Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia saa RIM:lta 50 miljoonaa nyt, lisää myöhemmin

Teemu Laitila

Nokia saa RIM:lta 50 miljoonaa nyt, lisää myöhemmin
RIM maksaa Nokialle 50 miljoonan euron kertaerän WLAN-tekniikoiden lisensoinnista ja mahdollisesti jopa saman verran tulevina vuosina. Lisenssimaksut liittyvät yhtiöiden ennen joulua tekemään sopimukseen, jonka perusteella RIM saa käyttää Nokian patentoimia langattomiin verkkoihin liittyviä tekniikoita ja Nokia luopuu oikeustoimista RIM:a vastaan.

Yhtiöt eivät sopimuksen solmimisen yhteydessä paljastaneet kuinka suuresta rahamäärästä lisenssimaksuissa oli kyse. Sopimukseen kuului kuitenkin yksi kertaluonteinen korvauserä sekä vuosittaiset lisenssimaksut. RIM:n viranomaisille tekemästä ilmoituksesta käy kuitenkin ilmi, että kertaerän suuruudeksi on päätetty 50 miljoonaa.

All Things Digitalin arvion mukaan tulevatkin vuosittaiset maksut saattavat nousta lähes samalle tasolle, jos lisenssin hinta asettuu 2 - 5 dollariin myytyä puhelinta kohti.Lisäksi RIM:n ilmoituksessa mainitaan, että lisenssimaksujen vastineeksi Nokia luopuu oikeustoimista Yhdysvalloissa, Englannissa, Kanadassa ja Saksassa. Neuvotteluiden vauhdittamiseksi Nokia oli jo aloittanut oikeusprosessin RIM:n puhelinten asettamiseksi myyntikieltoon useissa maissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.