Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen Siri tulee saataville suomeksi

9
Valtteri Ahonen

Applen Siri tulee saataville suomeksi
Älypuhelimien valmistajat ovat jo pitkään sisällyttäneet ohjelmistoihinsa jonkinlaista tukea puhekomennoille. Toistaiseksi niistä suurin osa on kuitenkin toiminut lähinnä englanniksi, tai ei ainakaan suomeksi. Tuoreiden vinkkien perusteella on kuitenkin hyvä syy epäillä, että Applen iPhoneissa tavattu Siri olisi pian saatavilla myös suomeksi. Asiasta uutisoi 9to5mac.

Applen sivuilla alun perin 13.11. julkaistussa työpaikkailmoituksessa haetaan tekijöitä kuuden kuukauden mittaiselle jaksolle kehittämään Siriä. Ilmoituksessa toivotaan hyvää taitoa esimerkiksi kiinan, ruotsin, norjan tai suomen kielestä.

Siri nähtiin ensimmäisenä iPhonessa, mutta uusien käyttöjärjestelmäpäivitysten myötä se on siirtynyt jo iPadeihin. Beta-versioiden perusteella se nähdään ennen pitkää myös OS X -laitteissa. Tällä hetkellä Applen Siri on saatavissa jo muun muassa saksaksi, italiaksi ja japaniksi. Ehkä ensi kesän tienoilla näemme sen myös pohjoismaisilla kielillä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

allu_k
allu_k

2

Vaikken käytäkään iPhonea, tämä olisi loistavaa! Toivottavasti myös muissa puheentunnistuksissa suomi alkaa yleistyä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Rutger Hauer (vahvistamaton)

3

Kiinostaa nähdä kuinka Google Now seuraa perässä,androidithan jo osaa ymmärtää hyvin suomipuhetta,ei uskoisi että suomeksi palveleva Google Now olisi kaukana.Missä muuten Microsoftin oma viritys?

Vastaa
johtaja59
johtaja59

5

Käsittääkseni suomenkielinen puheentunnistus on erittäin vaikea toteutaa, joten nähtäväksi jää tuleeko tästä yhtä onnistunut suoritus kuin kartoista.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

6

Onhan meillä kiva määrä sijamuotoja ja kaikkia kielioppisääntöä äng-äänteestä että on Applen pojilla kyllä tekemistä :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@4
En oikein tiedä mihin aikaan viittaat, mutta Siri on ollut saatavilla reilun viiden ajan. Ei ole yhtään ihmeellistä, että sinä aikana rajalliset resurssit on käytetty johonkin muuhun kuin 5 miljoonan ihmisen markkina-alueen palvelemiseen.

Hommaa on paljon enemmän kuin vain kääntää tekstit suomeksi. Puheentunnistus, kielen semanttinen analyysi ja tällä markkinallanrelevanttien tietojen lisääminen järjestelmään (ja diilit toimittajien kanssa) ovat ainakin listalla.

Vastaa
whiz_e_wig
whiz_e_wig

9

Google taisi puhe haullallaan sekoittaa ,omena fanaatikkojen arjen siihen malliin että siristä voi luvata varmasti loppu_peleissä ainakin applen karttojen tasoa. Eli tulee toimimaan kun ovat valmiit ... kuten kurppa jo mainitsi on meit¨ä miljooooooooooooni ellei mirjard..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.