Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebookin käyttäjädata antaa vihjeitä Windows Phone 8 -laitteiden myyntiluvuista

3
Teemu Laitila

Facebookin käyttäjädata antaa vihjeitä Windows Phone 8 -laitteiden myyntiluvuista
Facebookin käyttäjädataan perustuvien arvioiden mukaan Windows Phone 8 -puhelimia olisi myyty neljästä jopa seitsemään miljoonaan kappaleeseen niiden lokakuun lopussa tapahtuneen lanseerauksen jälkeen. Tässä vaiheessa luku viittaa Nokian ja HTC:n yhdessä myymiin laitteisiin.

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kertoi marraskuun lopulla, että "Windows Phone 8 -laitteiden myynti on nelinkertaistunut viime vuoteen nähden". Mainitsematta jäi mihin myyntilukuihin Ballmer viittaa tai edes millä ajanjaksolla myynti on nelinkertaistunut.

Epämääräinen lausunto on johtanut spekulaatioihin todellisista myyntimääristä ja Windows Phone -järjestelmän Facebook-sovelluksen käyttäjämäärät saattavat olla yksi ensimmäisistä edes jollain tavalla todellisuuteen perustuvista arvioista. Facebookin datan mukaan Windows Phone -sovelluksella oli marraskuussa 627 000 aktiivista käyttäjää.


The Next Webin mukaan sivusto onnistui viime vuonna ennustamaan vuoden viimeisen neljänneksen myyntiluvut kohtuullisen tarkasti kertomalla Facebook-toiminnon käyttäjämäärän 6,756 kertoimella. Sivusto kuitenkin huomauttaa, että vuodessa Facebookin käyttötottumukset ovat saattaneet muuttua, mikä tekee luvusta vähemmän luotettavan. Silti sivusto päätyy noin 4,2 miljoonaan myytyyn puhelimeen.

Myös WMPowerUser harrastaa matematiikkaa, mutta vertaa Facebookin MAU-lukuja Gartnerin arvioimaan noin 2,7 miljoonaan myytyyn Windows Phone -laitteeseen viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Facebookin MAU-lukemat kertoivat vuosi sitten noin 150 000 käyttäjästä, mikä sopii Steve Ballmerin lausuntoon nelinkertaisesta myynnistä. Kun lukemien perusteella arvioidaan nykyistä tilannetta, saadaan myytyjen puhelinten määräksi jo seitsemän miljoonaa kappaletta.

Kumpikaan arvioista on tuskin erityisen tarkka, mutta ne antavat osviittaa siitä, että Windows Phone on tosiaan hyvässä vauhdissa noustakseen kolmanneksi suureksi puhelinekosysteemiksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

arivesa
arivesa

1

Kuulemma määrissä mitaten uusittu RIM on(ainakin jossain)vieläkin #3.
WP kasin oletetaan ohittavan tuon vasta -16. Tiedä tuota,eikä oikein ole väliäkään,kun kumpaakan en tartte.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja