Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Voiko tämä olla totta? Applella työskentelee asiantuntija nimeltä Sam Sung

11
Sami Koivunen

Voiko tämä olla totta? Applella työskentelee asiantuntija nimeltä Sam Sung
Apple on tunnettu tarkoista vaatimuksistaan ainakin sovelluskauppansa valikoimaan liittyen. Ilmeisesti kilpailevien yritysten mainostaminen ei kuitenkaan ole este työntekijöiden nimissä.

The Loop -sivuston lukija Shaun O'Toole lähetti nimittäin ylläpidolle kuvan käsiinsä saamasta käyntikortista, jossa Applen työntekijän nimenä komeilee Sam Sung. O'Toolen mukaan Applen työntekijä oli auttanut hänen vaimonsa tätiä.
Kuvassa olevan käyntikortin mukaan Sam Sungin toimipaikka sijaitsee Vancouverissa Brittiläisen Kolumbian provinssissa Kanadassa Applen liikkeessä Pacific Centre -kauppakeskuksessa.

Apple on tunnetusti Samsungin kovimpia kilpailijoita älypuhelin- ja tablet-markkinoilla. Toivottavasti viimeaikaiset kinat yhtiöiden välillä eivät ole häirinneet herra Sungin työskentelyä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

jos
jos

2

Kun tuolle kaverille soittaa, niin mitähän sieltä puhelimesta mahtaakaan kuulua? "Pacific Centre, Samsung" ;)

Vastaa
Asia on vakava (vahvistamaton)

5

Ihan hauska uutinen. Ei tämmönen välissä haitanne ketään, paitsia paria tyyppiä. Kunhan pääasiassa ollaan asiassa, niin tällaiset on kivoja piristeitä.

Vastaa
asdasdasdasdasd (vahvistamaton)

8

odotin jo innolla, mutta eihän applella ole yhtäkään asiantuntijaa xD

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

9

"Voiko tämä olla totta? Applella työskentelee asiantuntija nimeltä Sam Sung"

Aika lailla iltapäivälehtien suuntaan tässä tosiaan mennään. Vaikea sanoa, onko kyse toimittajan lapsellisuudesta vai laskelmoiko hän lukijoiden olevan lapsellisia, mutta oli kummin päin vain, ei tämä kovin tasokasta ole.

Artikkeli on itse asiassa aika hyvä esimerkki tavallisesta nykytyylistä, jossa viihteellistynyt uutismedia pyrkii heittäytymään eräänlaiseksi lukijoiden höpöttelykaveriksi, matkien sellaisia pinnallisemman pään heittoja, aika lailla "pakkopullia", joita aiheesta saatetaan vaikkapa tuopin ääressä tehdä. Asiassa ammutaan tämän artikkelin tapaan usein selvästi yli ("voiko tämä olla totta?" – siis sekö, että ihmisen etunimi voi olla "Sam" ja sukunimi "Sung", vai se, että Apple on hyväksynyt sen nimisen ihmisen työntekijäkseen?) luottaen siihen, että jonkinlainen "uutismediallinen auktoriteetti" estää lukijoita ihmettelemässä, että mitä he oikeastaan ovat juuri saaneet lukea.

Jotkut tosin lienevät sitä tyytyväisempiä, mitä matalammalla tasolla mennään – ehkä siksi, ettei ole tunnu silloin niin yksinäiseltä ... ;-)

Nimimerkki "Asia on vakava" ei tunnu ymmärtävän, että varsinainen rimanalitus ei ole aiheen uutisointi (vaikka lapsellisuuden rajoilla mennään siinäkin) vaan ennen kaikkea typerä käsittelytapa, eli se, että asia ihmetellään (tai ollaan ihmettelevinään) uutisessa oikeasti. Asian olisi voinut aivan hyvin mainita vain hauskana pikku sattumana (sillä mitään sen enempää se ei ole).

Asiassa on vielä sekin puoli, että yksittäistä ihmistä ei pitäisi nostaa parrasvaloihin hänen nimensä tai muun vastaavan ominaisuuden vuoksi. Asiasta voi aiheutua hänelle paljonkin häiriötä.

Vastaa
aj84
aj84

10

Kyllä varmasti aiheutuu, varsinkin täältä Suomesta asti !? "Sarkasmia".. Ei haittaa tällaiset kevennykset pätkääkään, jatkakaa :)

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

11

@ "aj84":

"Kyllä varmasti aiheutuu, varsinkin täältä Suomesta asti !? "Sarkasmia".."

Kyse ei ole vain tästä tapauksesta. Mikäli tällainen pinnallisuus ja lapsellisuus leviää uutismediassa, tulevat sen kohteiksi joutumaan monet muutkin – myös täällä Suomessa. Kyse on asenteesta.

"Ei haittaa tällaiset kevennykset pätkääkään, jatkakaa :)"

Kevennykset eivät sinänsä haittaa, mutta tämän olisi voinut käsitellä fiksummin. Tosin toisen ihmisen hassun nimen osoittelu ei koskaan ole kovin fiksua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja