Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin ensimmäinen Tizen-puhelin saapunee vihdoin tänä vuonna

2
Teemu Laitila

Samsungin ensimmäinen Tizen-puhelin saapunee vihdoin tänä vuonna
Samsung julkaisee ensimmäisen avoimeen Tizen-järjestelmään perustuvan puhelimensa tänä vuonna, kertoo japanilainen Daily Yomiuri -lehti. Tizen on erityisesti Samsungin ja Intelin kehittämä avoin mobiilikäyttöjärjestelmä, josta esimerkiksi operaattorit toivovat kilpailijaa markkinoita dominoiville Androidille ja iOS:lle.

Japanilaislehden mukaan Samsungin Tizen-puhelimen toisi markkinoille ainakin japanilaisoperaattori DoCoMo ja myös esimerkiksi saksalaisen Vodafonen kerrotaan olevan kiinnostunut Tizen-puhelimen julkaisusta. Daily Yomiurin uutinen ei kerro tarkempia yksityiskohtia tulevasta julkaisusta. Julkaisua on kuitenkin odoteltu jo pidempään, sillä alkuperäisten tavoitteiden mukaan ensimmäinen Tizen-laite oli tarkoitus esitellä viime vuoden puolivälissä.
The Next Web -sivusto kuitenkin spekuloi, että tulevaa puhelinta voitaisiin esitellä ensimmäisen kerran alan tärkeimmillä messuilla Barcelonassa. Helmikuussa järjestettävillä Mobile World Congress -messuilla esitellään usein puhelimia, jotka on tarkoitus tuoda myyntiin joskus jopa useita kuukausia ensiesittelyn jälkeen.

Tizenia kehittää tällä hetkellä virallisesti Linux Foundation, mutta projektin kaksi isointa tukijaa ovat Samsung ja Intel. Samsungin on arveltu hakevan Tizenista mahdollista varasuunnitelmaa tilanteeseen, jossa Google päättäisi ryhtyä kilpailemaan vielä nykyistä voimakkaammin Androidin laitevalmistuksen saralla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Matti K. (vahvistamaton)

2

Uskokaa jo että on Samsungin etujen mukaista viivästyttää puhelimen julkaisua niin pitkään kuin mahdollista.

Tällä hetkellä Samsung saa rahaa ovista ja ikkunoista Galaxy S3 mallillaan. Miksi Samsung jouduttaisi Tizenin tuloa markkinoille, jolloin kilpailijat pääsevät myös Tizen-puhelinten pariin?

Eka Tizen puhelin piti julkaista jo viime keväänä. Projekti haudattiin vähin äänin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja