Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Sketsiohjelma piruilee iPhone 5 -arvosteluille

4
Teemu Laitila

Videolla: Sketsiohjelma piruilee iPhone 5 -arvosteluille
Amerikkalainen suosittu sketsiohjelma Saturday Night Live piruilee uusimmassa jaksossaan laitearvostelujen perinteiselle saivartelulle puutteellisista ominaisuuksista, hitaasti toimivista sovelluksista ja vähemmän kuin optimaalisesta toiminnasta.

Erityisesti kohteena on iPhone 5, joka on saanut kritiikkiä huonosti toimivista kartoista, lohkeilevasta pinnoitteesta ja purppuran värisistä linssiheijastuksista.
Sketsissä arvostelijoiden valituksia saapuvat kuuntelemaan kiinalaiset iPhone-puhelimia valmistavan tehtaan työntekijät. Muun muassa iPhone-puhelimia valmistava kiinalainen Foxconn on ollut julkisuudessa huonojen työolojen vuoksi. Kiinalaiset ottavat osaa amerikkalaisten ongelmiin, sillä onhan elämä rankkaa, jos huonot kartat johdattavat käyttäjänsä väärään kahvilaan. Kiinalaiset toteavat myös olevansa onnekkaita säästyessään huonojen karttojen käytöltä, kun työ- ja asuinpaikka ovat yksi ja sama asia.

Valitusta puhelimen vioista säestetään "surullisella kiinalaisella viulunsoitolla" sekä "perinteisellä sarkastisella tanssilla".

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Ademeion (vahvistamaton)

3

"Saturday Night Live piruilee uusimmassa jaksossaan laitearvostelujen perinteiselle saivartelulle puutteellisista ominaisuuksista..."

Sketsi ei mielestäni niinkään piruile "saivarteluille puutteellisista ominaisuuksista", vaan käyttää niitä siltana inhimillisesti katsoen paljon vakavampaan aiheeseen, eli kiinalaisten työntekijöiden työoloihin.

Itse asiassa ihmiset missään päin maailmaa eivät pidä huonolaatuisista tuotteista, eivät edes kosmeettisista virheistä. Kiinalainen keskimääräinen työntekijäkin jättänee kaupan hyllylle naarmuisen radion tai kengät joiden väri hilseilee, eikä auta, vaikka myyjä kutsuisi häntä saivartelijaksi. Tämä on aivan inhimillistä, eikä ole ristiriidassa sen kanssa, että työntekijöiden huonoja työoloja on parannettava.

Vastaa
roponen
roponen

4

Eräällä tavalla ehkä paras teknologiasketsi pitkään aikaan. Ensin pientä piikkiä Applelle, sitten hiukan puukkoa klikkihakuisille journalisteille ja samalla meille kaikille jotka vingumme pienistä vioista vempaimissa ja lopulta vielä Kiinan teollisuudelle. Toki USA:kin sai kuittinsa siinä sivussa. Ja tärkein, eli naurattaminenkin onnistui. SNL:llä todella on hetkensä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja