Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia sulkee epävirallisia ohjelmistoja tarjoavan järjestelmänsä

Teemu Laitila

Nokia sulkee epävirallisia ohjelmistoja tarjoavan järjestelmänsä
Nokia aikoo sulkea Navifirm-järjestelmän käyttäjiltä tammikuun loppuun mennessä. Navifirm-hakemistossa on ollut ladattavissa suuri joukko puhelimen ohjelmistoja aina vanhemmista Symbian-malleista uusiin Windows Phone -puhelimiin.

Palvelu ei kuitenkaan poistu käytöstä kokonaan, vaan siihen pääsee käsiksi vielä tulevaisuudessakin Nokia Online -tunnuksilla. Peruskäyttäjät kuitenkin joutuvat tulevaisuudessa odottamaan ohjelmistopäivitysten virallisia versioita.
Nokia ei ole perustellut päätöstä palvelun sulkemisesta tarkemmin. Navifirmin kautta on kuitenkin levitetty esimerkiksi ensimmäisen sukupolven Lumia-puhelimille tarkoitettua Windows Phone 7.8 -päivitystä, joka on saanut ehkä yllättävänkin suuren suosion. Toisaalta Navifirm on aina ollut ainutlaatuinen palvelu. Harva valmistaja tarjoaa virallista pääsyä lähes kaikkiin yhtiön puhelimille ikinä julkaistuihin ohjelmistoihin kätevässä ja helppokäyttöisessä muodossa.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja