RIM lisensoi Nokialta WLAN-tekniikkaa

Teemu Laitila

RIM lisensoi Nokialta WLAN-tekniikkaa
Nokia ja RIM ovat päässeet sopuun yhtiöiden välisessä WLAN-patentteja koskevassa kiistassa. Nokia haastoi kanadalaisen BlackBerry-valmistajan oikeuteen viime kuussa, mikä olisi saattanut johtaa BlackBerry-puhelinten myyntikieltoihin monessa maassa.

Kiistassa oli kysymys tulkintaeroista yhtiöiden välisessä aiemmassa patenttisopimuksessa. RIM oli käyttänyt Nokian patentoimia tekniikoita puhelimissaan, kun Nokian tulkinnan mukaan aiempi sopimus ei kattanut WLAN-tekniikoita. Ruotsalainen välimiesoikeus ratkaisi asian Nokian hyväksi, mikä käytännössä pakotti RIM:n lisensoimaan patentoidut tekniikat tai kärsimään mahdollisista myyntikielloista.

Yhtiöiden uuden sopimuksen mukaan RIM maksaa Nokialle kertakorvauksen patenttien käytöstä sekä jatkuvia lisenssimaksuja tulevaisuudessa. Kumpikaan yhtiö ei ole paljastanut kuinka suurista summista sopimuksessa on kyse, Nokia on kuitenkin tyytyväinen sopimukseen



- Olemme erittäin tyytyväisiä sovun löytymisestä ja uudesta sopimuksesta RIM:n kanssa, mikä samalla mahdollistaa Nokian ainutlaatuisen tuotevalikoiman suojaamisen myös jatkossa, kommentoi Nokian aineettomista omistuksista vastaava johtaja Paul Melin yhtiön tiedotteessa.

Nokia on kuuluisa yhtiön tutkimukseen ja tuotekehitykseen käyttämistä resursseista. Yhtiön mukaan se on sijoittanut kahden viimeisen vuosikymmenen aikana 45 miljardia euroa uusien tekniikoiden kehittämiseen. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Nokian t&k-investoinnit ovat olleet yli neljä kertaa isompia kuin Applella samana ajanjaksona.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.