Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

AUO tarjoaa älypuhelimiin näyttöä millimetrin reunoilla

11
Manu Pitkänen

AUO tarjoaa älypuhelimiin näyttöä millimetrin reunoilla
Taiwanilainen AUO on esitellyt älypuhelimiin tarkoitetun 4,46-tuumaisen näytön, jonka reunojen kapeudelle ei vedä vertoja mikään muu vastaavan kokoluokan näyttö. Näytössä on vain yhden millimetrin reunukset.

Vaikka reunuuden ohuuden minimointi saattaa vaikuttaa turhanpäiväiseltä design-trendiltä, on siitä hyötyä käytännössäkin. Puhelinvalmistajat voivat pienentää puhelimen fyysistä kokoa näyttöalan pysyessä samana. 720p-resoluutioisen näytön reunat on saatu aikaan LTPS-tekniikan (low temperature poly-silicon) avulla.
Ultraohuiden reunojen lisäksi AUO aikoo jatkossa keskittyä erittäin leveisiin katselukulmiin ja suuriin resoluutioihin. Kahteen jälkimmäiseen yhtiö aikoo tarttua IGZO- ja AHVA-tekniikoiden (Advanced Hyper-Viewing Angle) avulla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

pekkapuupää (vahvistamaton)

2

Kämmen pursuaa näytölle ja tekee kosketuskontakteja jos liian ohuet reunat :S

Vastaa
_kooma_
_kooma_

3

1 & 2 @

Miten te niitä luurejanne oikein pidätte käsissänne, jos toisella on jo kämmenkin luurin näytöllä??

Itse uutiseen, mainio juttu, näin saadaan nuo reunatkin hyödynnettyä, mikäli tarvitaan kiinteä näppäin (esim koti, paluu tai jokin muu) voidaan se sijoittaa edelleen näytön ala-reunaan, mikäli kaikki napit toteutetaan kosketusnäytöllä saadaan koko pinta ala hyödynnettyä. Fyysisiä painikkeita en ainakaan muille kuin äänen voimakkuuden säädölle sekä kamera painikkeelle keksi, nekin voidaan sijoittaa puhelimen laidoille missä ne olisivat muutoinkin fisuimpia käytön suhteen.
Eriasia on sitten nämä ns.urheilu luurit jotka pitäisi kestää esim kosteutta ja/tai iskuja muita paremmin, niissä saa edelleen olla reunat näytön ympärillä, esim iskun kevennykselle sopivan materiaalin käyttöä varten.

Vastaa
Darce
Darce

4

@3

Otappa tommonen 5 tuumainen luuri käteen ja kosketa oikeen käden peukalolla vasempaan yläkulmaan. Velko velho olet jos ei kämmen koske ollenkaan näyttöä.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

5

@4

Mulla on käytössä molemmat kädet, enkä näe kovinkaan usein tarpeelliseksi räplätä noin isoa näyttöä yhdellä kädellä, voin myös tarpeen niin vaatiessa käyttää muitakin sormia. Kolmanneksi, eiköhän se kämmen niillä reunoillakin sitten näyttöön osu? Vai auttaako 1-2 sentin reuna oikeasti noin paljon? Nätimpiä noista luureista noin saadaan, sekä tilaa säästettyä kuten uutisessa todettiinkin. En ymmärrä miksi tämä nyt olisi sen hankalampaa kuin muutenkaan. Sitten vielä, se 5:n tuuman ruutu saadaan pienempään tilaan ilman niitä reunoja....

Vastaa
himpo
himpo

8

En tiedä miksi mutta aina kun AUO mainitaan niin mieleen palaa täällä 2 vuotta sitten ollut uutinen jossa sanottiin:

"Lasittomien 3D-televisioiden saralle AUO tuo 65-tuumaisen 2160p-resoluution (Quad HD)."

Nyttemmin siis Ultra HD, mutta 2 vuotta sitten, miksei telkut ole jo kaupoissa???

Eli koitan sanoa että kun näin otsikon odotin että näyttö olisi ollut Full HD ja Autosteroskooppinen, mutta ei ;(

Vastaa
_kooma_
_kooma_

9

@7

Veikkaisin että näytön materiaali sekä puhelimen muu kestävyys vaikuttaisi asiaan... Jos tuo saadaan värkättyä esim gorilla glass:lla, niin eiköhän se normaalia muoviruutua hieman kestävämpi ole. Itselle myös melko tärkeä ominaisuus, siis tuo kestävyys, niin naarmujen kuin muunkin lujuuden suhteen. Naarmuuntumaton muovi, joka kestää iskuja sekä pientä vääntelyä olisi varmasti kaikkein paras ratkaisu, lasi kun tunnetusti ei hirveästi vääntämistä kestä.

Vastaa
tonttila
tonttila

11

Ööö... enemmän näyttöä samoilla ulkomitoilla ja valitetaan vain. Toihan on pelkästään hyvä asia. Ei tarvi kuljettaa puhelinta reisitaskuhousuissa tai repussa jos haluaa vähänkin isomman näytön.

Ja ei se kämmen sinne osu, kyllä omaa puhelintaan varmasti oppii sen verran käyttämään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja