Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WSJ: Microsoftin omaa puhelinta testataan jo

3
Teemu Laitila

WSJ: Microsoftin omaa puhelinta testataan jo
Pitkään huhuttu Microsoftin oma puhelin on ehtinyt jo testausvaiheeseen, raportoi Wall Street Journal. Lehti pitää Microsoftin puhelinsuunnitelmia merkkinä siitä, että yhtiö tavoittelee yhä enemmän Applen kaltaista liiketoimintamallia sekä sovellusten että laitteiden valmistajana.

Microsoftin suunnitelmat oman puhelimen rakentamisesta eivät ole enää varsinainen yllätys, sillä yhtiön toimitusjohtaja Steve Ballmer kertoi jo aiemmin BBC:lle, että lisää laitteita on todennäköisesti luvassa. Microsoft suhtautuu laitteisiinsa samalla tavalla kuin Google Nexus-sarjaan: niiden on tarkoitus nostaa rimaa koko ekosysteemissä ja toimia inspiraationa muille valmistajille.
Huolimatta avoimesta suhtautumisesta laitevalmistajaksi ryhtymiseen, Microsoftin toimitusjohtaja ei suostunut kommentoimaan puhelinhuhuja virallisesti WSJ:lle. "Olemme tällä hetkellä tyytyväisiä siihen tarjontaan, jolla Nokia, Samsung ja HTC ovat lähteneet joulumarkkinoille", Ballmer kertoo.

WSJ:n aasialaislähteiden mukaan edes Microsoftilla ei olla vielä varmoja tuleeko testauksessa oleva puhelin koskaan näkemään päivänvaloa. Ballmerin aiempien kommenttien perusteella vaikuttaisi siltä, että oma puhelin on Microsoftille varasuunnitelma, joka otetaan käyttöön, jos muiden valmistajien laitteet eivät menesty toivotulla tavalla.

Microsoftin laitevalmistajakumppanit ovat suhtautuneet vaihtelevasti yhtiön omiin laitteisiin. Surface-tabletti on nähty epäreiluna kilpailuna muille Windows-laitteiden valmistajille, mutta toisaalta puhelinpuolella Nokian toimitusjohtaja Steven Elop toivotti aiemmin kaikki mahdolliset toimijat tervetulleiksi myös laitemarkkinoille.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

TedVlapes (vahvistamaton)

1

"Microsoft suhtautuu laitteisiinsa samalla tavalla kuin Google Nexus-sarjaan: niiden on tarkoitus nostaa rimaa koko ekosysteemissä ja toimia inspiraationa muille valmistajille."

Linkki tähän väitteeseen, ja Microsoftin itsensä sanomana, kiitos.
Ja jos väite pitää paikkansa, MS:n kuherruskuukausi Nokian kanssa on todellakin ohi.

MS:n puhelin voi olla inspiraatio tai sitten suvereeni huomion kahmiminen itselleen superpuhelimella. Android ei tarvinnut kipeästi pelastajapuhelinta aikoinaan, kuin WP nyt tarvitsee.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

2

Microsoftilla ei taida olla kovinkaan kummoinen historia puhelinvalmistajana. Muistaakseni Kin oli aikamoinen floppi. Toivottavasti tällä kertaa onnistuu paremmin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja