Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung kiistää Applen komponenttien hinnankorotukset

1
Teemu Laitila

Samsung kiistää Applen komponenttien hinnankorotukset
Samsung kiistää aiemmat tiedot, joiden mukaan yhtiö olisi nostanut Applelle toimittamiensa komponenttien hintoja jopa 20 prosentilla. Asiasta uutisoi alun perin Wall Street Journal -lehden MarketWatch-sivusto.

The Street -lehti sen sijaan kertoo Samsung-pomon korealaiselle The Hankyoreh -lehdelle antamista kommenteista, joiden mukaan tiedot hintakorotuksista eivät pidä paikkaansa. Lehdelle puhuneen nimettömänä pysyttelevän Samsung-johtajan mukaan hinnoittelusta sovitaan jokaisen vuoden alussa eikä hintojen muuttaminen kesken vuoden ole yksinkertaista.
Applen ja Samsungin sopimus komponenttitoimituksista on voimassa vuoteen 2014 saakka, jonka jälkeen yhtiön on veikkailtu etsivän uusia komponenttivalmistajia. Todennäköisen ehdokas olisi esimerkiksi Taiwan Semiconductor eli TSMC.

Yhtiöt ovat toistensa pahimpia kilpailijoita mobiililaitteiden saralla, mutta toisaalta analyytikoiden mukaan Applella ei tällä hetkellä ole vaihtoehtoisia toimittajia komponenteilleen ja Applen suuret tilausmäärät ovat merkittävä tulonlähde Samsungille.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja