DigiExpossa kokeiltua: Samsung Ativ S

15
Valtteri Ahonen

DigiExpossa kokeiltua: Samsung Ativ S
Puhelinvertailu tutustui DigiExpossa muun muassa Samsungin Windows Phone 8 -uutuuteen. Pienempään puhelimeen tottuneen käteen 4,8 tuuman AMOLED-näytöllä varustettu Ativ S tuntui suurelta, mutta ei kuitenkaan liian isolta. Oikeastaan on pakko tunnustaa, että Windows Phone toimii paremmin vähän suuremmalla ruudulla. Esimerkiksi pystyasennossa kirjoittaminen helpottuu huomattavasti näytön koon vähän kasvaessa.

Puhelin oli odotetun keveä ja toimi todella sulavasti. WP8 tuntui hyvin samanlaiselta kuin WP7. Tietysti aloitusnäyttöön tehdyt muutokset ovat todella näkyvä ero, mutta muutoin kaikki oli tuttua.
Kun kysyimme Samsungin esittelijöitä kertomaan laitteen vahvuuksia verrattuna kilpailijoihin, niin saimme vastaukseksi lähinnä muotoilusta löytyviä eroja. Samsung Ativ S on pyöreäkulmaisempi ja ohuempi kuin esimerkiksi Nokian uusi Lumia 920. Suurin valtti on ilmeisesti se, että puhelin sujahtaa taskuun esimerkiksi Lumiaa sulavammin. Yksi hyvä huomio on tietysti rahtusen halvempi hinta.

Samsungin omat sovellukset ovat kutakuinkin samoja tuttuja kuin jo Omnia W:n aikaan. Tarjolla oli Now-uutissovellus, muistiinpanoihin soveltuva MiniDiary, sekä esimerkiksi kuvanmuokkausohjelma Photo Studio. Viimeksi mainitusta löydettyä yhtä typoa lukuun ottamatta sovellukset toimivat hyvin, mutta eivät tuo ehkä yhtä paljon lisäarvoa kuin esimerkiksi Nokian tarjoama ilmainen navigointi.

Loppukaneettina on pakko mainita, että kamera tuntui toimivan todella nopeasti - laukaisun jälkeen kamera tarkensi ripeästi, otti kuvan salaman nopeasti ja heitti sen sivuun galleriaan silmän räpäyksessä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A74 – hinta laskenut -45%

Oppo A74
297 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 538 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global) – hinta laskenut -24%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global)
378 € Hobby Hall
478 € CDON
611 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
janis p (vahvistamaton)

2

Mistä kohdasta tuo näyttää iifonelta, melkoista vainoharhaisuutta.

Vastaa
simsim4
simsim4

3

Olin itsekkin tänään tuolla digi expossa ja oli varsin hauskaa nähdä sampan Ativit lähes koskemattomina kun Lumioiden kimpussa oli hirveät määrät ihmisiä. Digi Expo oli muutoin suurilta osin pettymys.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
menneen talven ...!! (vahvistamaton)

4

@3
Suomalaiset ovat Nokia uskovaisia,vaikka Samsung on älyluureja myynyt täälläkin enemmän!.Ihmekö tuo on. :/

Vastaa
G_N_G
G_N_G

6

Itsellä ois huomenna tarkoitus mennä vilkaisemaan. Ihan kohtuu mielenkiinnolla. Ja kyllä toiveissa oliskin että nokia jo pikku hiljaa rupeis nousemaan sieltä maanraosta. Tosin joku muu Flopin tilalla.

Vastaa
pelce
pelce

7

Onhan se 920 parempi, mutta Nokian E7 käyttäneenä en yhtäkään yli 140g painavaa puhelinta enää hanki. Mielenkiinnosta voisin vaihtaa SGS3:sta tähän Ativ S:ään, vaikka muu kuin käyttis ei näytä vaihtuvan.

Vastaa
Boss93
Boss93

8

Itse kyllä pidän tuota lumian muotoilua hienompana kuin Ativ S:n muotoilu eikä itseäni haittaa edes tuo lumian paino, joten jos vain rahaa olisi, niin kyllä mieluummin ostaisin tuon lumian kuin sampan.

Vastaa
djtob
djtob

9

@4. Miksi et rekisteröidy tänne ollenkaan vai onko kyseessä se, että nimimerkkejäsi on suljettu muutamia kertoja aikaisemmin ja et enää viitsi rekisteröityä?

Kyllä sinun pitää oikeasti lääkärillä tarkistuttaa ajukoppasi ja harkita, että kannattaisiko vihanhallintakurssille mennä tutkituttamaan vihan alkuperän syytä.

Suutut heti, kun joku kommentoi ja heti leimaat Nokia-uskovaisiksi ja niin, ainoa jumalasi on Samsung.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
menneen talven ...!! (vahvistamaton)

11

@9
Täällä rekisteröiminen ei ole ollut pakollista (voi vapaasti kirjoitella ilman omaa nimimerkkiä),joten...so what!.
Kirjoitus vaan poistuu automaattisesti tietyn ajan kuluttua joka ei minua haittaa!. ;)

Vastaa
Raattis
Raattis

13

WP-puhelimissa ei hirveästi eroja ruukaa olla, kun kaikki on käyttiksen puolesta lyöty lukkoon. Taistelu käydään siis muotoilussa, eikä tuo harmaa saippuapala erotu massasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
menneen talven ...!! (vahvistamaton)

15

@14
"Kaunis päältä ja ruma sisuskaluiltaan" eli ei se ulkonäkö korvaa kehnoa tekniikkaa/ominaisuuksia!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.