Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lehti: Samsung aikoo lopettaa LCD-näyttöjen toimittamisen Applelle

17
Manu Pitkänen

Lehti: Samsung aikoo lopettaa LCD-näyttöjen toimittamisen Applelle
Pitkin kesää ja syksyä verkossa on liikkunut tietoja, joiden mukaan Apple aikoisi vähentää riippuvuuttaan Samsungista. Korealaisvalmistajalla on ollut tärkeä rooli iPhonessa ja iPadissä käytettyjen komponenttien toimittamisessa. Samsungilla on markkinoilla omatkin vastaavat laitteet, mikä on aiheuttanut yhtiöiden välille eripuraa.

Samsung ei aio jäädä odottelemaan Applen ratkaisuita, vaan se on The Korean Timesin mukaan jo päättänyt jäädyttää LCD-paneeleiden toimitukset kilpailijalleen ensi vuoden alusta lähtien. Liikkeen arvioidaan aiheuttavan ongelmia Applen toimitusketjuun. Kalifornialaisyhtiö on kuitenkin jo vähentänyt radikaalisti näyttötilauksiaan Samsungilta, joten vaikutus ei ole niin paha kuin se voisi olla.
Samsung toimitti tämän vuoden alkupuoliskolla yhteensä 15 miljoonaa LCD-näyttöä. Kolmannella kvartaalilla määrä tipahti kolmeen miljoonaan ja vuoden viimeisellä neljänneksellä toimitukset ovat todennäköisesti vain 1,5 miljoonaa kappaletta.

Kommentit (17)

ZZboy
ZZboy

1

Samsungin puhelinkopio-osaston päitä tullaan silittämään LCD näyttötehtaan puolelta leivinlaudoilla. Kannattiko todella mennä söhimään hyvät asiakassuhteet, kun Apple tulee ostamaan enemmän ja enemmän näyttöjä tulevaisuudessa.

Vastaa
perhana
perhana

2

Samsungin toimitusjohtaja taitaakin olla kotoisin Pohjois-Koreasta, ainakin käytös viittaa melko vahvasti siihen suuntaan.
Jos lopetatte ostamasta meiltä, me ei kyllä sit enää myydä teille!

Vastaa
perhana
perhana

4

@3
niin... siis mielestäsi Apple kerjäsi verta nenästään ja sitten kävi näin että Samsungin lcd-näyttötoimitukset (myynti) tipahti 15 miljoonasta 3:een miljoonaan, ja tulee tippumaan 1,5:een miljoonaan viimeisellä neljänneksellä... onneksiko kävi näin?

Vastaa
reijo ripuli (vahvistamaton)

5

@4 koska Samsungin kokoinen yhtiö varmastikin kaatuu juuri tuohon LCD-näyttöjen myynnin lopettamisen applelle. Taitaa olla kohtuullisen pikkunappulaa tuommoiset summat...

Vastaa
Curvy2
Curvy2

6

Kun on kaverit hiekkalaatikolla ja alkavat riiteleen, niin ei kun kissalan pojat avuks.
Mikä tossa Omenassa on nyt niin ihmeellistä verrattuna muihin kuin laitteiden hinta.
Ja toikin kun ulkonäöstä ruvetaan riitelemään, niin se kuulostas ihan Pietarilaishuorien taistelulta maksavasta asiakkaasta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

Ja täällä samsungpojat juhlii kun myynti laskee. Toivottavasti on viikkorahat kiinni Sampan osakkeissa. :)

@6
Jotain ihmeellistä siinä todellakin on, kuten kommentistasi voi päätellä. Ei LG tai RIM tuollaista proosaa olisi sinulta saanut irtoamaan.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

8

@6
Hinta todellakin on ollut Applen etu, iPadeissä jopa täysin selvä, kukaan ei ole pystynyt tekemään vastaavaa laitetta samalla hinta/laatu suhteella.

Kännyköissä sama juttu, paitsi et ennen kilpailtiin kuka tekee parhaimmin taskuun mahtuvan kännykkän. Nyt tuo järkeenkäypä paremmuuden kriteeri on käännetty ylösalaisin. melkein voisi sanoa et kännykästä on tullut miehisen ulokkeen jatke bemarin tyyliin, mitä enemmän housuissa pullottaa sitä parempi. Monet norsunkorvat ovat kuitenkin saaneet muotonsa kun on katsottu mihin akku pitää saada sopimaan, se on vain pitänyt peittää sopivan hintaisella näytöllä ja halvoilla muovikuorilla.

Huomasin aikoinani kun vertasin iP4 ja muutamia 4-4.3" Androideja, et kas, jos iPhonen tuo 5cm lähemmäksi silmiä siinä on vastaavan kokoinen näyttö eikä pikseleitäkään vielä erota.

Mulla on parikin tuttua jotka laskee työkseen TCO (total cost of ownership) arvoja, he molemmat ihmettelevät kuinka kalliita Androidit ovat, Samsung tietysti hyötyy, mutta asiakkaat joiden kännykän arvosta putoa puolet pois saman päivän aikana eivät hymyile. Seuraava puhelin pitää ostaa taas riihikuivalla rahalla, kun vanha on ollut niin arvoton ettei sitä kukaan osta.

Vastaa
Anthonis6
Anthonis6

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:


Mulla on parikin tuttua jotka laskee työkseen TCO (total cost of ownership) arvoja, he molemmat ihmettelevät kuinka kalliita Androidit ovat, Samsung tietysti hyötyy, mutta asiakkaat joiden kännykän arvosta putoa puolet pois saman päivän aikana eivät hymyile. Seuraava puhelin pitää ostaa taas riihikuivalla rahalla, kun vanha on ollut niin arvoton ettei sitä kukaan osta.

Samaan Aikaan Applen fanit pistävät vakuutusyhtiöt maksamaan uudet puhelimet.
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....den_tilastoissa

Vastaa
Curvy2
Curvy2

10

Tässä taitaa päteä se vanhan asiaa tntevan opettajan oppi, että laitteet ja komponentit maksa juuri mitään, vaan siitä insinöörien kehittämistä ja liikevoitoista ja veroista yms. muodostuu lopullinen hinta tuotteille ja tietenkin siitä brändistä. Jo aikoinaan eräs ATK-huoltaja kehui firmansa tuotteita. Kerroin kaikkien kahvipöytäläisten kuullen, että jos toi boxi avataan niin komponentit on tehty Aasiassa laidastaan, eli hänen mainostamaansa tuotteessa ollut muuta eroa kuin se logo tai brandy, jonka sai joka alumiinikilveltä tai tarrana koteloon. Hän veti porot sieraimiin kommentistani, kun vanha sanonta on .."vain totuus loukkaa".

Vastaa
Janis P. (vahvistamaton)

11

Tuohan on ihan turhaa - itkun partaalla täällä tilittää, miten oma puhelin tai sen valmistaja on hyvä. Naapuri käyttää, mitä käyttää, mitä se mulle kuuluu. Oikeastaan koko kommentointi on turhaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

Alkuperäiseen uutiseen; Samsung kiistää huhut:

http://news.cnet.com/8301-13579_3-57537...anels-to-apple/


@10
"Tässä taitaa päteä se vanhan asiaa tntevan opettajan oppi, että laitteet ja komponentit maksa juuri mitään, vaan siitä insinöörien kehittämistä ja liikevoitoista ja veroista yms. muodostuu lopullinen hinta tuotteille ja tietenkin siitä brändistä"

Komponentit eivät määritä lopputuotteen hintaa vaan lopputuotteen tuottama hyöty ostajalle verrattuna kilpailijoihin. Hyötyyn sitten vaikuttaa design, softa ja brandikin, mutta niiden hinta on enemmänkin kertakustannus kuin muuttuva kustannus.

Tuotteita voi siis myydä hyvinkin suurilla katteilla tai jopa negatiivisella katteella, lopputuote ei aina ole asiakkaan mielestä edes niin arvokas kuin osien ja valmistuksen hinta. Toki valmistajan strategiakin (esim. Amazon) voi olla muu kuin tehdä voittoa laitteella.

Samoista komponenteista voi tehdä monta erilaista tuotetta, kuten Applekin hienosti on osoittanut. iPad, iPod Touch, iPhone ja AppleTV ovat pitkältikin samoista palasista tehtyjä, mutta täysin eri tuotteita. Ja sama tietenkin pätee myös eri merkkien välillä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@13
Se asiaa tunteva opettaja olisi saanut opettaa myös sen, että kun ei ole mitään sanottavaa kannattaa pitää suu kiinni ja sormet pois näppikseltä.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

15

@1, suosittelisin lämpimästi tutustumaan markkinointiin ja b2b-maailmaan yleisellä tasolla. Samsungin ja Applen välillä ei millään järjellä voida puhua hyvästä asiakassuhteesta.

Millä ihmeen perusteella Apple tulisi ostamaan jatkossa entistä enemmän näyttöjä, etenkään Samsungilta? Tuskin iluurin suosio mitenkään räjähdysmäisesti lähtee nousuun lähiaikoina. Onhan sitä paitsi ihan loogistakin, että yritys pyrkii heikentämään pahimman kilpailijansa tulosta vähentämällä tilauksia, kun näyttöjä voi toimittaa moni muukin valmistaja. Laadussa on tietenkin eroa, mutta sillähän ei tunnetusti liiemmin ole väliä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

@15
> Millä ihmeen perusteella Apple tulisi ostamaan jatkossa entistä enemmän näyttöjä, etenkään Samsungilta?

Applen myynti on ollut kasvussa niin puhelimissa, tableteissa kuin tietokoneissakin. Tulevaisuudesta ei tietenkään voi tietää varmasti, mutta olisin yllättynyt jos Apple toimittaisi vähemmän näyttöjä tulevan vuoden aikana kuin edellisten vuosien aikana.

Apple ostaa näyttöjä keneltä saa sopivan tuotteen sopivaan hintaan, kyllä sieltä Samsungillekin löytyisi mukava siivu, harmi vaan että ovat hölmöilleet itsensä vähän huonoon asemaan.

> Tuskin iluurin suosio mitenkään räjähdysmäisesti lähtee nousuun lähiaikoina.

Ei räjähdysmäisestä kasvusta kukaan puhunutkaan, paitsi sinä. Eikä sellaista tarvita näyttöjen myynnin kasvuun koska iPhone ei ole Applen ainoa tuote.

> Laadussa on tietenkin eroa, mutta sillähän ei tunnetusti liiemmin ole väliä.

Eipä tietenkään, tästä syystä esimerkiksi iPhone 5:ssa on paras näyttö, jonka Anandtech on koskaan mitannut (linkki alla) ja Apple on selvästi ollut HiDPI näyttöjen primus motor. Niin kännyköissä, musiikkisoittimissa, tableteissa kuin läppäreissäkin. Eikä ole myynyt kuluttajille Pentile-paskaa, vaikka se onkin halvempi valmistaa ja sillä saisi aikaan jännät, lähes epätodelliset värit.

http://www.anandtech.com/show/6334/iphone-5-screen-performance

Vastaa
Curvy2
Curvy2

17

No eilen räpelöin Iphonen kanssa, ei pahempi laite ollenkaan. Mulla on tosin sellainen ajatusmalli asioista, kuten esim naisista, että ulkoapäin voi näyttää pirun nätiltä, mutta sisus on tyhjää täynnä.
Minua epäilyttää noitten uusien laitteiden akunkesto, ei energiaa osata vieläkään kunnolla pakata akkuun. Ei sellainen laite ole mikään mobiili, jos se kaipaa vaihtoakkuja tai jatkuvaa latausta. Olipa siinä vaikka tuhat miljoonaa sovellusta. Sehän muistuttaa jo vanhaa lankapuhelinta luki siinä vaikkapa icurvy2.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja