Samsung tuomassa Galaxy S III:lle tehoakun

31
Teemu Laitila

Samsung tuomassa Galaxy S III:lle tehoakun
Samsung on julkaissut Galaxy S III -puhelimelle uuden isomman akun, joka nostaa kapasiteetin lähes isomman Note II -puhelimen tasolle. Akku tarjoaa virtaa 3000 mAh ja sen käyttämiseksi puhelin tarvitsee myös uuden takakuoren, jonka alle isompi akku mahtuu.

Akun kapasiteetti jää vain 100 mAh jälkeen Note II:n akusta, joka on tarkoitettu tarjoamaan virtaa laitteen 5,5 tuuman näytölle ja vielä korkeammalle kellotetulle prosessorille. Isomman akun pitäisi siis pidentää Galaxy S III:n käyttöaikaa merkittävästi. Myös lisäakku pitää sisällään NFC-tuen eli puhelimen ominaisuuksista ei tarvitse tinkiä.

Akun hinta näyttäisi suomessa asettuneen noin 40 euron tietämille, mutta toimitusaika on Suomessa vielä mysteeri.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (31)

JoniS
JoniS

1

itsellä gs2 3500mAh akku vaati kyllä pientä totutelua aluksi kun tuli 2x paksummaksi puhelin osittain mutta loppujen lopuks ehkä jopa parempi pidellä puhelinta yhdellä kädellä uuden takakuoren muotoilun takia, suojakuoria en ole tuolle kyllä vielä löytänyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Juhaaaaa (vahvistamaton)

2

Vaikea ymmärtää tällaisen tarpeellisuutta. Siinä tapauksessa voisi ehkä ymmärtää, jos puhelimen vakioakku ei kestä kokonaista päivää (ja käsittääkseni Samsungin akku kestää ns. normaalikäytössä yhden päivän). Joka yö lataukseen ja aamulla ollaan taas ready to go! Tällainen turhake kuuluu samaan sarjaan suojakuorien kanssa, joita oman iPhonen ympärille ei tule koskaan pilaamaan designia.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

3

2@

Aikas hyvä provo..
Et ole joko elänyt aikana jolloin kännyköidenkin akut kestivät viikon, tai sitten olet tottunut tulemaan toimeen paskoilla akuilla aina. Kummin vain, itseäni ei ainakaan nappaa pitää luuria joka ikinen yö laturissa. Mites sitten hoidat asian, kun ei ole pistoketta saati sopivaa laturia lähimaillakaan? Kyllä puhelimen akun pitää ainakin pari päivää kestää, onneksi näitä älyluureja pystyy optimoimaan että miten kuluttavat milloinkin virtaa.
Itse esim en pidä 3G:tä jatkuvasti päällä, sekä näytönkirkkauskin on sillä tasolla että siitä näkee mainiosti, mitään aurinkoa en siinä tarvitse.
Silloin kun tarvitsen niitä, on mulla akkua vielä riittävästi jäljellä, eikä tosiaankaan tarvitse latailla kuin jokatoinen/kolmas päivä luuria. Ja kännykkänä toimii Xperia Active, jolla myös saa akun kulumaan helposti päivässä jos sillä roikkuu kaiken aikaa naamakirjassa tai youtubessa.

Itse uutiseen, loistavaa että edes yksi firma tekee noille asioille jotakin. Saisivat tosin alkaa kehittämään akku teknologiaa hieman rivakammin..

Vastaa
perhana
perhana

4

Ja kuinka moni tätä tehoakkua hehkuttavista ovat juuri niitä samoja riisitautisia jotka kritisoivat Lumian suurempaa paksuutta ja painoa?
Kuinkas ohut ja kevyt siitä SGS III:sta nyt sitten tulee tämän tehoakun kanssa?

Vastaa
JoriKoo
JoriKoo

5

Motorolalla ollut jo hyvän aikaa isoakkuinen androidluuri Razr Maxx. 3300mAh ja luuri 9 mm paksu. Silti jokayäö laturissa, mut käyttö onkin kovaa kaikki yhteydet aina auki, mitään virransäästämisiä en harrasta.

Vastaa
daba88
daba88

7

En tajua miksi aina jotkut komentoivat tyyliin ihan paska, ei tarvii kukaan tollaista, ei kenelekkään hyötyä. Tässä tapauksessa tuo tehoakku on lisävaruste. Sitä ei tyrkytetä jokaiselle, vaan on tarkoitettu niile jotka sitä tarvitsevat. Vaikka ei itse tarvitse jotain se ei tarkoita että kukaan sitä ei tarvitsisi.
Eikö ole hyvä asia että lisävarusteita on saatavilla? Vaikka 95% ei tehoakkua tarvitsisi on se mielestäni hyvä että tuodaan markinoille vaihtoehtoja joista edes jotkut voivat hyötyä.

Vastaa
Maluska
Maluska

8

Varmaan ihan kätevä joillekin paljon matkaaville, jos ei ole pistoketta lähellä. Oma N8 latautuu tarvittaessa taskussa kulkevalla Fujitecin 2200 mAh virtalähteellä, eli akku mutta stabiloi jännitettä. Puhelin stabiloi virtaa oman akkunsa varaustilan mukaan. Taisi maksaa alle puolet tästä.

Vastaa
himpo
himpo

9

@dRD

Minulla oli vuonna 1998 Nokia 2110i jossa tehoakku, puukuoret ja vyöklipsi! ;D

Ja sitä halkoa ei siis saanut taskuun mahtumaankaan joten klipsi oli pakollinen, ostin käytettynä ja sain valita mustan ja puukuorisen väliltä, en tiedä miksen ottanut mustaa...

Nykyään on 3720 classic ja akku kestää valehtelematta yli viikon, mutta sitä "älyä" ei sitten puhelimessa juuri olekkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Juhaaaa (vahvistamaton)

10

Olen elänyt sen ajan, kun nmt oli kova sana. Oman iPhonen akku kestää suht hyvin kaksi päivää ja latautuu joko pistorasiasta tai usbin kautta koneesta. Mitään virransäästöhommeleita en harrasta, lukuunottamatta automaattista näytönkirkkautta (joka toimii huomattavasti paremmin, kuin vanhassa SGS I:ssä). 3G on aina päällä, koska käytän aktiivisesti älypuhelinta. Juuri koskaan en ole niin kaukana sivistyksestä, etteikö joku sähkölähde ole saatavilla kahden päivän sisällä.

Nämä ovat minun henkilökohtaisia näkemyksiä omaan kokemukseen ja puhelimen käyttöön perustuen. Myönnän sen, että jollekin tällainen möhkö superakku on ihan must-juttu, joka on pakko saada - ja senhän joku toinen mielellään myy. En oikein ymmärrä, että miksi mielipiteestä pitää ottaa niin henkilökohtainen asia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
henkka76 (vahvistamaton)

11

SGS 2 tehoakulla varustettuna, takakannen muovikiinnikkeet eivät todellakaan kestä montaa kertaa kun puhelin tipahtaa lattialle!!.Kiinnikkeet menevät hyvin helposti poikki ja takakannesta ei ole enään hyötyä!!. =(
Itse olen jo antanut Samsungille palautetta asiasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

13

@ 4:

"Ja kuinka moni tätä tehoakkua hehkuttavista ovat juuri niitä samoja riisitautisia jotka kritisoivat Lumian suurempaa paksuutta ja painoa?"

Ehkä ei ainutkaan, ehkä kaikki. Eikö olekin ärsyttävää, kun ei tiedä? Ei pääse ampumaan raskaalla tykistöllä, vaan pitää tyytyä vihjailemaan.

Tuo Lumian painojuttu taisi tosiaan jäädä painamaan sinua...

Vastaa
Lauzi
Lauzi

14

@13
Ehkä vihjailu on juuri tarpeeksi, kun kerran vaivauduit soittamaan suutasi. perhana heitti ihan hyvän pointin: ei tässä ole kyse painosta, tai muista specseistä, vaan fanittamisesta ja siitä seuraavista epäjohdonmukaisista nassutuksista(my point of view).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eSkies (vahvistamaton)

15

SGS2 2000 mAh "tehoakulla" 178 grammaa eli mahottoman painava, melkein kuin Lumia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schumilaine1876 (vahvistamaton)

16

Kiinasta tilattu 2x tehoakku 3600mha takakuori hinta 20euroa toiminut niin hyvin ja paino tuo puhelimeen lisää tukevuutta pysyy kohlonmmankin kädessä. Kesto kovalla käytöllä 1.5 päivää pienillä käytöllä menee reippaasti pari päivää . Suosittelen .

Vastaa
Lumikki
Lumikki

17

Joo kyllä noiden nykyajan älypuhelimien akunkestot ovat ihan perseestä. Itselläni ollut usein kännykkä jonka akku kestää viikon tai jopa kaksi ilman latausta.

Aina vaan kännykkä asioissa ihmisten pitää aukoa suutaan kuinka se oma kännykkä merkki on niin hyvä ja muut perseestä. Tyhjänpäiväistä suunsoittoa. Jokainen valitkoon sen minkä haluaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
absit @ (vahvistamaton)

21

2500 mAh Li-Polymer akku vielä valikoimaan,niin on vaihtoehtoja!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

22

@ 13

Ei "perhana" esittänyt mitään "pointtia", vaan vihjaili asiasta josta hän ei voi tietää mitään, eli siitä, ovatko Galaxy S III:n tehoakkua kehuvat samojan ihmisiä jotka ovat valittaneen Lumia 920:n painosta.

Osallistutko viittauksellasi "epäjohdonmukaiseen nassutukseen" "perhanan" vihjailuun siitä, että kysessä ovat samat ihmiset?

Vastaa
perhana
perhana

23

@22
kylläpäs se kommenttini nyt näyttää sinua kaivertavan, eli ilmeisesti osui ja upposi vai miksi siitä piti herne nenään vetää? :D

Vastaa
pitokokka
pitokokka

25

Eilen oli toisessa kädessä 920 ja toisessa flippikannella varustettu SIII. Painoero ei ollut merkittävä, mutta SIII tuntui mukavammalta.920:n kulmia ei ole pyöristetty. Kiva, että on akunvaihtomahdollisuus. Ei tartte puhelinta heti kiikuttaa huoltoon, jos akku pimahtaa.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

27

@22 Minä en osallistu mihinkään. Totesin vain, että teknolelujen fanittamisesta syntyy sitä niin sanottua epäjohdonmukaista nassutusta, kun keskitytään ylistämään omaa suosikkia ja etsitään muista pelkkiä heikkouksia.

Yllämainittu käyttäytyminen on ihan todistettu ja oikea ilmiö, enkä pohjaa sanomisiani tämän sivun uutiskommenttien tarkkaan lukemiseen, tai analysointiin. Kyseinen "fanboy" käytös perustuu muutamaan "ajatteluvirheeseen" (eng. "fallacy" ja "bias", en nyt jaksa googletella osuvampia suomennoksia) ja näistä on tehty ihan mielenkiintoisia tutkimuksia...

Menipäs taas juttu sivuraiteille, pahoittelen kovasti =)

Edit. Ja yhen aika eläväisen esimerkin mainitsemastani käytöksestä voi bongata tuosta edellisen herrasmiehen kirjoituksesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
gentleman @ (vahvistamaton)

28

@27
Edit. Ja yhen aika eläväisen esimerkin mainitsemastani käytöksestä voi bongata tuosta edellisen herrasmiehen kirjoituksesta.

Mistä tiedät,että kyseessä on mies???.Oletko selvännäkijä?.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

29

@ 27:

Edelleenkään en ole saanut kunnollista vastausta alkuperäisessä kommentissani esittämääni kritiikkiin, eli siihen, että "perhana" oli (vihjailevasti) tietävinään Samsungin tehoakun kehujien olevan samoja ihmisiä, jotka ovat moittineet Lumia 920:n painoa. Tienkään en ole vastausta saanut, sillä eihän hän voi asiaa mitenkään tietää (ellei ole vertaillut asiaan liittyviä kommentteja ja niiden kirjoittajien nimimerkkejä).

Itse hyppäsit aika selvästi "perhanan" tueksi, joten väitteesi "minä en osallistu mihinkään" ei näytä olevan totta. Yrität siis muuttaa sanomisiasi jälkeenpäin, mikä onnistuu aika huonosti, sillä se mitä olet sanonut on edelleen luettavissa.

Asia ei muuten olisi kaiken tämän kirjoittamisen arvoinen, mutta en pidä siitä, miten yleistä Internetin foorumeilla nykyään on kaikenlainen suoraselkäisyyden puute: vääristely, sanoilla pelaaminen, hyökkäys-pakeneminen -taktiikka ja niin edelleen. Puhutaan mieluummin totta, ja sanotaan asiat juuri niin kuin ne ovat, "tuunamatta" niitä itselle sopivaan suuntaan tilanteen mukaan. Ja jos meiltä hyvistä tarkoituksistamme on kuitenkin päässyt lipsahtamaan jotain typerää, otetaan siitä vastuu sen sijaan, että kiemurtelisimme päivätolkulla toivoen muiden väsyvän.

Olen kyllä itsekin ainakin jossain määrin syyllistynyt näihin asioihin, joten sädekehää ei pääni päältä löydy.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

30

@29

On jokseenkin vaikeaa tulkita netistä lukemansa kommentin sävyä, minusta sinun kommenttisi:
"Ehkä ei ainutkaan, ehkä kaikki. Eikö olekin ärsyttävää, kun ei tiedä? Ei pääse ampumaan raskaalla tykistöllä, vaan pitää tyytyä vihjailemaan." -vaikutti melko vihjailevalta.

Tuli kyllä tarpeettomasti kikkailtua tuon minä en osallistu mihinkään, kommentin kanssa. Tarkoitin sen vastaukseksi kysymykseesi "osallistutko vihajiluun?" =) Sitä kirjoittelee kaikenlaista mikä oman pään sisällä näyttää ihan fiksulta ja kuitenkin totuus on aivan toisenlainen, pahoitteluni epämääräisyydestä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

31

@ 30:

Ok Lauzi. Kiitos selvennyksestä. Ja taisin tosiaan itsekin sortua vihjailuun (tms. keljuiluun), mistä pahoitteluni.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.