HTC esittelee uuden lippulaivan 1080p-näytöllä Japanissa

8
Sami Koivunen

HTC esittelee uuden lippulaivan 1080p-näytöllä Japanissa
Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC esittelee nettisivuillaan (käännetty) uuden lippulaivamallin HTC J Butterflyn, jonka myyntivalttina on viisituumainen 1080p-näyttö. Puhelin tulee myyntiin ainoastaan Japanissa joulukuun loppupuolella, mutta sen näyttötekniikan odotetaan leviävän myös Euroopan markkinoille.

GSM Arenan mukaan HTC J Butterflyn näyttö sisältää 440 pikseliä tuumassa (PPI) ja se on toteutettu Super LCD 3 -tekniikalla eli puhelin tukee Full HD -tarkkuutta. Lisäksi puhelin sisältää muun muassa 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 Pro APQ8064 -järjestelmäpiirin, kaksi gigatavua RAM-muistia, LTE-yhteydet, NFC-tuen, kahden megapikselin etukameran ja kahdeksan megapikselin takakameran.HTC J Butterfly ominaisuuksia ovat lisäksi 16 gigatavua sisäistä muistia ja microSD-muistikorttipaikka. Akun kapasiteetti on 2 020 milliampeerituntia, joka on keskimääräistä suurempi, mutta nähtäväksi jää, kestääkö tarkalla näytöllä varustetun puhelimen akku koko päivän käyttöä.

HTC J Butterflyn mitat ovat 143 x 71 x 9.1 mm ja painoa puhelimella on 140 grammaa. J Butterfly on siis aavistuksen One X:aa isompi puhelin. Malli tulee Japanissa myyntiin punaisena, mustana ja valkoisena sisältäen Androidin 4.1 Jelly Bean -version.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
596 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 773 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -22%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
147 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (8)

mcmopo
mcmopo

3

@1

Tuolla on hyötyä kun puhelin kytketään kiinni erilliseen näyttöön. Useinmiten puhelimen signaali näkyy samana kuin itse puhelimen näytöllä oleva kuva. Lisäksi tuo auttaa kehittämään näyttöjä muihinkin tarkoituksiin kuten videolaseihin. Mikä sen mukavampaa kuin laittaa lasit päähän ja nauttia fullhs leffasta. Tämä ei olisi erikseen mahdollista koska menekkiä ei olisi tuotantolinjan tai kehityskustannuksien ylläpitoon.

Vastaa
Gathago
Gathago

4

@3 Mielestäni markkinoilla on jo nyt puhelimia jotka antavat ulos 720p/1080p resoluutiolla kuvaa, mutteivat silti sisällä lähellekkään sen resoluutiosta näyttöä.

EDIT: Markkinoilla muuten on jo ainakin yhdet videolasit joiden reso on 1080p, vieläpä mahdollistaa 3D leffat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reiniheino (vahvistamaton)

5

Retina tarkkuuden ylittävästä paneelista ei ole käyttäjälle mitään hyötyä. Prossun tehot kuluvat turhien pikseleiden renderöimiseen, ja akku huutaa hoosiannaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
USKO@ (vahvistamaton)

6

1080p tarkkuuteen pystyvällä videokameralla & samaan 1080p resoluutiomäärään pystyvällä FULL HD tason näytöllä on paljonkin yhteistä hyötyä!.

Vastaa
Aloc
Aloc

7

Muuten varmasti ihan kiva mutta HTC:n tuntien akku huutaa samantien todellakin hoosiannaa. Eivät ne vaan ikinä opi.

Vastaa
Nettijuice
Nettijuice

8

Varustelukilpa näyttöpikseleillä on mennyt jo aivan mahdottomaksi! Nyt olisi tarpeen tehdä puolueettomia testejä kaikenikäisillä kännykänkäyttäjillä. Kuinka moni heistä huomaa mitään merkittävää eroa vaikkapa 440 ppi ja 300 ppi näyttöjen välillä? HDTV:n käyttökokemusta ja tekniikkaa ei voi sellaisenaan kopioida kännyköiden 3 ... 5 tuuman näytöille. Ongelmaksi niillä muodostuu silmän pienin fokusointietäisyys. Yli 40-vuotiaista huomattavalla osalla on vaivana ns ikänäkö eli presbyopia. He eivät voi fokusoida samoille minimietäisyydelle (20 ... 25 cm) kuin nuoremmat. Itsekukin voi testata tämän menemällä aluksi Full-HDTV-vastaanottimen edessä niin lähelle että yksittäiset pikselit alkavat erottua. Ohjelmalähteenä BlueRay tai muu, jossa resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä. Seuraavaksi aseta vaakasuuntaan käännetty älypuhelin näkökenttääsi siten, että sen n 16:9 näyttöruudun nurkat tulevat samoihin katselukulmiin HDTV:n kulmien kanssa (ruudut siis näyttävät samankokoisilta. Jos nyt etäisyys silmistäsi on alle 30 cm, et vättämättä pysty fokusoimaan kännykän ruudulle, varsinkin jos ikäsi on yli 40 vuotta. Ja nuorimmillakin saattaa ruudun jatkuva katselu noin läheltä rasittaa silmiä, toisin kuin parin metrin etäisyydellä olevan HDTV-ruudun katelu.

Pixels per inch (ppi) -arvot eivät yksinään ole kunnollinen mittari optimia katselukokemusta varten. Loppujen lopuksi kahden vierekkäisen pikselin välinen katselukulma ratkaisee, ja siihen vaikuttavaa katseluetäisyys, joka puolestaan riippuu mm ruudun koosta.

Näyttöruutujen käyttökokems-tutkimuksiin on tarpeen kutsua kaikenikäisiä, jotta optimi pikselitiheydet erikokoisilla näyttöruuduilla saataisiin selville. Koska toistaiseksi alle nelikymppiset ja muut tarkkanäköiset ovat pitäneet tästä asiasta ääntä, ja laitteiden suunnittelijat ovat sortuneet kirjoittaan näyttöspeksejä nuoria käyttäjiä varten, muutamissa älypuhelimissa myydään merkityksettömiä näyttöpikseleitä. Tästä aiheutuva suurin haitta lienee suuri virrankulutus, jonka seurauksena puhelimen käyttöaika yhdellä latauksella jää vaatimattomaksi, ellei akun painoa lisätä merkittävästi. On myös huomattava että ikänäöstä johtuvia ongelmia ei useinkaan voida korjata silmälaseilla. Yleiskäyttöisiä silmälaseja ei voi suunnitella pelkästään lähirtäisyyksiä varten, ja HDTV-kuvaa vastaavilla katselukulmilla eivät moniteholinssit kelpaa alle metrin katseluetäisyyksillä, koska HDTV-kuvan katselukulmat ovat niin suuria. Tämän voi tietenkin "korjata" katsomalla kännykän ruutua kauempaa, mutta silloin ei Full-HDTV-resoluutiosta ole mitään hyötyä: kännykän mukana on onnistuttu myymään merkityksettömiä pikseleitä, tavallisesti ylihintaan. Ja kännykän käyttäjä huomaa vain sen, että akkua pitää ladata entistä useammin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.