Asus julkaisi PadFone 2:n -- "maailman nopein älypuhelin"

6
Teemu Laitila

Asus julkaisi PadFone 2:n -- maailman nopein älypuhelin
Asus on julkaissut PadFone 2 -puhelimen peräti kahdella eri mantereella järjestetyn esittelytilaisuuden voimin. PadFone 2 parantaa puhelimen ominaisuuksia edeltäjäänsä verrattuna käytännössä kaikilla osa-alueilla. Asuksen toimitusjohtaja Johnny Shih kehuskeli yhtiön tuoreinta tuotosta maailman nopeimmaksi älypuhelimeksi.

PadFone 2 kasvattaa puhelimen ruudun koon 4,7 tuumaan ja IPS-paneeliin perustuvan näytön tarkkuus on 720p ja enimmäiskirkkaus 600 nits. Sonyn valmistama takaa valaistu kuvakenno tallentaa kuvia 13 megapikselin tarkkuudella.

Prosessoriosastoltaan PadFone 2 on yksi nopeimmista (ellei jopa nopein) älypuhelimista tällä hetkellä. Androidia vauhdittaa neliytiminen 1,5 GHz:n taajuudella toimiva Snapdragon S4 Pro -prosessori sekä Adreno 320 näytönohjain. Prosessoripäivitys tuo mukanaan myös LTE-yhteydet ja GLONASS- sekä GPS-paikannuksen. Akun kapasiteetti on kasvanut 2140 mAh:n. Asuksen mukaan laite saapuu markkinoille Android 4.0.4 -järjestemällä varustettuna, mutta Jelly Bean -päivityksen luvataan saapuvan pikaisesti.
Jos PadFone-kombon puhelinosuuden spekseissä ei juuri löydy valitettavaa, niin tablettitelakan päivitykset ovat jääneet vaatimattomammiksi. Telakkaa on saatu ohennettu edeltäjäänsä verrattuna, mutta samalla myös akun kapasiteetti on pienentynyt. Puhelin ei uudessa versiossa piiloudu enää kannen taakse vaan se jää selvästi näkyviin tabletin takakannessa. Merkittävin puute telakassa on näytön resoluutio, joka on edelleen 1280x800 pikseliä eli ei juuri isompi kuin pelkässä puhelimessa. Neliytimisessä prosessorissa riittäisi tehoa myös isomman resoluution ajamiseen ja telakan 10,1 tuuman ruutu tulisi paremmin käyttöön isommalla resoluutiolla. Jos tabletin ruutu ei riitä kuvien tai videon katseluun, kuvan saa myös television ruudulle Asuksen oman MHL-tekniikkaa tukevan 13-pinnisen telakointiliitännän kautta.

Asus lupaa uuden PadFonen myyntiin vielä tämän vuoden puolella. Euroopassa 32 gigatavun muistilla varustettu versio on hinnoiteltu 799 euroon (sisältäen telakan) ja 64 gigatavun versio on 899 euroa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 500 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -22%

Apple iPhone SE (2022)
349 € Dustin Home
449 € Gigantti
449 € Power

Alin hinta viikko sitten: 449 €

Kommentit (6)

3rd_party
3rd_party

1

Onko tiedossa, onko/tuleeko tälle laitteelle stylus-kynää?

Toisekseen, kun laitteen idea on, että näyttökoon pystyy kasvattamaan tabletiksi, niin miksi ihmeessä puhelimen näytön täytyy olla 4,7"? Nyt niin kuin äkikseltään tuntuisi, että tässä yhteydessä pienempi näyttö riittäisi, kun sen kerran saa kasvamaan 10,1" telakan avulla. O tempora, o mores...

No joo, realistisesti, kai tämä kaikki tekniikka vaatii hieman isomman kotelon ja sitä kautta nyt on jo ihan sama vaikka näyttökin on iso. Mutta itse ottaisin mielummin tuplaytimisen prossun ja pienemmän laitteen.

Ja koska isossa mittakaavassa mennään, niin olisivat voineet jättää sen edellisen mallin kännykän peittävän kannen paikalleen.

Mutta kokonaisuudessaan, vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta laitteelta, vaikka tuskin koskaan mikään massatuote tuleekaan olemaan.

Vastaa
Eriol
Eriol

2

Marginaalituotteeksi jäänee, kuten alkuperäinenkin. Hintaa koko paketilla on liikaa ja dockilla ei tee mitään ilman puhelinta. Samaan hintaan saa jo hyvän tabletin ja älypuhelimen. Sinänsä kyllä ihan tyylikkään oloinen, mutta käytännössä ei todennäköisesti se järkevin vaihtoehto.

Vastaa
ep_
ep_

3

Mielenkiintoiselle vaikuttaa. Eka PadFone oli ainakin todella hyvä kapistus. Tuo puhelimen sijoitus pystyyn tässä PadFone 2:ssa on varmaankin parempi ratkaisu, sillä se edellisessä painopiste oli ikävästi tabletissa ylhäällä (puhelin oli poikittain telakan ylälaidalla). Kiikkeryys pöydällä käyttäessä näyttäisi säilyvän (puhelimen paikka näyttäisi ainakin nousevan hieman esiin telakan takapuolelta.

Hintaa on joo ehkä tosiaan jonkin verran liikaa.

@1
Ainakin ekan PadFonen stylusheadset oli pieni epäonnistuminen muuten erinomaisessa kokonaisuudessa:
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....sa_asus_padfone

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

4

Eikö tosta tabista olisi kannattanut tehdä sellanen, että se toimisi langattomasti kaikkien Androidien kanssa? Tai vaikka sitten langan kanssa. Voisi mennä jokunen kaupaksikin. Puhelin vaikuttaa kyllä asialliselta, mutta en halua tommosta naitto- systeemiä kumminkaan. Ja itellä htc:n One X, niin tuskin tuo luurikaan nyt mitään tajuntaa räjäyttävää eroa siihen tuo. Tabi kelpaisi kyllä 200-300 euron hintaan, jos sen saisi naitettua useampaan Androidiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lg4xtimus (vahvistamaton)

5

tuossa olis kaikki mitä puhelimelta haluan, nfc, lte, täydellinen prossu ja näyttis, glonass ja gps MUTTA ei irroitettavaa akkua, joten se siitä, itelläni LG Optimus 4X tällä hetkellä, ja akkuja 3 kipaletta =) täydellinen puhelin

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.