Vuoden älypuhelin -äänestys ratkesi murskavoittoon

54
Teemu Laitila

Vuoden älypuhelin -äänestys ratkesi murskavoittoon
Puhelinvertailu.comin lukijat valitsivat Nokian lokakuussa julkaiseman Lumia 920:n vuoden parhaaksi älypuhelimeksi yli 50 prosentin ääniosuudella. Toiseksi tuli Samsungin Galaxy S III ja kolmannelle sijalle ylsi Applen iPhone 5.

Kaiken kaikkiaan Lumia 920 keräsi 50,3 prosenttia kaikista 1703 annetusta äänestä. Toiseksi tulleen Galaxy S III:n osuus oli 19,1 prosenttia ja iPhone 5 keräsi 10,3 prosentin osuuden. Muita joukosta erottuvia olivat Googlen Nexus 4 5,6 prosentin osuudella ja Asuksen puhelinta ja tablettia yhdistelevä PadFone 2 3,3 prosentin äänimäärällä.

Hajaääniä saivat muun muassa HTC:n Android-malli One X ja Windows-puhelin Windows Phone 8X, Samsungin Note II, Sonyn Xperia T sekä LG:n Optimus G.

Jos tuloksia verrataan puhelinten markkinaosuuksiin tai operaattoreiden myyntitilastoihin, Lumia 920:n osuus on selvästi suurempi kuin sen todellinen suosio. Toisaalta puhelin on ollut markkinoilla vasta vähän aikaa ja saatavuus on ollut paikoitellen heikkoa. Samsungin osalta tulokseen vaikuttaa varmasti se, että nopeasti kehittyvillä puhelinmarkkinoilla puolen vuoden ikäiselle laitteelle löytyy jo läjäpäin tuoreempia haastajia.

Applen iPhone-puhelinten käyttäjäkunta on perinteisesti merkkiuskollista, mutta toisaalta esimerkiksi Puhelinvertailun kävijätilastojen perusteella voisi arvioida, että iPhone-käyttäjät ovat myös äänestäneet Lumian puolesta.

Lumia 920:n murskavoitto antaa osviittaa siitä, että puhelimista eniten kiinnostuneet janoavat jatkuvasti uutta. Tähän tarpeeseen Nokia on onnistunut vastaamaan massasta erottuvalla muotoilulla sekä muutamilla hyvin toteutetuilla ominaisuuksilla kuten optisella kuvanvakaimella varustetulla kameralla, langattomalla latauksella sekä hanskat kädessä toimivalla nopealla näytöllä.

Nokia on selvästi onnistunut rakentamaan uusien Lumioiden ympärille kohtuullista hypeä, mutta todellisia vastauksia uuden Lumia-sukupolven menestyksestä saadaan vasta yhtiön seuraavan osavuosikatsauksen yhteydessä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Kommentit (54)

Anonyymi käyttäjä
adoadm (vahvistamaton)

2

On se sääli että iso osa tän sivuston lukijoista ei tiedä puhelimista mtn kun älypuhelinten kuningas (iPhone 5) jäi kolmanneksi :/

Vastaa
pitokokka
pitokokka

4

yritin taannoin antaa pariin otteeseen ääneni SIII:lle, mutta tiimalasi jäi vain pyörimään. Kokeilin antaa ääneni myös 920:lle, kas ääneni meni heti läpi. Ei sillä, etteikö 920 olisi hyvä puhelin. Se sai ääneni vain sen takia, etten onnistunut äännestämään SIIIsta ja kokeilin äänestää SIII:lla 920:stä.

Vuoden puhelimessa olettaisi voida esim. laittaa mp3 -tiedosto soittoääneksi ja valitettavasti oman kokemuksesi perusteella otetut kuvat eivät ole niin huikeita mitä promojen antaisi olettaa (vertailukuvat jopa surkeampia kuin SIII:lla otetut).Toki päivitys on tulossa, missä kameran toimivuutta parannetaan ja huhujen mukaan on tulossa myös FM-radio (joka löytyy jo vanhoista Lumioista).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CTRL_ALT_DEL (vahvistamaton)

5

@4 Todellakin, kummaa takapakkia tuo winphone8 ottaa joissakin asioissa.
Itse annoin myös ääneni Lumialle, vaikka puhelinta en kyllä missään nimessä ostaisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mat2la (vahvistamaton)

6

En osallistunut äänestykseen, mutta Nokia 920 olisi ehdottomasti saanut ääneni. Nokia on myös justsopivan painava aikuiselle miehelle, lapsille sopivat kevyemmät mallit.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
AndroidParanoid (vahvistamaton)

7

Tässä maassa ei näemmä tiedetä muista kuin Nokiasta. Note 2 on varmasti parempi puhelin kuin Lumia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Cola_Olli (vahvistamaton)

8

@7 L920 on voittanut tämän kaltaisia äänestyksiä myös muissakin maissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JrJog (vahvistamaton)

9

Äänestin Lumia 920:aa puhtaasti siitä syystä, että olen investoinut Nokian osakkeisiin tänä syksynä ja aion myydä loput pois heti vuodenvaihteen jälkeen. Osan myin tänään. Tällainen hype kannattaa käyttää osakkeenomistajien varallisuuden kasvattamiseen, koska junasta myöhästymistä pelkäävät ryhtyvät hamstraamaan osakkeita ja arvo nousee. Ne pitää vain myydä ajoissan, ettei rakastu osakkeisiinsa. Todellinen myyntimäärä Lumia 920:lle on minimaalinen siihen hypeen nähden mitä sille luvattiin.

Kävin tunti sitten Nokian myymälässä Jumbossa ja siellä oli Lumia 920:aa hyvin saatavissa. Tätä mainostettiin myös ulkona, että saatavissa on.

Vartin verran katselin änkkäripehmoja ym. sälää siinä ja sain rauhassa olla liikkeessä, jossa ei lisäkseni käynyt yhtään asiakasta kun siellä olin. Poistuin ja päätin, että loput osakkeet lähtevät heti aamusta pois.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

11

@4

Kyllä Lumia 920 saa haluamansa mp3 tietyin rajoittein ja vähän hölmöllä toteutuksella soittoäänekseen sekä herätyskelloon. Tiedostokoon tuli muistaakseni olla alle 30mb, eli Pink Floydin echoes ei valitettasti leikkaamattomana onnistu, riippuen toki rippauslaadusta. Lisäksi tiedosto tulee laittaa ringtones tms. kansioon jotta se löytyisi listalta. Biisiä ei voi siis suoraan napata jo puhelimelta löytyvistä biiseistä, ellei sitä ole asetettu em. kansioon.

Olen kyllä silti mitä tyytyväisin 920:een. Loistava tekele. Tiettyjä typeryyksiä, mutta mikään ei ole täydellistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
häpeän (vahvistamaton)

12

Kuinka yllättävää. Suomalaiset sopulit äänestää Nokiaa. Nokia olisi voittanut äänestyksen vaikka se olisi ollut Ringolla vastaan S3 ja iP5. LoL!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
comeonson (vahvistamaton)

13

Nokiat on surkeita puhelimia, se että jotkut osakkeenomistajat hiessä täällä äänestelevät ja puolustelevat ja mustamaalaavat muita puhelimia ei kerro mistään muusta kuin junttiudesta ja siitä, ettei olla tajuttu myydä osakkeita silloin kuin pitäisi. Muualla maailmassa Nokiaa edes tuskin on vastaavissa äänestyksissä enää listattu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Haha00 (vahvistamaton)

14

Comeonson sulla on selvästi luetunymmärtämisessä pahasti ongelmia.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

15

@11 hyvä, että edes tuolla tavalla. Täytyy kertoa kaverille. Tarvitaanko tietokonetta kappaleen siirtoon/kop iointiin kansiosta toiseen?

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

16

Jännä että tulee tällainen "murskavoitto" kun Nokia tuntuu olevan monelle kirosana täällä(kin). Kai se on niin että pieni joukko vain pitää hirveätä (negatiivistä) melua ja suurempi joukko tietää mitä itse arvostaa. Näin sen pitäisikin olla. Toinen tykkää ympyrästä ja toinen neliöstä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
AndroidParanoid (vahvistamaton)

17

Tuntuu vähän että se joukko joka ei tiedä mistään mitään ostaa Nokian..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
justnäinon (vahvistamaton)

18

Siis onko minulla joku lumia 920 special edition malli edelleen kun minä ainakin saan ihan minkälaisen musiikkikappaleen KOKONAISENA soittoääneksi tähän siis lumia 920 (keltainen väri)..... Siis ei taida näillä henkilöillä kyllä tätä puhelinta olla kun väittää ettei saa kokonaista musiikkikappaletta soittoääneksi. Tai sitten ei osaa käyttäävpuhelinta. Ja sen soittoäänen saa helposti ilman tietokonetta.

Vastaa
Dafly
Dafly

20

10: "Miksi vihaatte kotimaista puhelinvalmistajaa noin kovasti?"

Moni suomalainen häpeää nykyään Nokiaa, koska se ei saanut Applen veroista älypuhelinta ulos kuin vasta viime vuonna (N9. Tosin tämä julistettiin kuolleeksi ja myyntiin vain rajoitetuilla alueilla, sillä sen ei haluttu häiritsevän WP:n lanseerausta) ja ryhtyi yhteistyöhön läpimädän Microsoftin kanssa. Tämän seurauksena paljon suomalaisia joutui kilometritehtaalle, kun omista alustoista luovuttiin. Nokiasta tuli Microsoftin sylikoira. Softa tulee jenkeistä ja rauta Aasiasta. Nokiassa ei ole enää juuri muuta kotimaista kuin pääkonttori täällä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

21

@20
Häpeää? Miksi pitäisi hävetä. Joskus tulee turpaan ja Nokia on sen lopulta ottanut melko hyvin vastaan. Aluksi eivät tosin varmastikaan suostuneet myöntämään sitä myöntäneet ja se johti odotettua syvempään syväkyykkyyn... Lopulta kuitenkin selkä on suoristumaan päin.

Enemmänkin suomalainen vain osaa parhaiten lyödä toista suomalaista. Ikävää, mutta totta. Onko se peruja jostain perus kateudesta tms.. En tiedä.


Minäkään en muuten äänestänyt, mutta olisin ehdottomasti Lumiaa äänestänyt! Loistava laite!

Vastaa
perhana
perhana

22

@9
Itse kyselin tänään Lumia 920:n saatavuutta, ja kuulemma mahdollisesti viikolla 2 voisi tulla uusi erä myyntiin, ja mitä nyt pikaiseen haeskelin niin kaikki liikkeet näyttävät ilmoittavan toimitusten alkavan taas vuoden vaihteen jälkeen... ja mikä hassuinta kauppakeskus Jumbon liikkeiden luettelosta ei edes löydy Nokian myymälää, ainakaan Jumbon nettisivujen mukaan.
http://www.jumbo.fi/fi/liikkeet/toimialoittain

Vastaa
pitokokka
pitokokka

24

Nähtävästi en osannut käyttää, kun mp3 -soittoäänen laitto ei onnistunut.

920 toi laajempaan jakeluun mm. langattoman latauksen ja tietenkin nostaa windows luurien myyntimääriä. 808 toi markkinoille matkapuhelimiin huikean kameran ja videonauhoitukseen hyvän stereoäänen. Puhelinta ei tahtonut saada, Belle kuopattu ja 1.4 gigan prossu on vähän mopo nykyaikana.

Note II:ssa tuli mahdollisuus jakaa ruutu kahtia ja ajaa kahta eri ohjelmaa yhtä aikaa. Sama päivitys tuli myös SIII:lle. 5 on kevyt ja TMn tetin mukaan omaa paremman kameran kuin 920 ja SIII.

920:ssä on parasta se, että Nokialla on yläpäässä tuote jonka voi ostaa ja puhelinta esitellä kavereille. Softa (ja apsit) on vaan niin kesken, ettei tuote antsaise mielestäni vuoden puhelin titteliä. Jokos Windows luuriin saa Skypen? Meillä videopuhelut Skypen/Googlen kautta on joka viikkoista hupia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lumia710 (vahvistamaton)

25

Windows-luureihin on saanut skypen jo ties kuinka kauan, omassa wp7.5 mopoluurissakin olen sitä käyttänyt jo kesäkuusta lähtien.

610 mallissa Skype ei toimi, muissa kyllä.

Vastaa
Taeco
Taeco

26

@24 saa Skypen, on saanut jo yli kuukauden ajan muistaakseni. Ei melkein heti kauppoihin tulon jälkeen.

Mitä ohjelmia tai kyseisen ohjelman ominaisuudet korvaavia ohjelmia lumialle ei saa? Instagramin lisäksi siis - jota tulevan TOS-muutoksen jälkeen kukaan täysijärkinen valokuvausta tosissaan harrastava ei käytä; loput voivatkin sitten käyttää vaikka Facebookia ruoka-annostensa esittelyyn: ajaa saman asian.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

29

Toinen tykkää tyttärestä ja toinen tyttären äidistä. Osa meistä on niin merkkiuskollisia. Itsekin kuulun näihin.. harharetkeni oli Huawei, sillä olen jo parikymmentä vuotta käyttänyt Nokialaisia, niillä kun voi soittaakin. Testattiin armeijan hommissa jo aikoja sitten Nokian laitteita.
iuskovaiset maksavat aika lailla liikaa niille kuuluisille osakkeenomistajille. Olen tota vitostakin jo kokeillut, ei siinä mitään muuta vikaa ole kuin hinta.
Samsungin laitteista olen neutraali, näyttöni ja telkkarini on Samsung.
Muutaman viikon olen Lumia 920:sta käyttänyt ja olen ollut hyvin tyytyväinen.
Teille kitisijöille sanoisin, että vanha sanonta on, että ei lintukaan omaan pesään pasko.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

31

@12 ja @30 +1.
Ei kyllä missään muualla kuin Suomessa voisi 920 voittaa. Siis objektiivisesti. Mutta eihän se pahaksikaan ole. Ostakaa te äänestäjät Nokiaa ja raaputelkaa napaanne tyytyväisinä. Muun maailman tuotteet eivät ole Teille! :P

Vastaa
pentsu
pentsu

32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti anttiheikki:

@12 ja @30 +1.
Ei kyllä missään muualla kuin Suomessa voisi 920 voittaa. Siis objektiivisesti. Mutta eihän se pahaksikaan ole. Ostakaa te äänestäjät Nokiaa ja raaputelkaa napaanne tyytyväisinä. Muun maailman tuotteet eivät ole Teille! :P

Syötetäänkö Android puhelimissa käyttäjän korvaan jotain piiloviestejä, jotka sitten tekee käyttäjästään keskimääräistä tyhmemmän? Vai onko kommentoijat sittenkin vasta kymmenvuotiaita joiden kielellinen kehitys on vielä vähän vajaa?

Vastaa
KapaKuosa
KapaKuosa

35

Mielenkiintoisia kommentteja. Ottakaa nyt huomioon se, että ilman nokiaa, ei olisi tullut iossia eikä liioin androidiakaan. Ottakaa myös huomioon se, että ilman applea ei ois tullut myöskään lumioita. Tällä alalla on pakko olla kilpailua, että tekniikan kehitys on huippuluokassa. Jos iphone ois tullu 2000 luvulla jo, ois kännykät varmaan jo todella paljon pidemmällä kuin mitä ne nyt on.

Suomalaiset on hyvin pettyneitä nokian menestykseen, ja syytä ollakkin. Suurimman osan mielestä samsung on paras ja sen jälkeen apple. Ne on hyvin pitkälti mielipidekysymyksiä, mutta yksinkertaisuudella ja liittymän jouhevuudella ei ole wp8 vertaista. Vielä paremmin eron näkee tableteissa. Käykää huumorilla kokeilemassa Samsungin tablettia, iphonea ja windows 8 tablettia vierekkäin. Ero on aivan järjetön sulavuudessa. W8 on niin paljon kilpailijoitaan edellä sillä saralla.

Ainii vielä ne sovellukset. En ois välttämättä ylpee hakiessani applella tai samsungilla munakelloa marketista kun sovelluksia löytyy 50 josta 80 prosentissa on joku virus. Applen 600 000 sovelluksesta 300 000 on sovellusten ns. "demoversioita, eli oikeiden sovellusten kokeiluversioita. Yks asia, mihin olen itse ihastunut nimenomaan WP:n marketissa, että jos etsit jotain, mitään tärkeää sovellusta ei puutu, ja voi täysin luottaa siihen että se on laatutavaraa, koska laadunvalvolta on niin tiukkaa.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

36

@ 35
Olen aivan samaa mieltä.
Tässä tuli vaan tuo kopiointi mieleen..jostain syystä.
Itsekin ohjelmia ja kotisivuja tehneenä olen oppinut,että aika helppo on muuttaa koodia.
Nokiasta vielä kerran sanon sen, että radisti-ylikersanttina, testattiin paljon Nokian juttuja.
Vieläkin olen aika isänmaallinen, Nokia meidät nosti "suosta" ja kehitti maailmanlaajuisen viestinnän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
its better @ (vahvistamaton)

37

35@ Kyllä kuule Windows Phone 8 joutuu jossain vaiheessa samanlaisiin ongelmiin haitta ja virusongelmien kanssa kuin Android ja iOS!.Se on vaan ajan kysymys. Menneen talven Nokia Lumia puhelimien omistajilla on taas "ylimielisyys vaihde" päällä!!. ;(

Vastaa
pitokokka
pitokokka

38

Olihan tuolla wp8:lle paljon apseja kaupan. Onko niin, että dropboxista pystyy lataamaan matskua puhelimeen muttei toisin päin? Googlen videopuheluille en löytänyt softaa ja taitaa spodify olla vielä tuloillaan? Pelipuolella on myös eroja, mutta eniten ihmetyttää tuo miksei dropboxiin lataukseen löydy ohjelmaa (näin asian käsitin).

No kohtuulliselta apsipuoli kuitenkin näytti, joitain käyttämiäni apseja puuttu.

Vastaa
KapaKuosa
KapaKuosa

40

37 @ En omista lumiapuhelinta vaan galaxy S3. En ole sitä mieltä että lumiat on parhaita lällyllälly, mutta pidän niitä yhtä tasavertaisina kilpailijoiden kanssa. Puoli vuotta lumia 800 omistaneena ja sen jälkeen puoli vuotta tämän S3 omistaneena kiinnostus on entistä korkeampi 920 suhteen. :)

Vastaa
arivesa
arivesa

41

Broidin 920 on selvästi haileansävyinen ruudultaan,etenkin viistosti katsottuna,minkä myös itse kertoi. Aiempien L 800/900 AMOLED- näyttöjen jälkeen LCD:hen pettyneenä.
Kamera otti ok-tunnelmakuvan kynttilälyhdystä,ilman salamaa.
Vanha Samsungini tosin tuotti saman,asetuksella "yö",ja salama off.

Miksi olisi tärkeää kuvata still-kohteita hämärässä,puhelimella?
Tuskin yhdenkään "kuvataiteilijan" ykköstyökalu?

Sammumis-tilttaukset puolestaan ovat perinteistä Nokiavitutusta,viis mallinumerosta.
Eikä tuossa vakuuttanut myöskään hysteerisesti oho-eiku ylireagoiva näyttö.
Tahattomien hipaisujen ja päällevierivien näkymien peruutus vie enemmän aikaa,kuin minkä "nopeus" tuo hyötyä.

MS:n Balmerkin näyttää kuvissa vain HTC-luureja,WP8"onnistumisena". Noksu on jo unohtunut.
Kovasti uutisoidaan Lumian "loppuunmyynnistä".Selvä ilmoitus siitä,ettei niitä kovin useata kapulaa ole edes saatu teetätetyksi.

Näkemäni perusteella ei tuosta parin prosentin markkinaosuudesta ole mitään nousumahiksia merkittäväksi.WP8 ei näytä miltään viisastenkiveltä.

Eikä Nokia,mitään itse valmistamattomana,edes tuossa miniruudussa järin tärkeältä. Siis mitään oleellista ei ole onnistuttu pilaamaan.

Vastaa
djtob
djtob

42

Taas sinä rölli puhut omiasi! Kerro nyt ihmeessä lähteitä, että missä Windows Phonella on viruksia? Ikävä vaan, että Androidilla on nyt pahoja ongelmia viruksien kanssa ja ei ole Applekaan säästynyt viruksilta, Applellahan on korjaamisongelmia. Sinä rölli olet aina puhunut Samsungin ylivertaisuudesta ja olisiko aika jo lopettaa Samsungin hehkuttaminen? Jos Windows Phone kasvaa, todella varmaa on virustartuntojen kasvu. Tuntuu siltä, että sinä rölli pidät meitä tyhminä, kun emme muka tajua viruksien riskin nousevan. Ratkaisevaa on se, että miten hyvin iOS ja Android ratkovat virusongelmiaan. Ne kun eivät tunnu välittävän asiakkaistaan.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

44

@42 Heh heh! Nyt näitä uusia uutisia, että poliisikin alkaa käyttää viruksia. Mitähän toi oikein tarkoittaa? Sitäkö, että pian jokaisen puhelimessa on poliisin virus?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dj Rölli @ (vahvistamaton)

46

Nokia rollit/röllit huutelevat täällä toisille Nokia rolleille että,MENNEEN TALVEN Lumia!!!. ;) Huvittavaa touhua. =)

Vastaa
Curvy2
Curvy2

47

Mistä tyytymättömyydestä tää kielii? Eikö äiti ja Isä antanut tarpeeks rakkautta. Minä kunnioitan ja minun iloni on kun nään ja tiedän entisten oppilaitteni teoista. He jos ketkä ovat tulevaisuutta.
Kitisijät, muuttakaa iphone-maahan tai Koreaan ja tehkää jotain, älkääkä aina valittako asioista.
Minusta negatiivisyydellä ei maailamaa paranneta.

Vastaa
arivesa
arivesa

48

Totta,kiva aatos. Koreaan muuttamattakin voi miettiä,minkä he osaavat muita paremmin? Tietty valmistamisen.
Näiltä Nokia ja Apple toimijoilta tuo kapasiteetti simppelisti puuttuu.
Teettävät tekijöillä,mikäli linjoilla sattuu olemaan tilaa.

Kun HTC,Huawei,TZE,ja Apple vievät kapasiteettia,jää Nokia melko poloiseksi ostajajonossa?
Samsung on kuitenkin tiettävästi omavarainen. Ei muilta tartte ostaa.

Kaiketi ainoana? Not my bad.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

49

En arvostele mitään merkkiä. Asioissa kaikki on suhteellista ja jokainen pysyköön leirissään. Esimerkiksi Huawei tekee parhaimmat mokkulat, loistopelejä ( E392,E 1820), mutta tää vanhempi puhelin (Ideos X5) on sellanen virransyöppö, että Lumia 920 pesee sen mennen tullen.

Vastaa
arivesa
arivesa

50

Mokkula on yhden firman (hölmö?) tavaramerkki. Toinen on minuakin koskeva "Nettitikku". Tämä käyttämäni on Huawei E367 HSPA+, eli ns. 3,5G. Download-nopeus riippuu aina lähettäjästä. Kun tuo vauhti ylittää 10 Mb/sec,en kaipaa mitään 4G:tä.
Huawei on verkko-operoija. Ja nettitikkunsa ällistyttävän pätevä,röökin mittainen kapine.

Tämä Huawei siis kaiketi tulee kuoppaamaan niin Ericsonin kuin Nokia-Siemens-verkkotoiminnotkin.Ennennäkeättömälä osaamisella.

Minkäs teen? Lie väistämätöntä?

Ei sinänsä kiva hävitä,mutta turha pyristellä.Aasia näyttää rulettavan.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

51

Eräs asia minua huvittaa.. kun joulupukki toi lumia ulos ja sisälle, niin tässä 920 boxissa luki "Made in China".
Mullakin on turhake Huaweitä 4G-mokkula,(E 392) eihän täällä ole mitään tukea sellaselle, mutta hyvin se on toiminut, E1820 käytän läppäreissä. Sitten olis vielä toi ZTE:een lisäke.
Olen vaan joskus miettinyt , että miksei ne vois olla valmiina koneessa, tai suoraan lisättävänä korttina?

Vastaa
pitokokka
pitokokka

52

onhan noita läppäreitä jonne saa simmin tungenttua sisälle, hintaluokka on vähän korkeampi. Kulutustuotteissa uutuuksia tungetaan markkinoille vähän kerrallaan ja jopa jotain ominaisuuksia huonontaen, jotta uutuuksia saataisiin ulos tasaisin väliajoin. 808:n kamera oli oikeastaan poikkeus tähän. Harva oletti, että kännykkäkamera voi oikeasti kilpailla pokkarin kanssa (myös kohtuullinen zoomaus onnistuu).920:ssa on karsittu mm. videosta stereoääni. Androideissa uusia käyttiksiä ei julkaista välttämättä vanhoille laitteille tai julkaistaan myöhässä. Kuluttajat on saatava kiinnostumaan aina uudestaan kalliista uutuudesta vaikka lähes samat ominaisuudet saisi myös alelaarista löytyvään tuotteeseen. Sitten voikin kysyä miksei vanhemmille Lumioille julkaista windows 8:a ja miksi 7.8 päivitys tulee virallisesti jakoon lähikuukausina? Yksi tapa kiihdyttään laitteiden (ja softan) uusimistarvetta on myös paketoida akku siten, ettei sitä voi helposti vaihtaa ja tehdä sellainen käyttis, että puhelin pitää resetoida mikäli vaihtaa esim. perheen sisällä kapulaa.

Vastaa
arivesa
arivesa

53

Kyllä kolmevuotiaassa Vaiossanikin on akun takana SIM-luukku.
Tuottaa nopeudeksi noin kolmanneksen Huawei 3,5G eli HSPA+ tikkuun verraten.
Tikku USB-piuhan päässä on mahdollista sijoitella radioaaltoja ajatellen otollisemmin, kuin läppärin kannen antenni.

4G (LTE)toimii eri taajuksilla täällä kuin jenkeissä. Siksi iP5 ei täällä tuota voi hyödyntää.Sivuseikka kaikkiaan tämä,koska toimiva 10 Mb/sec yhteys jo ylittää useimpien servereiden tarjonnan.
Ja kun mittarin mukaan putoaa joskus nopeus noin 3 Mb/sec-tasoon,on ongelma muualla kuin raudassa tai protokollassa.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

54

Sääli ettei nexus 4 sijoittunut tuon paremmin. :( Vaikka äänestin sitä 6 kertaa. :D Siinä on hieno muotoilu ja erityisesti kimalteleva takakansi on siisti, sekä paljon tehoa ja iso näyttö. Tietty myös halpa hinta (paitsi Suomessa).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.