Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelta lisää kylmää vettä Samsungin niskaan?

14
Matti Vähäkainu

Applelta lisää kylmää vettä Samsungin niskaan?
Applen ja Samsungin välinen kilpailu on pitänyt sisällään myös mielenkiintoisen yhteistyösuhteen. Maailman suurimpiin siruvalmistajiin lukeutuva Samsung on ollut Applen tärkeimpiä laitetoimittajia. Patenttisotia on siis tasapainotettu sirukaupalla.

Mikäli huhut pitävät paikkansa, on Apple vähentämässä merkittävästi ostamista pahimmalta kilpailijaltaan. The Korea Timesin lähteen mukaan Apple ei aio enää käyttää Samsungin valmistamia piirejä. Samsung on valmistanut iPhone 5:stä löytyvän A6-sirun, jonka suunnittelu on kuitenkin tapahtunut Applen toimesta.

Applen päätös ei vaikuttane vielä myynnissä olevien tuotteiden osalta, mutta tulevan iPadin ja iPhonen sisältä voikin löytyä Samsungin sijaan esimerkiksi TMSC:n piirejä.Samsung on aiemmin investoinut kovasti Applelle järjestelmäpiirejä valmistaviin tehtaisiin. Hiljattain Reuters uutisoi, että Samsungin muistipiiritkään eivät kelpaa Applelle.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (14)

Boss93
Boss93

1

Ettei vain kävisi tässäkin, kuten niitten karttojen kanssa: Lopetetaan pahimmalta kilpailijalta ostaminen ja lopputulos on katastrofi

Vastaa
delic
delic

3

@2 Se on varmasti hyvä kysymys ja veikkaan, että samsung miettii vielä pitkään, että olisikohan sittenkään pitänyt ärsyttää Applea.

Vastaa
JoniS
JoniS

5

@3

saa nähdä joko noin niinkuin sanoit täi käy applelle ohrasesti tuossa mene ja tiedä suotta sitä vielä spekuloi mitä tuleman pitää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HohHoijaa! @ (vahvistamaton)

6

Samsung on tehnyt ihan oikean ratkaisun,vaikka Apple olikin sen omien komponenttien suurin ostaja!.Apple on leimannut oman maineensa oikeuteenhaastajana ja silloin sellaisen yrityksen kanssa on vaikea tulla toimeen!!.
Applen arvostus on mennyt jo yliymmärryksen. ;(

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

Apple on munannut oman maineensa yhteistyökumppaneiden kanssa ja siinä käy pitkällä tähtäimellä huonosti. Samsung löytää kyllä markkinoita hilppeilleen, myy vaikka itse enemmän, heidän omat volyyminsa ovat kuitenkin kokoajan kasvaneet räjähdysmäisesti. Ja on olemassa paljon muitakin valmistajia, jotka ottaa Sampan vermeet omiin koneisiinsa, kunhan niitä vaan saa (Aikaisemmin ei helposti saanut, kun Apple osti oikeastaan kaiken.

Applella tulee ongelmia heidän touhuilujensa kanssa ja en edes usko että siihen menee montaa vuotta.

Nyt on jo tehty tutkimuksia, missä huomataan, että Applen oikeustouhuista on ollut sille enemmän haittaa kuin hyötyä jos verataan pahimpaan kilpailijaan, eli Appleen.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

8

Yleensä kun aletaan riitelemään, niin se viittaa siihen, että on jotain ongelmia itsellä. Tuollanen käräjöinti voi sattua myös omaan nilkkaan.

Vastaa
aj84
aj84

9

Ei tässä Samsung ole mitään ratkaisuja tehnyt, vaan Apple ei enään huoli heidän sirujaan. Tämä on Samsungille katastrofi, koska Apple oli heille se "ruokkiva käsi" myynnin kannalta. Hajotkoon aamuihinsa siellä Koreassa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeisus (vahvistamaton)

11

Juu, eipä tuo Apple ole se "ruokkiva käsi" vaan kyllä se on ihan vaan välipalan jakaja. Samsung ei ole mitenkään riippuvainen Applen ostohaluista.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

Nimenomaan. Samsungin tuotteet on todella hyviä ja ei tule olemaan mitään ongelmaa löytää niille uusia ostajia. Tällähetkellä eivät todennäköisesti ole pystyneet myymään kaikille halukkaille, kun Apple on ostanut ison osan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@7
Älä nyt naurata. Applen ovella on jonossa yhteistyökumppaneita, ei Samsungin pelleily ole sitä muuttanut miksikään. Pitkällä tähtäimellä tietenkin käy huonosti, kaikille. Tämä ei siihen vaikuta mitenkään.

Samsungin volyymit kieltämättä ovat nousseet, keskihinta ja voitot paljon vähemmän.

Saisinko viitteen tutkimuksiin joista puhut?


@8
Voi joskus olla ongelmiakin, joskus taasen voi olla niin, että se riidan toinen osapuoli on tehnyt jotain älytöntä, kuten Samsung teki kopioinnillaan.

Verrattuna oikeuden tuomioihin ja menetettyihin komponenttidiileihin, Samsung olisi paljon halvemmalla voinut suunnitella enemmän omannäköiset tuotteet, ja tehdä niistä vielä *paremmat* kuin Applella.


@11
Olisin yllättynyt jos Samsungia ei harmittaisi ~$13B/vuosi komponenttimyynnin huomattava pienentyminen. Sen on arvioitu olevan Samsungille erittäin kannattavaa bisnestä.

Tietenkään Samsung ei ole riippuvainen Applesta, mutta pakostikin tuollaisen potin menettäminen kirpaisee, yritysten kun on tarkoitus tuottaa voittoa.

Vastaa
arivesa
arivesa

14

Mahdollisimman edulliset osat ja valmistuttaminen yhdistettynä korkeaan ulosmyyntihintaan,on voiton maximoinnin avain.
Palvelee osakkaita,mutta ostajaa miten? Eikä jatku yleensä pitkään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.