Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Corning lupaa entistä parempaa Gorilla-lasia tuleviin puhelimiin

8
Teemu Laitila

Corning lupaa entistä parempaa Gorilla-lasia tuleviin puhelimiin
Gorilla Glass -lasistaan tunnettu Corning lupaa tuotteensa uusimman version olevan puolet kestävämpi tiputustilanteissa ja kolme kertaa kestävämpi naarmuja vastaan. Uutta lasia ei kuitenkaan nähdä puhelimissa vielä muutamaan kuukauteen.

Yhtiön mukaan lasin kestävyyttä on saatu parannettua tutkimalla sen atomirakennetta ja sisäisiä sidoksia. Tutkimusten tuloksena lasin naarmuttamiseksi esimerkiksi avaimilla vaaditaan kolme kertaa enemmän voimaa kuin aiemmin. Jos naarmuja syntyy, Corning lupaa niiden erottuvan vähemmän uudesta pinnasta.
CNet-sivustolle puhunut Corningin markkinointipäällikkö kertoo, että ensimmäiset lasinäytteet on toimitettu valmistajille, mutta CES-messuilla ei vielä julkaista Gorilla Glass 3 -lasiin perustuvia puhelimia. Ensimmäiset uuteen lasiin perustuvat puhelimet saapuvat markkinoille "muutamassa kuukaudessa" eli aikaisintaan helmikuussa pidettävillä MWC-messuilla.

Kommentit (8)

wipe2000
wipe2000

1

Hyvä, että jotkut asiat välillä paranevat. Onkohan tuleva lasi yhtä tiheää kuin vanha, eli painaa saman verran?

>...lasin naarmuttamiseksi...vaaditaan kolme kertaa enemmän
> voimaa kuin aiemmin...

Cnetin tekstissä kylläkin sanotaan naarmuttamisen vaativan kolminkertaisen voiman (eli 2 kertaa enemmän), ei kolme kertaa enemmän (eli nelinkertaisen) voimaa. Vaikka tämä onkin vähän pilkun viilausta, teknisissä artikkeleissa kirjoittajakin voisi olla tarkkana...

Vastaa
_Johny_
_Johny_

2

Jokohan ne sais valmistettua oikeasti sellaisen lasin joka todella kestää. Kauhulla olen tässä seurannut kun nämä i lelujen näytöt hajoaa pienestäkin kolahduksesta.

Vastaa
Risupuu
Risupuu

3

Wipe2000 voisit olla itse tarkkana ennen kun yrität näsäviisaana tulla nussimaan pilkkua. Mietihän nytten itse.
Jos nykyisen gorilla glassin naarmuttamiseen tarvitaan voimaa 1 minkä tahansa yksikön verran. Niin jos vaaditaan kolme kertaa enemmän voimaa uuden lasin naarmuttamiseen, niin se on 3 kertaa 1 eli 3 kertaa enemmän voimaa. Kolminkertainen voima on kolminkertainen aina.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

4

Mietipä Risupuu ensin itse, paljonko laskutavallasi olisi yhden kerran enemmän eli kaksinkertaisen voiman? Kolminkertainen voima olisi toki 3 x 1, mutta 3 kertaa ENEMMÄN on 3 x 1 + 1.

Eihän se nyt mitään haittaa, jos joku iltalehti tekee tuollaisia virheitä, mutta kovin uskottavia eivät tälläiset tekniset esittelyt ole, jos luvut eivät pidä paikkaansa.

Vastaa
Google4123 (vahvistamaton)

5

4). Kaksinkertaisen voiman saa saa yksinkertaisesti Risupuun kaavalla, eli 2x1=2. Ja jos meinaat että voima olisi YHDEN kerran enemmän kaavallasi, niin sehän olisi sitten 1x1=1 eli voima olisi sama.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

7

Tämä menee sen verran sivuun itse asiasta, etten viitsi jatkaa tämän jälkeen.
Mutta yhden kerran enemmän (voimaa) ei todellakaan ole sama kuin alkuperäinen määrä (voimaa) vaan yhteismäärä on silloin kaksinkertainen. Siksi Risuparran kaava onkin väärin. Taikasana on se "enemmän", joka pitää kääntää kaavaan +1, jos sen nyt tuohon tapaan haluaa ilmaista. Eli "kolme kertaa" ei ole sama kuin "kolme kertaa enemmän".

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja