Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ei ollut ainoa - myös HTC tipahti talviajasta

23
Valtteri Ahonen

Nokia ei ollut ainoa - myös HTC tipahti talviajasta
Suomessa Nokian puhelimet ovat saaneet aikavyöhykeongelmiensa vuoksi viime aikoina paljon mediahuomiota. Ihmiset ovat olleet hyvin tulistuneita vaivaa aiheuttaneen vian vuoksi. Androidsuomen mukaan ongelma ei rajoittunut uutisoinnista huolimatta kuitenkaan Nokian puhelimiin, sillä myös HTC:n puhelimissa on havaittu samaa vikaa.

Ongelma on ilmeisesti koskenut ainakin HTC:n ONE-sarjan puhelimia Suomessa. Ongelma on johtunut aikavyöhykkeen automaattisesta määrittelystä. Puhelin ei ole osannut automaattisesti siirtyä talviaikaan. Nokian puhelimissa vastaava vika johti siihen, että ne vaihtoivat aikaa liian aikaisin.

Vian korjaamiseksi molemmissa tapauksissa riittää puhelimen ajan asettaminen manuaalisesti. Tällöin aikavyöhykkeeksi tulee valita Helsinki +2.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

Anna12 (vahvistamaton)

3

Taitaa koske menneen talven Lumioita vain tämä? Otsikko ja uutinen antaa ymmärtää, että koskisi kaikki Nokian puhelimia, mikä ei pidä paikkansa.

Nokian N9 ainakin selviytyi kellon siirrosta ongelmitta.

Vastaa
WP 7.5@ (vahvistamaton)

7

Vika on ohjelmoinnissa,jossa ainakaan Nokian omat ohjelmoijat epäonnistuivat Lumia-malleissa!!.

Vastaa
cahva
cahva

9

@8: Asiaa, samaa mieltä. Mut joo ihmisten kädettömyyttä jos eivät osaa laittaa oikeaa aikavyöhykettä puhelimiinsa. En nyt tarkalleen muista mitä toi Lumia 610 työluuri kyseli asennusvaiheessa mutta en ainakaan ollut kädettänyt hommaa :)

Vastaa
jeboudu (vahvistamaton)

10

@9 Lumiat kaikki kyselee siinä vaiheessa kun sitä ensimmäistä kertaa ottaa käyttöön aikavyöhykettä. Tässä vaiheessa ehdottaa yleensä jotain mitä sattuu (jerusalem/jordania/tjms). Yleensä ihminen on sen verran älykäs, että mieleen juolahtaa "hetkinen, voiko tämä olla oikein" ja tarkistaa mitä muuta löytyy. Ja tässä vaiheessa sitten huomaa, että "hei, täällähän on ikioma rakas Helsinkikin". Mutta toki sitten löytyy näitä jotka hätäpäissään puhelimen saatuuaan vain naputtavat "Next, next, next... Valmis." Ja mitenkäs silloin käy? No ei kovin hyvin yleensä. Vähän sama kun tekniseen tukeen soitetaan ensimmäisenä kun ongelmia on vaikka ohjekirjasta löytyy sama tieto mitä haetaan.

Mutta joo... Itselläni Lumiat 800 ja 900 joissa ei ollut kyseistä ongelmaa siitä syystä, että määrittäessäni puhelinta valitsin aikavyöhykkeeksi kehäkolmosen sisäpuolen eli Helsinki.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

11

Kerrankin jotain positiivista Symbianissa. Ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa talvi-/kesäaikaan siirtymisessä. Harvoin pääsee Symbbaria kehumaan...

Vastaa
i <3 lumia (vahvistamaton)

13

omassa lumiassa kello siirtyi automaattisesti, eikä mitään ongemaa

Vastaa
himpo
himpo

14

Vaimon piti herätä tuona aamuna kello 7, kaikki 4 puhelinta laitettiin herättämään eri aikoihin ongelmia ennakoiden ja kuinka kävikään?

Vaimon 5500 Sport (s60) oli vaihtanut ajan yöllä itsekseen, minun 3720 Classic (s40) ei ollut vaihtanut mutta vaihtoi kun käynnistin sen uudestaan, lasten 2690 ja Asha 300 oli samassa tilassa kuin omani ja kaikissa puhelimissa siis asetus "Päivän ja ajan autom. päivitys - Käytössä" Saunalahden liittymillä, selittäkääpäs miksi eivät vaihtaneet, vai eikö riitä 'äly' puhelimissa?

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

16

Trolleille purtavaa.. Jännä kun itsellä ei ole ikinä ollut ongelmia näitten suhteen, ei aiemmin Symbianeilla, ei nyt Lumia 900. Kun tuossa ylempänä oli mainittu Asha 300 ettei ollut vaihtanut ilman uudelleenkäynnistystä, niin kyselin äidiltäni jolla sama puhelin, oli vaihtanut ihan oikein ajan. Isän ICS:llä oleva Note oli vaihtanut oikein kuulemma jne. Olisi kiva tietää mistä se riippuu mikä vaihtaa ja mikä ei.

Vastaa
raidi@ (vahvistamaton)

17

@16
Sehän oli jo tiedossa,että Android puhelimet osaavat vaihtaa automaattisesti talviaikaan!. ;)
Ei ole aiemminkaan ollut ongelmia.

Vastaa
szandor1 (vahvistamaton)

18

ei taida iltalehteen ja mtv3 asti päästä tää uutinen. suomalaiset on siitä syystä saatanan outo kansa et silo kiinnostaa vaan kun "omalla jengillä" menee huonosti.

Vastaa
s730 (vahvistamaton)

19

Eli automaattinen ajan määrittely ilmeisesti ruksi päällä valitse kesä/talvi manuuaalisesti.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

22

Kyll N9 vaihtoi ihan oikeeseen aikaan kelloaan ja herätystään... mitä sellasia mennä talven Lumia käyttätte

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

23

@17 ?

Ei oikein taida olla luetun ymmärtäminen tai mikään muukaan hallinnassa.. Koko uutinenhan on ensinnäkin siitä että HTC:n One-sarjan puhelimet eivät ole osanneet talviaikaa, ja kuten suurin osa tälläkin palstalla seikkailevista tietänee että niissä on Android käyttiksenä. Plus tässä kommenteissakin jo ainakin kolme mallia muutamalla eri Android-versiolla on samaa sekoilua tehnyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja