Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Musen keikalla: Lumia 920 vs iPhone 5 - katso vertailuvideo

37
Matti Vähäkainu

Musen keikalla: Lumia 920 vs iPhone 5 - katso vertailuvideo
Kilpailevien uutuuspuhelinten videokuvausta vertailevia klippejä löytyy verkosta pilvin pimein. Useimmiten videot on tehty rinnakkain kuvaten suhteellisen neutraalia maisemaa.

Lumia 920:n tapauksessa videoissa on korostettu myös Nokian vahvasti -- ja välillä heikosti -- markkinoitua kuvanvakautusta. YouTubesta löytyy myöskin varsin kattavasti puhelimella kuvattuja keikkavideoita, jotka esittelevät hyvin haaastavissa olosuhteissa kuvaamista.

Harvemmin uusimmat huippupuhelimet kuvaavat keikalla kuitenkaan samaan aikaan aivan vierekkäin. Näin tapahtui kuitenkin YouTube-käyttäjillä woodpeckr ja BluesPre. Mainituista ensimmäinen kuvasi Musen Helsingin keikkaa Lumia 920:llä ja vieressä juhlinut BluesPre iPhone 5:llä.

Veimmekin vertailua hieman pidemmälle ja yhdistimme videot helpommin vertailtavaan muotoon. Alkuperäinen materiaali oli kuvattu Lumialla 720p-muodossa ja iPhonella 1080p-muodossa, käytimme videossamme 720p:tä. Lumia-videon äänenvoimakkuutta nostettiin hitusen, jotta kuuntelijan ei tarvitsisi äänen vaihtuessa tarttua volyyminappiin.Sitten itse videoon:Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (37)

pasla
pasla

2

1@ hyvä veto, itsekkin jo omistan.

Toi Lumian äänen laatu on kyllä hyvä ainaskin omaan korvaan, kun vertaa muutamiin kilpailijoihin esim HTC 8X, ei tarvii heittää kajareita seinään sentään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
muusse @ (vahvistamaton)

4

Käyppä vaan ostamassa,mutta mua ei kiinnosta koska kyseessä on Windows puhelin!!.
Enkä halua olla ylimielinen Nokia puhelimen omistaja (...joka korostuu aika hyvin monesta Nokia puhelimen omistajasta "isänmaallisuus"!!).

Vastaa
_kooma_
_kooma_

5

Kuulostaa siltä kuin Lumiassa olisi käytössä jokin Loudness tyyppinen basson korostus, omaa korvaa enemmän miellyttikin Applen äänet, tosin himpun verran olisi saanut olla enemmän bassoja siinäkin. Eli Nokian äänet ovat melkoisesti tukkoisemmat, ja basso korostunutta, kun taas Applella ei bassoista ole tietoakaan mutta erottelevuus muissa äänissä kuulostaa paremmalta. Kameroiden suhteen Nokia on hyvän matkaa edellä Applea, eli jokin noiden laitteiden välimuoto voisi olla se mitä itse haluaisin. Nokian kuvan laatu, Applen äänet, tosin hieman tukevimmilla alapään taajuuksilla. Muutoin ei kovin pahaa sanottavaa kummastakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JM (vahvistamaton)

6

Aika radikaalia yleistystä muusse yläpuolella. Ja toisaalta, mitä pahaa on isänmaallisuudessa? onko se jokin synti tai pahe.

Vastaa
cahva
cahva

8

Omasta mielestäni tuon äänenlaadun ero tuli selkeästi esiin kun kaveri alkoi laulamaan. iPhone versiossa laulusta ei meinaa saada mitään selvää ja myöskin iPhone versiossa osa äänialasta uupuu kokonaan ja särkemistä on selkeästi havaittavissa. Lumian bassoäänet ei ole tukkoisuutta vaan lähempänä totuutta millaiselta se keikkapaikalla kuulosti.

Ei tässä mitään isänmaallisuutta ole. Se ei varmasti jäänyt tästä(kään) vertailusta epäselväksi, että Lumian kamera- ja ääniominaisuudet peittoavat selkeästi iPhone 5:n.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Rottingbunny (vahvistamaton)

10

Ei näitä kyllä nyt ihan vierekkäin ole kuvattu, joten äänenlaatuja ei voi verrata.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jukka808 (vahvistamaton)

12

No vertaillut itsekin, 808 tosin lyö molemmat laudalta.
Parasta ikinä oli applefanin happama ilme keikan jälkeen kun
napautun 808 hdmi kaapelilla telkkaan ja logitech Z-5500
volume puoleenväliin....kuin keikalla no myöhemmissä testissä tuo 920 on melkein vastaava lähellä parasta pitää vain temppuilla videot

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nimi23424 (vahvistamaton)

13

Lumiassa liikaa bassoa, haha.

Ehkäpä sitä jytinää on ilmassa normaalia enemmän, siksi se sieltä puskee esiin.

iLuuri ei ymmärrä mitään alle 100hz taajuuksista, kuin veitsellä leikattu pois kaikki.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Monoliitti (vahvistamaton)

14

Jälleen haluan kyllä ottaa esille tässä asiakkaat ja niin se vain on, että iPuhelimien ja muidenkin iTuotteiden käyttäjät pitävät itseään melkoisina yli-ihmisinä. Jopa sellaisella tasolla, että itse ammattilaiset ei muka tiedä mitään. Tosin samaa asiaa esiintyy myös kaikkien muidenkin valmistajien käyttäjillä, mutta valitettavasti eniten omena-käyttäjillä.

Vastaa
ernonbogel
ernonbogel

15

Kyllä kuvanlaatu on Lumiassa parempi ja sentään tallentaa ääntä kaikilta osa-alueilta ja ei jätä sentään matalia ääniä pois niinkuin iPhone.

Vastaa
pentsu
pentsu

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kevyt123:

Samsung Galaxy s 3 ja Samsung Galaxy note 2 voittaa kyllä tuon lumia mennen tullen :D

Ei ainakaan videokuvauksessa. Aiheesta voi lukea lisää viimeisimmästä TM:stä. Tulokset ei perustu amisheppujen mutuun, vaan mittauksiin. Samsungissa oli selkeästi huonoin videokuvaus.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muusse @:

Käyppä vaan ostamassa,mutta mua ei kiinnosta koska kyseessä on Windows puhelin!!.
Enkä halua olla ylimielinen Nokia puhelimen omistaja (...joka korostuu aika hyvin monesta Nokia puhelimen omistajasta "isänmaallisuus"!!).

Sulla taisi nyt mennä ylimielinen ja isänmaallinen vähän sekaisin. Kysy äidiltä tai isältä mitä tarkoittaa, jollet googlella löydä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
muusse @ (vahvistamaton)

18

17@
windows phone on tällä hetkellä ainut käyttöjärjestelmä, jolle ei löydy yhtään haittaohjelmaa...niin siis vielä. =)
Kyllä nekin ongelmat Windows Phone 8 joutuu kohtaamaan!.

Vastaa
veeman07
veeman07

19

@18, tuo on pelkkää arvailua, joten voit jättää kommentoimatta, mikäli sinulla ei ole mitään faktoja tuotavaksi tähän keskusteluun.

Vastaa
himpo
himpo

20

Näitä bassoja ihmettelinkin jo aiemmin kun 808:lla oli keikkaa kuvattu niin oikeasti kuullosti siltä miltä keikalla kuullostaa, bassot pauhaa, ja kiva että ne bassot on löytäneet tiensä myös uusimpaan noksuun, miksi kukaan haluaisi tallentaa vähemmän kuin mitä korvat kuuli kun kuvasi?

Vastaa
simsim4
simsim4

21

Näin käy kun yksinkertaistetaan liikaa: kuvaus ohjelmista ei tietoakaan, ääni särkyy... Nokia ylivoimainen kuten aina ei ole Nokian kameran voittanutta(Ja se on fakta).

Vastaa
Kevyt123
Kevyt123

22

Isänmaalisuus on perseestä koska nokiassa on joku vitun paska windows phone käyttis puhukaa sitte vasta isänmaalisuudesta kun nokialaisiin tulee android käyttis :D

Vastaa
Ketola
Ketola

24

@10 Kuvaamisessa käytetty iPhone 5 näkyy esim. n. 55 sekunnin kohdalla Lumia 920:n kuvassa, eli kamerat ovat maksimissaan 50cm päässä toisistaan. iPhonen kuvakulma on selvästi kapeampi kuin Lumia 920:n, jonka vuoksi Lumian kuva voi vaikuttaa todellista kauempaa kuvatulta.

Vastaa
aj84
aj84

25

Kylläpä oli iPhonen ääni osasto aika karseaa kuultavaa. Täytyy myöntää että tein oikean päätöksen siirtyessäni iPhone 4S --> Lumia 920. Katsellaan sitten mitä iPhone 5S & 6 tuovat tullessaan. Eipä silti 4S on hyvä ja selkeä käyttöinen laite, mutta iOS alkoi maistumaan puulta kun noita i-laitteita käyttänyt ensimmäisestä mallista asti. Siihen ei auttaneet edes jailbreakit.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MeegoMan @ (vahvistamaton)

26

@22
Isänmaallisuus tulee esille Nokialaisissa puhelimissa vain Symbian,Meego käyttöjärjestelmissä!. =)

Vastaa
djtob
djtob

27

@4. ja @18. Kuule rölli, unohtuiko aikaisempi antamani neuvo: Jätä lukematta ja kommentoimatta. Muista siis päivittäiset lääkkeesi ja mene takaisin koloosi, ole siellä sitten lopun aikaa hiljaa.

Vastaa
ep_
ep_

28

Kyllä Lumia vie kirkkaasti tämän vertailun sekä kuvan, että äänen osalta. Lumian kohdalla nuo matalatkin äänet kyllä ovat tallentuneet loistavasti huomioiden sen, että kyseessä on vain puhelin.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

29

Se mitä itse tarkoitin tuolla basson korostuneisuudella ei tarkoittanut sitä että se olisi jotenkin huono asia, vaan sitä että mielestäni kyseinen korostuma on hieman liiaksi esillä. Mainiota tosin on että sitä bassoa yleensäkin saadaan vihdoin myös kännyköillä taltioitua. En kuitenkaan itse pidä siitä että jotkin äänet korostuvat liiaksi, vaan pidän siitä että sointi on tasapainoinen jota se ei ainakaan tuon videon perusteella ollut.
Olen nähnyt Musen useaan eri otteeseen ja kuuntelen sitä muutoinkin usein, koska pidän valtavasti heidän musiikistaan joten itselle ei tule yllätyksenä heidän soundinsa.
Eli tarkoitin ekassa viestissäni sitä että tietty taajuus kuulostaa minun korvaani korostuneelta, ja totta on että iPhonessa ei ainakaan tuon videon perusteella ole lainkaan kunnollista ala-taajuksien taltiointia, ehkäpä sen mikrofoni ei vain ole riittävän laadukas siihen.
Väittäisin myös että sekin vaikuttaa tuon videon ja varsinkin äänien tarkkailuun että millaisilla purkeilla niitä kotonaan kuuntelee. Hieman turhaa vertailla esim joitain Logitechin muovi purkkeja ja JBL:n TiK 10:jä keskenään... Siis itse katselin videon olkkarissa ja kaiuttimina toimvat nuo JBL:ät. Voisin ihan piruuttaan katsastaa videon vielä jonkun kaverin luona jolla sattuisi olemaan tuollaiset 30-60€ muovipurkit :)

Vastaa
ep_
ep_

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _kooma_:

Se mitä itse tarkoitin tuolla basson korostuneisuudella ei tarkoittanut sitä että se olisi jotenkin huono asia, vaan sitä että mielestäni kyseinen korostuma on hieman liiaksi esillä. Mainiota tosin on että sitä bassoa yleensäkin saadaan vihdoin myös kännyköillä taltioitua. En kuitenkaan itse pidä siitä että jotkin äänet korostuvat liiaksi, vaan pidän siitä että sointi on tasapainoinen jota se ei ainakaan tuon videon perusteella ollut.


Tuo Lumian painottuneisuus mataliin ääniin johtuu varmaankin siitä, että se on lähempänä todellisuutta: Musiikkikeikoilla, kun noita matalia ääniä korostetaan usein hyvin paljon (alla on vielä yksi lainaus viestiketjusta, joka myös tukee tätä).

#8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

Lumian bassoäänet ei ole tukkoisuutta vaan lähempänä totuutta millaiselta se keikkapaikalla kuulosti.


Vastaa
vjalava
vjalava

31

Hienosti ja helpoksi tehty vertailu.Kuvatallennuksien laatuero ei jää epäselväksi
Kotivehkeillä voi aina tallennukseen saatua dynamiikka värisäätimellä leikata,kurkkupurkki saundin korjaamiseen tarvitaan jo vähän monimutkaisempaa muokkausta.

Vastaa
jartar
jartar

32

@29
Siinä vaiheessa kun on hifisti ja luottaa omien laitteiden äärettömään laadukkuuteen niin näköjään unohtaa kaikki perusasiat.

Ensinnäkin livenä musiikki ei kuulosta samalta kuin cd-levyltä. Jos menet keikalle niin ei ne miksaajat säädä sitä musiikkia SINUN kohdalle kuulumaan sillä tavalla kuin SINUN mielestä se on puhdasta ja korostumatonta LIVE tilanteessa. Loogista...

Eikä youtube tasoisten videoiden vertailuun mitään hyviä vehkeitä tarvita, että erot kuulee. Varsinkaan tässä tapauksessa missä iPhonen tallentama taajuusalue on hyvin vajavainen. Niin ja vertailun tein Alessandro MS-1 kuulokkeilla.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

33

Eikös tällaiset keikkataltioinnit ole laittomia? Imo aika noloa kuvata keikkaa kännykällä, kun voisi nauttia siitä livenäkin.

Vastaa
ep_
ep_

34

@33
Nimenomaan. Miksi ihmiset eivät nauti tuosta keikasta, vaan tuhlaavat aikaansa kuvaamiseen? Sama juttu kaikilla lomareissuilla: Nenä kiinni kamerassa, ja lopulta lomasta unohdetaan nauttia, kun kaikki yritetään kuvata.

En tiedä tuosta laillisuudesta, mutta esimerkiksi Universal Music Finlandin toimitusjohtaja vastasi seuraavaa iltalehden haastattelussa (en tavallisesti kyllä tuollaista roskalehteä lue, mutta tähän satuin törmäämään):

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Iltalehti:


Mistä nuori voi tietää, saako hän ladata suosikkiartistinsa kappaleen Youtubeen vai ei?
Emme voi suositella videon lataamista. Tässä pitää tietysti miettiä minkälaisesta materiaalista on kyse. Jos videon on keikkamateriaalia tai jotain muuta fanitusta, antaa palaa vaan. Kilpailevaan kaupalliseen toimintaan me toki sitten puutumme.


http://www.iltalehti.fi/digi/2012121316439519_du.shtml

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.