Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuva ZTE:n viisituumaisesta Z5:sta julkaistiin verkossa

11
Teemu Laitila

Kuva ZTE:n viisituumaisesta Z5:sta julkaistiin verkossa
Jokaisen valmistajan valikoimaan on nykyään kuuluttava yksi viisituumainen jättiläispuhelin ja nyt verkkoon on "vuodettu" kuva kiinalaisen ZTE:n tulevasta viisituumaisesta. Laite tunnetaan nimellä Nubia Z5.

Kuvan julkaisi kiinalaisessa Weibo-palvelussa ilmeisesti ZTE:n oma PR-työntekijä. Laitteesta on aiemmin nähty kuva vain takakuoresta, mutta nyt kuvassa näkyy laitteen etupuoli koko komeudessaan. Kuvan perusteella ZTE on päätynyt käyttämään laitteessa kapasitiivisia näppäimiä pelkkien virtuaalinäppäinten sijaan. Kulmikkaan designinsa puolesta laite näyttää muutaman vuoden ikäiseltä.

Aikaisempien tietojen perusteella näytön resoluutio on 1080p, mutta sisuskaluista ei ole tarkempaa tietoa. Ilmeisesti Nubia kuitenkin sisältäisi neliydinprosessorin ja 13 megapikselin kameran.Nykyisten tietojen perusteella laite julkaistaisiin Kiinassa jo ensi viikolla, mutta sen Euroopan julkaisusta ei ole tarkempaa tietoa. ZTE on pyrkinyt vakiinnuttamaan asemaansa myös muualla maailmassa, joten sen ilmaantuminen kauppoihin jossain vaiheessa ei ole täysin pois suljettua.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Jarissimo
Jarissimo

5

Yhtenäisyys kellojen välillä on värisävy eli harmahtava, edes väri ei ole sama.

Huvittavaa huomiossasi on se, että sanot kelloja samanlaisiksi vaikka tyypillisen tavan vastaisesti ZTE:een kellossa on vain yksi viisari..:)

Kello itsessään on aika yleinen ja valmistajariippumaton tapa ilmoittaa aikaa, eikä mielestäni ole patentoitu keksintö, eikä sitä omista mikään rautatieasema, Apple, HTC, Nokia, Jolla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

6

"Kulmikkaan designinsa puolesta laite näyttää muutaman vuoden ikäiseltä."

Mielestäni useimpien kärkivalmistajien uutuusmallit noudattavat tällaista kulmikasta, jonkin verran pyöristetyin kulmin olevaa muotoilua. Kärkivalmistajista Samsung poikkeaa tästä tyylistä jonkin verran hieman enemmän pyöristetyllä muotoilullaan. Koska nelikulmainen näyttöruutu sanelee pitkälle laitteen ulkomitat, tulemme epäilemättä jatkossakin näkemään pitkälle nelikulmaisia laitteita. Näppärillä muotoilukikoilla kulmikkuuden vaikutelmaa voidaan toki vähentää.

Itsekään en ole pelkistetyn kulmikkuuden ystävä. Jos muotoilija otetaan pohjoismaista tai palkataan kuka tahansa muotoilupiireissä arvostettu muotoilija, on tiedossa melko teräviä kulmia tai muita geometrisia perusmuotoja ja yleensäkin karua, pelkistettyä ulkonäköä.

Vastaa
PJL78
PJL78

7

Jarissimo, onhan ne siltin samannäköisiä, todella paljon. Koko herätystoiminto mukaanluettuna, näkeehän sen eron, mutta samankaltaisuuksista näkee niin selvästi, että MeeGosta on otettu mallia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

8

Minunkin mielestäni tässä on tyylillisesti ja asettelun suhteen kopioitu suoraan MeeGoa, vaikka Nubian kellotaulua onkin joltain osin muutettu.

On tosin vaikea sanoa, milloin kopiointi on väärin ja milloin ei. Nykymaailmassa muoti on keskeinen tyylillinen ilmiö, ja keskeinen osa muotia taas on se, että tehdään samannäköistä kuin muut. En toisaalta itsekään aina pidä siitä, että kopioidaan jotain käytännöllisesti katsoen yksi yhteen, kuten näyttää tietyiltä osin olevan toimittu Nubian kellon kohdalla. Matkittuun asiaan pitäisi tuoda myös jotain omaa, jota taas muut voivat ottaa vaikutteita, mikäli lopputulos on onnistunut

Vastaa
pentsu
pentsu

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jarissimo:


Huvittavaa huomiossasi on se, että sanot kelloja samanlaisiksi vaikka tyypillisen tavan vastaisesti ZTE:een kellossa on vain yksi viisari..:)

En tiedä ketä tässä lainattiin, mutta ei kai niitä kukaan samanlaisiksi väittänyt. Samannäköisiksi kylläkin.

Vastaa
Tuira90500
Tuira90500

10

Kyllähän tuossa on ihan selkeesti kopioitu surutta Nokia N9:än kelloa. Jarissimohan tuon kieltäis vaikka siinä lukis, ett kopioitu ilman lupaa Nokia N9:än puhelimesta =)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

11

No minusta noilla on yhtä paljon yhteistä kuin mersun ja dacian harmailla sedan autoilla... molemmissa neljä pyörää ja sama väri, mutta siinä se.

Tottakai kaksi kelloa joissa on hälytykset, muistuttavat toisiaan.. kopioinnista tuossa ei kyllä voi puhua, ei sitten mitenkään. Tottakai vaikutteita saa ja pitääkin ottaa toimivista asioista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.