Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony nousi älypuhelimissa kolmanneksi - tilanne paranee vai tilastoharhaa?

7
Teemu Laitila

Sony nousi älypuhelimissa kolmanneksi - tilanne paranee vai tilastoharhaa?
Sony on uusimpien tietojen mukaan onnistunut kipuamaan kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi vuoden kolmannen neljänneksen aikana, kertoo Wall Street Journal tutkimusyhtiö IDG:n viimeisimmistä luvuista.

Sony ja sitä edeltänyt Sony Ericsson eivät ole pärjänneet erityisen hyvin älypuhelinmarkkinoilla, mutta antavatko uusimmat luvut toivoa paremmasta? Kolmen kärkeen noususta huolimatta kyseessä on enemmänkin tilastoharha ja yhtiön markkinaosuus on itse asiassa jopa kutistunut hivenen verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen.

Uusi sijoitus kolmen suurimman joukossa johtuu lähinnä siitä, että muilla menee vielä huonommin. Sony nousi viime vuoden kuudennelta sijalta kolmen kärkeen siksi, että HTC, Nokia ja RIM ovat kaikki menettäneet markkinaosuuttaan. Osuuttaan sen sijaan ovat kasvattaneet lähinnä Apple ja Samsung, jotka yhdessä hallitsevat lähes puolta älypuhelinmarkkinoista.


Sonyn nousu kolmannelle sijalle vain 4,8 prosentin markkinaosuudella antaa kuvaa siitä, miten ehdoton kahden jättiläisen ylivoima on älypuhelinmarkkinoilla. Sonyn taakse jäävät HTC 4,7 prosentin osuudella, RIM 4,2 prosentin osuudella sekä Nokia 3,4 prosentin osuudella. Hankalasta tilanteesta kertoo lisäksi se, että puhelinmarkkinoiden kolmanneksi suurimman valmistajan älypuhelinliiketoiminta oli noin 215 miljoonaa euroa tappiollista edellisen tilikauden aikana.

Huolimatta siitä, että älypuhelinmarkkinat kasvavat vauhdilla erityisesti Kiinassa, kasvusta suurin osa tapahtuu älypuhelinten halvimmassa hintaluokassa, jossa valmistajien katteet ovat olemattomat. Tulosta tehdäkseen valmistajan on myytävä premium-luokan älypuhelimia, joissa Applen iPhone ja Samsungin Galaxy S III dominoivat vahvasti.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
Heks (vahvistamaton)

1

Sony hakkaa Android-luureissa mielestäni kaikki kilpailijat parhaillaan, materiaalit ja hinta/laatu-suhde on loistavat ja osaavat panostaa oikeisiin asioihin. Esimerkkinä Sonyn oma tekniikka mm. näytön suhteen on loistavaa ja miellyttävä nähdä, että ei vedetä saman kaavan mukaan kuin muut. Samsung osaa markkinoida paremmin ja ihmiset kuvittelevat että kameran megapixelimäärä, näytön reso ja prossun teho = markkinoiden paras puhelin.
Eipä siinä, paikkansa ovat hekin ansainneet ja on hyvä, että kilpailijoita riittää, ettei aleta lepsuilemaan.
Sony panostaa juuri sopivasti älypuhelinten kehitykseen, mutta markkinointi Euroopassa erityisesti puhelinten saralla, on jäänyt mitättömäksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Heks (vahvistamaton)

2

Samoin myöskin täytyy vielä jatkaa, että "Sony nousi älypuhelimissa kolmanneksi - tilanne paranee vai tilastoharhaa?"

Jos useat kilpailijat tippuvat, ja yksi pystyy säilyttämään asemansa, niin sehän on suora viittaus että pystytään päihittämään useita kilpailijoita, joka ei mielestäni ole tilastoharhaa.

Vastaa
DjZorlag
DjZorlag

3

Mielestäni Xperiat näyttää ihan hyvänoloisilta kamppeilta. Muotoilukin on munakkaampaa kuin Samsungilla ja Nokialla. Omasta mielestä nuo Xperiat on yhdessä Motorolan razr maxx:in kanssa muotoilultaan ja muutenkin ulkonäöltään tämän hetken onnistuneimpia puhelimia. Tiedä sitten miksei Sonyt myy. Ehkä mainostus, huono maine tms.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

5

Samsung ja Apple siivittelevät vanhojen tuotteidensa menestyksen avulla. Vaikka kilpailijat tekisivätkin parempia tuotteita kestää vähintään vuosi, että se vaikuttaisi kunnolla markkinatilanteeseen.

Ongelma on myös siinä, että suurissa ekosysteemeissä on vaikea nähdä eroja valmistajien kesken. Loppujen lopuksi on helpompaa valita se tuttu ja turvallinen kuin jonkun toisen valmistajan tuote joka voi olla marginaalisesti parempi.

Tietysti myyjillähän tässä on suurin vaikutus, mutta hekin noudattavat samaa periaatetta. On helpompaa myydä tuote, joka on asiakkaalle ennestään tutumpi.

Kärkikaksikon ulkopuolelta näen silti suurimmaksi nousijaksi tulevaisuudessa Nokian, jolla on monia etuja kilpailijoihinsa verrattuna. Esimerkkinä käyttöjärjestelmä, muotoilu, kamera, navigointi. Myös entisenä markkinajohtajana on jotain merkitystä tunnettavuuden kannalta.
Tällä hetkellä Android on tuhoontuomittu kilpailualusta Kiinan ulkopuolella. Samsungin ylivoima on jo liian suuri. Saa nähdä miten Google aikoo ongelman ratkaista. Joko alkaa itse peluriksi tai sitten Google Nexus malli ottaa muilla valmistajilla enemmän tuulta alle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
finijana (vahvistamaton)

6

Eipä ne myyjät tunnu paljon edes haluavan myydä Sonya. Parikin eri kertaa kun olen liikkeessä Xperiasta kysynyt, niin heti tuputtavat vaan jotain Samsungia. Paras oli, kun myyjä oikein ihmetteli kiinnostustani ja tarjosi heti "parempaa Samsungia". Kysyin että onko sulla kokemusta Sonysta. Kuulemma ei. Ei sen puoleen. Itselläni on Sony ja kovasti kuitenkin on kiinnostusta herättänyt varsinkin Samsung-käyttäjien keskuudessa - liekö lievää tyytymättömyyttä omaan merkkiin? Apple-porukka on ihan oma lukunsa, ne näkee vain Applen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

7

Ilmaus "tilastoharha" on tosiaan harhalaukaus, kuten "Heks" tuo esille. Jos luvut eivät jostain syystä kertoisi totuutta, niin silloin voisi puhua tilastoharhasta, mutta niinhän ei tässä tapauksessa liene.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja