Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S III oli maailman myydyin älypuhelin alkusyksyn aikana

9
Teemu Laitila

Samsung Galaxy S III oli maailman myydyin älypuhelin alkusyksyn aikana
Uuden raportin mukaan Samsungin Galaxy S III oli maailman myydyin puhelin vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Sen jälkeen jäi esimerkiksi Applen iPhone 4S.

Strategy Analytics -yhtiön lukujen mukaan Samsung myi heinäkuusta syyskuuhun ulottuvan ajanjakson aikana yhteensä 18 miljoonaa Galaxy S III -puhelinta. Samaan aikaan Apple myi 16,2 miljoonaa iPhone 4S -puhelinta.
Lukujen perusteella Samsungin SGS3:n markkinaosuus kaikista myydyistä älypuhelimista oli 10,7 prosenttia ja Applen iPhone 4S:n osuus 9,7 prosenttia. Apple julkaisi saman neljänneksen lopussa myös uuden iPhone 5 -mallin, jota ehdittiin myydä 6 miljoonaa kappaletta, mikä tarkoittaa 3,7 prosentin markkinaosuutta.

Vaikka Galaxy S III:n myyntilukemat ovat olleet ennätyksellisen suuria, tilastoa on tulkittava markkinatilanteen valossa. Applen iPhone 4S:n myyntiä todennäköisesti hillitsi kuluttajien odottama uusi iPhone-malli ja Applen edellisen ja uuden lippulaivan yhteenlasketut myyntilukemat ohittavatkin Samsungin alkusyksyn menestyksen. Vasta seuraava joulumyynnin lukemat sisältävä vertailu kertoo paremmin, kumpi mobiilijättiläisistä on tällä hetkellä myyntilukemissa niskan päällä.

Kommentit (9)

tonkie
tonkie

2

@1 nyt ei ole kaikki muumit kanootissa.. Nyt puhutaan yrityksistä joiden ainut tarkoitus on saada raha ihmisiltä heille. Se millä tuotteella(tavalla) se tapahtuu on toissijainen juttu. Mikäli et saa rahaa tuosta aivottomasta fanittamiseta, niin koen sinun olevat idiootti. Mikäli saat rahallista korvausta, niin hyvä yritys, tosin ei mestariteos.

Uutiseen; Eikös tätä indikaattorit ole osoittaneen jo hetken aikaa. Tosin uskon, että muutos tähän trendiin on tulossa lähiaukoina ja hurmos ei tule kestämään.

ps. Sori, että lankesin trolliin, mutta pakko. Ei jaksa enää tuota paskaa..

Vastaa
Lauzi
Lauzi

3

@2 Puhut nyt ihmiselle, jonka ainut tehtävä on ärsyttää muita typeryydellään.

Ja samoilla linjoilla tuossa muutoksessa. Samsung kyllästää markkinat Galaxyillaan ja puskee suunnilleen identtisiä lippulaivoja vuoden välein. Applella tämä vielä toimii, kun iPhone menee jonkinlaisesta statussymbolista.

Vastaa
pyllyhiki (vahvistamaton)

4

Jäätävää, että vielä 5v sitten Mokia oli aivan suvereeni ykkönen tyhmä- ja älyluureissa. Nyt Samppa myy viikossa enemmän S3, kun Mokia yhdessä kvartaalissa kaikkia älypuhelimia yhteensä.

Vieläkö joku pitää WP-strategiaa mitenkään järkevänä? Ainiin mutta WP8 muuttaa kaiken, ihan oikeastiko? NOT!

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@5
Jutussa ollut kyse merkkien markkinaosuuksista, vaan parhaiten myyvien *mallien* myyntiluvuista ja markkinaosuuksista.

Mutta jos merkit sinua kiinnostavat: Samsung on suurin, Apple toinen. Ne myyvät yhteensä noin 50% "älypuhelimista". Niiden jälkeen tulevat RIM, ZTE ja HTC. Nokia, Sony ja Motorola lienevät suurimmista niiden jälkeisessä ryhmässä.

Vastaa
humungus68 (vahvistamaton)

8

No niin sielläkin on jo tunkua. Koskahan ihmiset tajuavat että suurin syy Nokian ahdinkoon on typerä päätös tehdä ainoastaan Windows Phone-puhelimia. Jos Nokia valmistaisi myös Android-puhelimia niin se myisi huomattavasti enemmän puhelimia kuin nyt. Samsung ja HTC esim valmistavat molempia Android sekä Windows Phone malleja ja myyvät huomattavasti enemmän Android malleja kuin Windows Phone malleja, vaikka niiden Windows Phone mallitkin ovat todella hyviä.Nokia taistelisi näitä kyseisiä valmistajia vastaan aivan eri asetelmasta jos valmistaisi myös Android malleja, nyt tällä yhden käyttöjärjestelmän taktiikalla se antaa niille ylivoimaisen edun Nokiaan verrattuna. Miksi ja minkä vuoksi Nokialla on tällä hetkellä tämä typerääkin typerämpi strategia valmistaa ainoastaan Windows Phone malleja? Kun katselee maailman myydympien puhelimien käyttöjärjestelmiä niin suurimmassa osassa on Android käyttöjärjestelmä ja vain marginaalisessa osassa on Windows Phone. Älypuhelimien myynnissä on suuri merkitys käytetyllä käyttöjärjestelmällä ja Android mallit myyvät paljon paremmin tällä hetkellä kuin Windows Phone.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8 "Koskahan ihmiset tajuavat että suurin syy Nokian ahdinkoon on typerä päätös tehdä ainoastaan Windows Phone-puhelimia"

Tuskin koskaan, koska se ei ollut syy, vaan seuraus.

Syyt olivat moninaiset ja tapahtuivat monen aiemman vuoden aikana. Syyt liittyivät pääasiassa sekä Symbianista kiinnipitämiseen, Maemo/Meego:n kanssa tehtyihin virheisiin, markkinan muutoksen ymmärtämättömyytenä ja yleiseen organisaation pöhöttyneisyyteen ja hitauteen reagoida.

"Jos Nokia valmistaisi myös Android-puhelimia niin se myisi huomattavasti enemmän puhelimia kuin nyt"

Todennäköisesti näin, mutta tekisikö huomattavasti enemmän voittoa?

"Samsung ja HTC esim valmistavat molempia Android sekä Windows Phone malleja ja myyvät huomattavasti enemmän Android malleja kuin Windows Phone malleja"

Kyllä. Samsung tekee hienoa tulosta. HTC taasen on myyntilukujen osalta pahassa luisussa ja varmaan ihan kohta tappiolla, nytkään voittoa ei per luuri tulee juuri yhtään.

Tärkeintä ei ole myydä paljon, vaan myydä riittäävästi ja tehdä voittoa. Windows Phone strategia ei ole tuonut tulosta läheskään niin nopeasti kuin toivottiin, mutta suunta on edelleen oikea niin myyntimäärien kuin firman tuloksenkin suhteen. Nokia katsoi strategiaa valitessaan, että Microsoftin tarjoamat insentiivit (raha) yhdistettynä käyttöjärjestelmään, jolla voi erottautua (positiivisesti) kahdesta suurimmasta kilpailijasta olivat parempi pelastusrengas kuin siirtyä Android-leiriin, jossa hintakilpailu on veristä ja WP-maiseen käyttökokemukseen, mm. sulavuus, tarvitaan edelleen yllättävän kallista rautaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja