kun puhelimen ID isketään täysin lukkoon. Voisi hillitä kummasti turhia ilmoituksia...
Mutta silti epäilen, että nämä on vielä pienipiikki vakuutusyhtiöiden nahoissa verraten muun irtaimiston vakuutuspetoksiin. "autot, kiinteistöt, korut..."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nolo juttu (vahvistamaton)

7

Taas yksi todiste että Apple-fanit on todellisuudessa persaukisia, jotka ostaa kännyn osamaksulla ja joutuu tekee vakuutuspetoksia ylläpitääkseen kulissia varakkuudesta.

Vastaa
Orobash
Orobash

8

Noniin.. miksi päivittää i(pip)peli 4 tai 4S uuteen käyttikseen (vaikka i(pip)pelin päivitettävyyttä on hehkutettu enemmän mitä tarttee ja päivityksessä saisi ne suomessa toimivat lisäominaisuudet).. Mutku tää uus i(pip)peli on vaan isompi ja ...

Tosin.. androidi(nexus S) käyttäjänä kyl ottaa päähän että käyttis on vaan 4.1 eikä sellainen kiva 6.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

10

Hienoja nämä Apple uutiset, kun ei mene kuin tunti, niin on jo liuta ihmisiä, jotka ovat ottaneet elämäntehtäväkseen haukkua Applea Afterdawnin palstoilla :D. No ei siinä mitään, onhan sekin tärkeä tehtävä! Keep it going!

Vastaa
JoniS
JoniS

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:

Loogiselta kuulostaisi, että vakuutusyhtiö lukitsee vanhan puhelimen ja toimittaa tilalle saman mallin.

tämä olisi luultavasti kaikki toimivin ratkaisu, omasta mielestä tälläinen tulisi ottaa käyttöön jos kerrasta toiseen kun uusi laite julkaistaan vanhat alkavat lahoamaan tai katoamaan, ja katoamis tapauksissa voitaisiin vaatia luurin imei-tunnus tai uutta puhelinta/rahaa ei tipu voisi "vähän" rauhoittaa vakuutuspetoksia.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

12

@10 sama koskee ihan kaikkia isompia valmistajia. Samsung ja HTC pääsevät vähän vähemmällä kuin Nokia ja Apple, mutta kyllä niidekin päälle riittää lokaa.

Asiasta kolmanteen: tämä siitä seuraa, kun moraalittomat ostavat tavaroita joihin heillä ole varaa, ja haluavat ehdottomasti saada myös seuraavan statussymbolin.

Vastaa
himpo
himpo

13

Vaimo otatutti meille kotivakuutuksen vaikka itse ajattelin ettei sillä tee juuri mitään, varsinkin kun heitin vaimon kännykän hetikohta vahingossa parvekkeelta ja vakuutusyhtiö tarjosi 2€ lohdutuspalkiota 135€ uudesta luurista.

Mutta sitten 1,1k€ kannettavasta kuoli näyttis ja vakuutusrahoilla saatiin huomattavasti tehokkaampi kannettava tilalle, myös miniläppärimme tippui lattialle ja uutta parempaa tilalle.

Ja riitti kun vei koneet arviointiin ja naputteli tiedot nettilomakkeeseen ja rahat tilille.

Eli vakuutuksen ottaminen kannattaa.

Kannettavat jäivät kaappiin pölyttymään koska niitä piti vakuutusehtojen mukaisesti säilyttää vuosi, otin kovot pois ja vuoden jälkeen olisin voinut myydä koneet mutta heitin mäkeen muisteineen päivineen.

Eli miten voit myydä puhelimesi jos sinulla on oltava se joska vakuutusyhtiö sen haluaa itsellee?

Vastaa
JoniS
JoniS

14

"Eli miten voit myydä puhelimesi jos sinulla on oltava se joska vakuutusyhtiö sen haluaa itsellee?"

sanoo vain niille että puhelin on hukkunut/varastettu ja myy sen jälkeen etiäpäin hyvinkin vaikeaa vakuutusyhtiölle todistaa ettei näin käynyt oikeasti, ellet puhu itseäsi pussiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kautttajaaa (vahvistamaton)

15

yhteiskunta on sairas, siis oikeesti, tuo on sairasta, materian takia lähetään tommosta tekemään :D siis mihin tää maailman on menny oikeesti? uuden iphonen takia tuhotaan edellinen... eihh

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja