Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalainen Android-puhelin E-Ink-näytöllä lupaa viikon akkukeston

4
Teemu Laitila

Kiinalainen Android-puhelin E-Ink-näytöllä lupaa viikon akkukeston
Kiinalainen e-kirjojen lukulaitteita valmistava Onyx kehittää Android-puhelinta, joka näytössä käytetään lähinnä e-lukulaitteista tuttua E-Ink-tekniikkaa. Virtapihin näytön ansiosta Onyxin E-Ink Phone kestää jopa viikon yhdellä latauksella.

Vaikka mustetta jäljittelevä näyttötekniikka säästää akkua, sen varjopuolena on mustavalkoisuus sekä hidas ruudunpäivitysnopeus, joka ei mahdollista animaatioiden esittämistä. Toisaalta taas E-Ink-näytöt säilyvät luettavina myös kirkkaassa auringonvalossa.
ARM Devices -sivusto on kuvannut laitteesta pitkähkön videon, jossa näkyy kevyesti muokattu Android-käyttöliittymä. Videon perusteella Android on käyttökelpoinen myös E-Ink-näytöllä, mutta näyttävistä grafiikoista pitävien on syytä jättää tekniikka väliin ainakin toistaiseksi. E-Ink-näyttöjä on kuitenkin kaavailtu asennettavaksi esimerkiksi puhelinten takakuoriin, joissa niillä voitaisiin näyttää hyödyllistä informaatiota ilman päänäytön avaamista.

Alla olevalla ARM Devices -sivuston videolla väitetään virheellisesti akun kestävän jopa kuukauden yhdellä latauksella.

Kommentit (4)

pekkapuupää (vahvistamaton)

1

näyttääpä Metro käyttöliittymältä toi alotusnäyttö :D iha vänkä idea kyllä tommonen idea muuten

Vastaa
DjZorlag
DjZorlag

2

Ihan mielenkiintoinen idea kyllä. Pelaaminen ja videoiden katselu tuolla ei tietenkään onnistu ja videosta helposti näkee kuinka näyttö tulee aika rumasti jäljessä, mutta kyllähän tuo ulkoilma -nettisurffaukseen soveltuu varsinkin jos hinta on huokea.

Olen muuten törmännyt sellaiseen videokameran LCD- näyttöön, josta voi kytkeä taustavalon tarvittaessa pois, jolloin ruudusta näkee sitä paremmin mitä kirkkaammin aurinko paistaa näyttöön.(?) Eikö jotain tuon tyyppistä järjestelmää/näyttötyyppiä voisi käyttää kännykässäkin? Näytön kirkkauden lisäämisen sijasta sammuttaisikin taustavalon ja akkukesto eikun paranee.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

3

Hiukka ehkä menee ison kosketusnäytön idea hukkaan. Ei voi selata nettiä, katsoa kuvia tms.

Jos haluaa akkukestoa niin esim omassa samsung xcover e2370 kestää akku melkein tuon kuukauden.

Jos haluaa lukea kirjoja tms. niin eiköhän niihinkin löydy paremmat vehkeet.

Huoh. olen avautunut.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

4

peruspuhelimeen loistava juttu
Ei sen puhelimen aina tule olla tietokone
Missä sähkö on vähissä tämä on hyvä tuote
ei mitään litteetä unibodya vaan AA-paristoja (Litium)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja