Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ja Apple myyvät yhteensä lähes puolet maailman älypuhelimista

Teemu Laitila

Samsung ja Apple myyvät yhteensä lähes puolet maailman älypuhelimista
Samsung on kasvattanut johtoaan maailman suurimpana puhelinvalmistajana ja kokonaismyynnissä mitattuna Nokia sinnittelee edelleen kakkossijalla Applen yltäessä kolmanneksi. Luvut käyvät ilmi tutkimusyhtiö Gartnerin tuoreesta raportista.

Kokonaismyyntiin lasketaan mukaan kaikki myydyt puhelimet eli myös peruspuhelimet, joita Nokia myy edelleen hyvin. Älypuhelimissa sen sijaan tilanne on toinen. Gartnerin lukujen mukaan Nokia oli vielä alkuvuodesta sijalla kolme, mutta nyt suomalaisyhtiö on romahtanut sijalle seitsemän päästäen edelleen muun muassa HTC:n ja RIM:n.
Samsung johtaa älypuhelinmyyntiä kirkkaalla erolla toisena tulevaan Appleen. Samsungin markkinaosuus älypuhelimissa on peräti 32,5 prosenttia ja Applen 14. Yhteensä yhtiöt hallitsevat siis 46,5 prosenttia maailman älypuhelinmarkkinoista.

Gartnerin lukujen mukaan älypuhelimet ovat tasaisesti lisäämässä osuuttaan koko puhelinmyynnistä, joka saavutti tämän vuoden kolmannella neljänneksellä lähes 428 miljoonaa kappaletta. Peruspuhelinten osuus myynnistä laski runsaalla kolmella prosentilla verrattuna vuodentakaiseen kun älypuhelinten osuus nousi 46 prosentilla saavuttaen 39,6 prosenttia kaikista myydyistä puhelimista.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja