Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Reuters: Uudet Lumiat ostavat Nokialle lisäaikaa

1
Valtteri Ahonen

Reuters: Uudet Lumiat ostavat Nokialle lisäaikaa
Nokian uudet Lumia-mallit ovat saaneet ympäri maailmaa hyviä arvosteluja, mutta se ei vielä yksin takaa niiden hyvää menestystä. Yhtiön menettäessä markkinosuuksiaan sekä tavallisissa matkapuhelimissa että älypuhelimissa, muodostuu Windows Phone -puhelinten menestys ensisijaisen tärkeäksi Nokian tulevaisuutta ajatellen, arvioi Reuters.

FIM Securitiesin analyytikko Michael Schroder ennustaa uusien Lumioiden yltävän parhaimmillaan noin kolmen miljoonan kappaleen myyntiin ennen vuodenvaihdetta. Tämä kuulostaa vähältä verrattuna esimerkiksi Applen iPhonen yli 26 miljoonan kappaleen myyntiin vuoden kolmannella neljänneksellä.
Reutersin mukaan esimerkiksi Kanadassa Windows Phonen uskotaan menestyvän hyvin niiden keskuudessa, jotka ostavat ensimmäistä älypuhelintaan. Ranskassa puolestaan ollaan mielissään siitä, että ihmiset tuntevat edellisten Lumioiden jälkeen Windows Phone -alustan hieman paremmin, eikä WP8-markkinointia tarvitse siis aloittaa aivan nollasta.

Joulumyynnistä odotetaan yhdenlaista merkkiä Nokian tulevaisuudesta. Se joutuu kuitenkin kilpailemaan kovassa joukossa esimerkiksi uuden iPhonen ja Samsungin Galaxy-sarjalaisten kanssa. Lisäksi muun muassa HTC on tuonut markkinoille omat WP8-mallinsa, jotka osaltaan syövät Nokian asiakaskuntaa jossain määrin. Analyytikot arvioivat kuitenkin, että uusien Lumia-mallien myynti riittäisi ostamaan Nokialle arvokasta lisäaikaa taistelussa kilpailijoita vastaan.

Menestyksestä ei ole mitään takeita, mutta viimeaikaiset merkit antaisivat osviittaa ainakin siitä, että valtavien tappioiden aika on ohi, ja yhtiön kassavirta on hiljalleen elpymässä - ainakin liike on ollut oikean suuntaista. Helmikuussa 2011, kun Nokian Microsoft-strategia julkistettiin, sanoi toimitusjohtaja Stephen Elop siirtymän kestävän noin kaksi vuotta. Se aika alkaa pian olla ohi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja