Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

RIM lisensoi Nokialta WLAN-tekniikkaa

Teemu Laitila

RIM lisensoi Nokialta WLAN-tekniikkaa
Nokia ja RIM ovat päässeet sopuun yhtiöiden välisessä WLAN-patentteja koskevassa kiistassa. Nokia haastoi kanadalaisen BlackBerry-valmistajan oikeuteen viime kuussa, mikä olisi saattanut johtaa BlackBerry-puhelinten myyntikieltoihin monessa maassa.

Kiistassa oli kysymys tulkintaeroista yhtiöiden välisessä aiemmassa patenttisopimuksessa. RIM oli käyttänyt Nokian patentoimia tekniikoita puhelimissaan, kun Nokian tulkinnan mukaan aiempi sopimus ei kattanut WLAN-tekniikoita. Ruotsalainen välimiesoikeus ratkaisi asian Nokian hyväksi, mikä käytännössä pakotti RIM:n lisensoimaan patentoidut tekniikat tai kärsimään mahdollisista myyntikielloista.

Yhtiöiden uuden sopimuksen mukaan RIM maksaa Nokialle kertakorvauksen patenttien käytöstä sekä jatkuvia lisenssimaksuja tulevaisuudessa. Kumpikaan yhtiö ei ole paljastanut kuinka suurista summista sopimuksessa on kyse, Nokia on kuitenkin tyytyväinen sopimukseen


- Olemme erittäin tyytyväisiä sovun löytymisestä ja uudesta sopimuksesta RIM:n kanssa, mikä samalla mahdollistaa Nokian ainutlaatuisen tuotevalikoiman suojaamisen myös jatkossa, kommentoi Nokian aineettomista omistuksista vastaava johtaja Paul Melin yhtiön tiedotteessa.

Nokia on kuuluisa yhtiön tutkimukseen ja tuotekehitykseen käyttämistä resursseista. Yhtiön mukaan se on sijoittanut kahden viimeisen vuosikymmenen aikana 45 miljardia euroa uusien tekniikoiden kehittämiseen. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Nokian t&k-investoinnit ovat olleet yli neljä kertaa isompia kuin Applella samana ajanjaksona.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja