Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DNA otti HD-äänet käyttöön 3G-puheluissa

4
Teemu Laitila

DNA otti HD-äänet käyttöön 3G-puheluissa
DNA on ottanut niin kutsutun HD-äänen testikäyttöön yhtiön 3G-verkossa. Yhtiön mukaan uusi tekniikkaa tekee puheluista selkeämmän kuuloisia esimerkiksi vähentämällä taustametelin vaikutuksia.

HD-ääni vaatii tuen myös käyttäjän puhelimelta. Ominaisuus löytyy käytännössä kaikista uusista älypuhelinmalleista kuten iPhone 5 -mallista, Samsungin Galaxy S III -puhelimesta ja muista uusista Android-laitteista sekä esimerkiksi Nokian uusista Lumia-puhelimista.

"Korvanappien käyttö tekee puhelun äänenlaadusta erityisen hyvän, sillä puhelinten kuuloke-elementtien toistokäyrä painottuu diskantteihin, ja korvanapeilla matalat taajuudet saadaan paremmin esille", vinkkaa DNA:n johtaja Vesa Savolainen yhtiön tiedotteessa.

Käytännössä HD Voice -nimellä tunnettu tekniikka perustuu puheen tallentamiseen huomattavasti nykyistä laajemmalta taajuusalueelta. Perinteisellä tekniikalla puhelinverkon läpi siirtyvät taajuudet noin 300 Hz:stä 3,4 kHz:n saakka. HD Voice siirtää puhetta aina 50 Hz:stä jopa 7 kHz:n saakka, mikä saa puheen kuulostamaan luonnollisemmalta.


Puheen pakkauksessa käytetään AMR-WB-koodekkia, joka mahdollistaa laajemman taajuusalueen tallentamisen.

DNA:n mukaan palvelu on käytössä yhtiön 3G-verkoissa toistaiseksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Thedonn (vahvistamaton)

2

"HD-puhetta tukevia puhelinmalleja ovat kaikki Nokia Lumiat, ne Nokia-puhelimet, joissa on Symbian Belle -käyttöjärjestelmä, Samsung Galaxy SIII, iPhone5 ja useimmat uudet Android-puhelimet. DNA:n asiakkaista tällä hetkellä jo noin neljäsosa käyttää HD-puhetta tukevaa puhelinta."

Liian vanha on siis...

Vastaa
squi
squi

3

Samsungin speksien mukaan SGS2:n pitäisi tukea AMR-WB-koodekkia, mutta en itse ainakaan onnistunut sitä ottamaan käyttöön puhelimen asetuksista.

Vastaa
Teknotuuletin
Teknotuuletin

4

Saiskohan jostain jonkin listan kaikista tuetuista puhelinmalleista? ja onhan tässä jo kestänytkin jo pirun kauan, että saadaan 3g-äänenlaatu paremmaksi. milloinkohan muut operaattorit mahtavat ottaa tämän edes tuohon testikäyttöön?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja