Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin sovellus tallentaa Google-tilin salasanan selkokielisenä

3
Valtteri Ahonen

Samsungin sovellus tallentaa Google-tilin salasanan selkokielisenä
XDA Developersin foorumeiden moderaattori graffixnyc löysi mielenkiintoisen ominaisuuden selaillessaan Galaxy S3 -puhelintaan. Samsungin S-Memo nimittäin tallensi Google-tilin salasanan täysin selkokielisenä tekstinä puhelimen /data-osiolle.

Asiaan perehtyneillä on hyvän aikaa jo ollut tiedossa, että kun puhelimen "roottaa", niin /data-osion tiedot tulevat kaikkien /system-osion sovellusten luettaviksi. Tämän vuoksi salasanan tallentaminen selkokielisenä on merkittävä tietoturvariski, sillä mikä tahansa sovellus pääsee siihen käsiksi. Yleensä ottaen voi sanoa, että salasanan tallentaminen suojaamattomana mihin tahansa on huono ajatus.

Ongelma koskee vain "rootattuja" laitteita, eli niin sanotuilla rivikäyttäjillä ei ole hätää. Mikäli kuitenkin aiot ryhtyä murtamaan puhelimesi suojauksia pääkäyttäjän oikeuksien toivossa, kannattaa pitää mielessä myös tietoturva.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Lauzi
Lauzi

3

@1 Roottauksen pitäisi tyjentää kaikki puhelimeen tallennettu data.

Aikas kiva ylläri Samsungilta. Olin itse virittänyt nuo S-Appsit kokeilumielessä omaan kakkos galaxyyn... Täytynee pyyhkiä puhelin tyhjäksi ja poistaa moiset kikkareet.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja