Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen kalenteri ja kontaktit häviämässä uusilta Windows Phone -käyttäjiltä

16
Teemu Laitila

Googlen kalenteri ja kontaktit häviämässä uusilta Windows Phone -käyttäjiltä
Googlen palveluiden tuorein talvisiivous laittaa uudet Windows Phone -käyttäjät pahaan rakoon, kun Exchange ActiveSync -tuki loppuu kuluttaja-asiakkailta tammikuun lopussa. Vaikka kyse on Googlen mukaan vain palveluvalikoiman virtaviivaistamisesta vähän käytettyjen palveluiden karsinnalla, kyse on samalla myös valmistajien välisestä valtataistelusta.

Palvelun lopettaminen ei vaikuta Exchange ActiveSyncin nykyisiin käyttäjiin, mutta uusien laitteiden hyväksyminen loppuu 30.1.2013. Myös yrityskäyttäjät ja organisaatiot voivat jatkossakin hyödyntää ActiveSynciä Googlen palveluiden yhteydessä.

Tällä hetkellä EAS on ainut keino Googlen sähköpostin, kontaktien ja kalenterin saamisessa Windows Phone -laitteisiin. Pelkkä sähköposti toimii ilmankin, mutta IMAP-protokollaa käyttämällä menetetään push-tuki.

Tulevaisuudessa Google tukee pelkästään CalDAV- ja CardDAV-standardeja kalenterin ja yhteystietojen synkronointiin. Nykyisellään Microsoftin Windows Phone -järjestelmä ei tue kumpaakaan tekniikkaa. Applen iOS-laitteista löytyy tuki molemmille sisäänrakennettuna, joten iOS-käyttäjiin Googlen EAS-tuen loppuminen ei vaikuta. Lisäksi Google tarjoaa iOS:lle oman virallisen Gmail-sovelluksen, jota Windows Phone -alustalle ei ole näillä näkymin luvassa.


Googlen päätös EAS-tuen lopettamisesta tuli Microsoftille ilmeisesti melkoisena yllätyksenä, eikä yhtiö ole kommentoinut miten tuki Googlen palveluille aiotaan hoitaa tulevaisuudessa. Jos Microsoft haluaa tulevaisuudessakin houkutella Android-käyttäjiä siirtymään Windows Phone -alustalle, tuki Googlen palveluille on äärimmäisen tärkeä. Moni luottaa Gmailiin sekä Googlen kalenteriin päivittäisessä käytössä ja harva on valmis muuttamaan kaikki palvelunsa Microsoftin leiriin heti puhelimen vaihdon yhteydessä. Microsoftilla on käytännössä runsas kuukausi aikaa ratkaista ongelma ennen tuen loppumista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

ep_
ep_

1

Kylläpäs Google pyrkii nuijimaan MS:n tuotteet maanrakoon. Ensin ilmoittaa, että Windows 8:n uusi käyttöliittymä eikä WP8 saa Gmailia. Nyt vielä viedään nämäkin pois. Androidista Windowssiin siirtyminen yritetään tehdä mahdollisimman vaikeaksi, niin silloin kuluttajat pysyvät mieluummin Androidissa.

Kyllä tämä näyttää vähän sille, että Google kokee Windows Phonen (ja Windows RT:n) uhkana Androidille. iOS:ia Googlen ei kuitenkaan auta sen suuren markkinaosuuden vuoksi sivuttaa. Jos näin on, että Google tekee nämä jutut vain sen vuoksi, että kokee Windowsin uhkana, kaipaa Googlen slogan uudistusta.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

2

Lainaus:

Androidista Windowssiin siirtyminen yritetään tehdä mahdollisimman vaikeaksi, niin silloin kuluttajat pysyvät mieluummin Androidissa.


Siis Microsoft tässä on asioista vaikeita tehnyt. Taitaa WP olla ainoa markkinoilla oleva mobiilikäyttis jossa caldav-tukea ei ole (Symbian taitaa olla virallisesti jo kuollut). Esim. N9:kin tukee Caldavia.

Syy tälle on se, että Microsoft haluaa myydä mahdollisimman paljon EAS-lisenssejä, joista todennäköisesti veloitetaan käyttömäärien mukaan
http://www.microsoft.com/en-us/news/pre...9statement.aspx

Vastaa
aares
aares

5

Kyllä ainakin Lumia 900:ssa toimii imapin kautta myös osoitekirjan ja kalenterin synkronointi joten ei kai tuo mfe-tuen loppuminen ole mikään varsinainen ongelma, siis yksittäisillä kuluttajilla. Korporaatioilla on kuitenkin mahdollisuus käyttää Gappsia tai muuta vastaavaa jos kaipaavat Exchange-tukea.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

6

Exchange ActiveSync -tuen lisenssi on kallis. Microsoft lyö itse itseään turpaan.

Ballmer on taatusti USA:n huonoin toimitusjohtaja seuraavassa mitalienjaossa. (Ja Elop maaiman huonoin)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pertti1982 (vahvistamaton)

8

Tällä uudistuksella Google varmistaa sen, että uudet WP8-käyttäjät pysyvät erossa Googlen palveluista.

Säälittävää touhua Googlelta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
YsiKaksNolla (vahvistamaton)

9

Ompa taas tehty kärpäsestä härkänen, ei ainakaan vaikuta omaan windows phone & googlen palveluiden käyttöön.

- Gmail sähköposti toimii tulevaisuudessa kuten ennenkin (IMAP)
- Kontaktit tulevat MS:n palvelimelta, jos tarve voi google kontaktit synkroinoida pavelimien välillä
- Kaltenteri synkroituu MS:n palvelimelle, muutenkin monipuolisempi kuin googlen kalenteri sovellus.

Mitä jäämme kaupaamaan? Emme mitään…

Vastaa
akse
akse

10

"Kylläpäs Google pyrkii nuijimaan MS:n tuotteet maanrakoon. Ensin ilmoittaa, että Windows 8:n uusi käyttöliittymä eikä WP8 saa Gmailia. "

Tietääkseni windows 8:ssa toimii webselaimet ihan normaalisti, jolla googlen palvelut toimivat yhtä hyvin kuin ennenkin :)

Palikkapuolelle (modernui) saa outlookkiin sen gmailin jos haluaa..

Vastaa
ep_
ep_

11

@10
Kyllä minä nyt tuon tiedän :-). Kommentin alku liittyi aiempaan uutiseen, joka löytyy täältä. POP:lla ja IMAP:lla Gmailin postit ja kontaktit kyllä saa tulemaan puhelimen sähköpostiohjelmaan, tiedän senkin.

Tarkemman harkinnan jälkeen, tässä ei käytännössä menetetä mitään. Ei tuo Push niin merkittävä ominaisuus ole. IMAP ja POP hoitavat kaiken tarpeellisen.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

12

"Tällä uudistuksella Google varmistaa sen, että uudet WP8-käyttäjät pysyvät erossa Googlen palveluista. "

Ja tämä nyt olisi nyt jotenkin uutta esim Microsoft:lta? M$ saa nyt maistaa vähän omaan lääkettään mitä M$ on jaellut linux leiriä kohti. Kilpailu on kovaa mutta epäreilua. Ei siis mitään uutta.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

13

En nyt tiedä onko tässä kuluttajalla mitään urputtamista, itsehän ovat tuota koko ajan kannattaneet.

Tämähän on juuri sitä suljettua kilpailua eli kilpailijoiden asioita ei tueta. Ihan samaa mitä Apple tekee. Microsoft ja Google ovat aloittamassa samaa asiaa. Eli luodaan suojettu markkina jolloin kuluttaja joutuu valitsemaan minkä yrityksen tuoteita käyttää. Myöhemmin käy myös niin että kaikki erilaiset laitteet pitää olla samalta valmistajalta, koska ne ovat muuten yhteensopimattomia toistensa kanssa.

Tämä on sitä suljetun tuotteen ajattelua.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

14

@13, Miten niin? CalDAV ja CardDAV standardit perustuvat RFC dokumentteihin ja joita voi kaikki toteuttaa niin halutessaan. Mikkisoftan Exchange ActiveSync on taasen propertiery standardi jonka käytöstä täytyy maksaa ...

Saa nähdä pakottaako tämä tuomaan nämä DAV standardit windows phone puhelimiin. Se taasen rapauttaa mikrosoft puhelimien yksipuolisuutta.

Jossain oli juttua että Google ei tuo omaa softaansa Windows 8 platformille. Saa nähdä tarkoittaa tämä virallista tukea esim Ubuntulle.

Vastaa
aj84
aj84

15

Eipä tule ikävä, koska en Googlen palveluista käytä kuin hakukonetta. Googlen räpellykset (sähköpostit jne.) on olleet melkoista torttua joten en menetä käytännössä mitään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sormunen666 (vahvistamaton)

16

Eipä haittaa yhtää. Täyttä roskaaa nämä googlen tuotteet.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja