Facebookin käyttäjädata antaa vihjeitä Windows Phone 8 -laitteiden myyntiluvuista

3
Teemu Laitila

Facebookin käyttäjädata antaa vihjeitä Windows Phone 8 -laitteiden myyntiluvuista
Facebookin käyttäjädataan perustuvien arvioiden mukaan Windows Phone 8 -puhelimia olisi myyty neljästä jopa seitsemään miljoonaan kappaleeseen niiden lokakuun lopussa tapahtuneen lanseerauksen jälkeen. Tässä vaiheessa luku viittaa Nokian ja HTC:n yhdessä myymiin laitteisiin.

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kertoi marraskuun lopulla, että "Windows Phone 8 -laitteiden myynti on nelinkertaistunut viime vuoteen nähden". Mainitsematta jäi mihin myyntilukuihin Ballmer viittaa tai edes millä ajanjaksolla myynti on nelinkertaistunut.

Epämääräinen lausunto on johtanut spekulaatioihin todellisista myyntimääristä ja Windows Phone -järjestelmän Facebook-sovelluksen käyttäjämäärät saattavat olla yksi ensimmäisistä edes jollain tavalla todellisuuteen perustuvista arvioista. Facebookin datan mukaan Windows Phone -sovelluksella oli marraskuussa 627 000 aktiivista käyttäjää.



The Next Webin mukaan sivusto onnistui viime vuonna ennustamaan vuoden viimeisen neljänneksen myyntiluvut kohtuullisen tarkasti kertomalla Facebook-toiminnon käyttäjämäärän 6,756 kertoimella. Sivusto kuitenkin huomauttaa, että vuodessa Facebookin käyttötottumukset ovat saattaneet muuttua, mikä tekee luvusta vähemmän luotettavan. Silti sivusto päätyy noin 4,2 miljoonaan myytyyn puhelimeen.

Myös WMPowerUser harrastaa matematiikkaa, mutta vertaa Facebookin MAU-lukuja Gartnerin arvioimaan noin 2,7 miljoonaan myytyyn Windows Phone -laitteeseen viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Facebookin MAU-lukemat kertoivat vuosi sitten noin 150 000 käyttäjästä, mikä sopii Steve Ballmerin lausuntoon nelinkertaisesta myynnistä. Kun lukemien perusteella arvioidaan nykyistä tilannetta, saadaan myytyjen puhelinten määräksi jo seitsemän miljoonaa kappaletta.

Kumpikaan arvioista on tuskin erityisen tarkka, mutta ne antavat osviittaa siitä, että Windows Phone on tosiaan hyvässä vauhdissa noustakseen kolmanneksi suureksi puhelinekosysteemiksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (3)

arivesa
arivesa

1

Kuulemma määrissä mitaten uusittu RIM on(ainakin jossain)vieläkin #3.
WP kasin oletetaan ohittavan tuon vasta -16. Tiedä tuota,eikä oikein ole väliäkään,kun kumpaakan en tartte.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.