Jolla aloittaa yhteistyön DNA:n kanssa

10
Valtteri Ahonen

Jolla aloittaa yhteistyön DNA:n kanssa
Matkapuhelinyhtiö Jolla aikoo tänään tehdä ensimmäiset suuret paljastukset tulevista aikomuksistaan. Päivältä odotetaan esimerkiksi ensimmäisiä näkymiä Jollan MeeGo-pohjaisesta Sailfish-käyttöjärjestelmästä, sekä mahdollisesti myös vilausta tulevasta raudasta.

Muilta valmistajilta tuttuja ennakkovuotoja on uusista julkistuksita nähty olemattoman vähän. Ensimmäinen virallinen tieto tältä päivältä on kuitenkin se, että suomalainen DNA-operaattori ja Jolla aloittavat kotimaassa yhteistyön. Syntyneen yhteistyösopimuksen mukaan DNA Kauppa ja muut DNA:n myyntikanavat myyvät ja markkinoivat Jollan älypuhelimia Suomessa heti niiden tullessa myyntiin. Sopimuksen arvoa ei julkistettu.

Rakennamme Sailfishin ympärille toimivan partneriverkoston seuraavan vuoden aikana. Kumppanoidumme muun muassa operaattoreiden kanssa niiden vahvan jakelutieosaamisen vuoksi. DNA on Jollalle osuva yhteistyökumppani Suomessa edelläkävijäbrändinä. DNA:lla on myös vahva kivijalkamyymäläverkosto, joka varmistaa Jollan uuden puhelimen ja mahdollisten muiden uusien laitteiden helpon saatavuuden tulevaisuudessa.



Jollan myyntijohtaja Sami Pienimäki



Jolla tiedottaa ensimmäisten puhelimiensa saatavuudesta myöhemmin. Seuraamme päivän julkistuksia ja palaamme asiaan.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
Röh (vahvistamaton)

2

Toivottavasti Jolla repäisee oikein kunnolla. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta aina saa toivoa.

Vastaa
leipuri777
leipuri777

5

Näin tuon käyttis esittelyvideon justiin mutta toivon että Jolla ei käytä noin rumia puhelimia vaan panostaisi myös designiin. Uskon että tässä firmassa on potentiaalia vaikka mihin. Käyttis näytti lupaavalta, sen oppii varmasti helposti mutta se esittelyluuri... huh huh! Ei sellaseen kehtais edes vastata julkisella paikalla...

Vastaa
Ranvier
Ranvier

6

@5: Se esittelyluuri oli Nokia N950. Eikä Jolla itse suunnittele puhelimia. Jolla on vain softayritys. He tarjoavat Sailfish OS -käyttäjärjestelmää laitevalmistajille, joiden vastuulla se laitteiden suunnittelu on.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sailfish man@ (vahvistamaton)

8

@7 Totta.Ranvier puhuu nyt "omiaan".Nokialle on tulossa entistä ahtaammat ajat,jos meinaa yhden käyttiksen turvin pärjää muille (ja varsinkin sellaisen,joka on marginaali käyttis)!!.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

9

@7,8: Se voi tietty olla, että ensimmäinen Sailfish OS -käyttäjärjestelmää käyttävä puhelin on itse Jollan suunnittelema, mutta laitevalmistaja on kyllä sitten ihan joku muu.

Vastaa
3rp3
3rp3

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:

@7,8: Se voi tietty olla, että ensimmäinen Sailfish OS -käyttäjärjestelmää käyttävä puhelin on itse Jollan suunnittelema, mutta laitevalmistaja on kyllä sitten ihan joku muu.

No tottakai! Mutta eihän Applekaan tuolla perusteella ole puhelinvalmistaja, koska puhelimet teetetään alihankkijoilla idässä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.