Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC-pomo: Samsungilla enemmän rahaa, meillä paremmat tuotteet

15
Teemu Laitila

HTC-pomo: Samsungilla enemmän rahaa, meillä paremmat tuotteet
HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou syyttää liian vähäistä markkinointia viime vuoden heikosta tuloksesta. Yhtiön liikevoitto jäi viime vuoden kolmannella neljänneksellä pienimmäksi kuuteen vuoteen eli käytännössä sen jälkeen, kun HTC aloitti älypuhelinten valmistamisen omalla brändillään.

Kerran Yhdysvaltain markkinoiden merkittävin Android-valmistaja on jäänyt pahasti Applen ja Samsungin jalkoihin. Choun mukaan HTC ei kykene kilpailemaan jättiyhtiöiden kanssa markkinoinnilla, joten yhtiö panostaa laatuun.
- Vaikka meillä ei olekaan yhtä paljon rahaa kuin Samsungilla ja Applella, tärkein asia on ainutlaatuisten ja yksilöllisten tuotteiden valmistus, Chou kommenotoi Wall Street Journalin mukaan.

Ainulaatuisilla tuotteilla Chou viitannee yhtiön loppuvuodesta Japanissa ja Yhdysvalloissa julkaisemiin viiden tuuman 1080p-näytöillä varustettuihin puhelimiin. Samsung aloitti niin kutsuttujen phabletien tehtailun Note-sarjallaan, mutta Note II -mallin resoluutio on vain 1280x720 pikseliä.

Viime vuoden aikana ennen Droid DNA / J Butterfly -mallien julkaisua HTC toi markkinoille One-sarjan puhelimet alkukeväällä ja uudelleenlämmitellyn One X+ -mallin syksyllä. Lisäksi yhtiö on julkaissut kaksi Windows Phone -puhelinta, joiden myynti on kuitenkin Android-malleja vaatimattomampaa.

Kommentit (15)

MursuMafia72
MursuMafia72

2

@1

Omasta mielestä nokian "halvat" ovat paljon näyttävämpiä, kuin kalliimmat esim. N8, lumiat, jne..
Kun taas htc:n halvat ovat muovi leluja ja kalliit (esim. Jputterfly) veistoksia.

Vastaa
delic
delic

3

Eiköhän se mitä samsungilla on ole valtavasti enemmän branditunnettavuutta ja uskottavuutta.

Samsungia näkyy kaikessa ja ihmiset tietää merkin ja se on ns. turvallinen valinta.

On mielenkiintoista nähdä pystyykö kukaan android valmistaja pääsemään lähellekään samsungia pitkiin aikoihin, epäilen.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

4

HTC ei ainakaan itselleni ole riittävän tuttu mutta olen kuitenkin monesti harkinnut firman puhelinta. Hienoa ennenkaikkea on se, mikäli toimarin jutut pitävät paikkansa, että panostavat laatuun. Se että firma jättää asiakkaat yksin ongelmiensa kanssa ja keskittyy ainoastaan voiton tekemiseen ei ole pitkässä juoksussa kovin fiksua. Tämän on saanut kokea ennenkaikkea Nokia. Firma pötki hyvin pitkään sillä maineella minkä se loi aikoinaan luotettavilla ja toimivilla luureillaan, tämä siis paljon ennen älypuhelimia.
Älypuhelimissakin Nokia olisi oikealla strategialla voinut menestyä hienosti (tarkoitan aikaa ennen Windowsia) kunhan olisivat keskittyneet vain muutamaan puhelimeen sekä kunnolla itse ohjelmistoon.

Toivon että HTC menestyy jotta kilpailu kasvaa ja saadaan lisää firmoja jotka panostavat laatuun. Toivon tietenkin myös että Nokia pääsisi vihdoin takaisin jaloilleen ja saisi takaisin luottamuksen. Nokialla tosin on ilmeisesti aina ollut varsinkin halpaluureissa ihan hyvä maine, mutta se ei valitettavasti tuon kokoiselle firmalle nykypäivänä riitä. Pitää luoda brändi uusiksi siis, ja hiljalleen Nokia on sitä myös uusien WP luurien kanssa tekemässä.

Olen pitkään miettinyt että mikä olisi Nokian nykyinen tilanne mikäli se olisi ensimmäisten kelkassa hypännyt Android junaan, tai kehittänyt Meegosta kunnollisen ekosysteemin ja kilpailijan sekä Androidille että Applen tuotteille. Nämä nyt on nykyisin jossittelua, ja on siis toivottava että nykyinen kurssi johtaa hyvään tulevaisuuteen. Kovin montaa iskua Nokia ei enään tule kestämään, vaan voi hyvinkin olla että jokin toinen firma sen tulee ostamaan ellei kelkka ala kääntymään, ja mielellään pysyvästi.

Vastaa
s730 (vahvistamaton)

5

Minusta Nokian maine on mennyt eniten sen laadun vuoksi kuin että siellä ei ole tehty määrättyjä luureja , tuntuu että nämä kaikki jutut meekoista ja androirita on vain teeskentelyä ja teko syitä ei vaan loppujen lopuksi parantaisi suuresti tilannetta.

Vastaa
ep_
ep_

6

Jotenkin noista HTC:n puhelimista aina jää laadukas vaikutelma. Itsellä on Desire Z ja olen ollut todella tyytyväinen siihen. Viime kesänä kävi niin, että puhelin ei tahtonut käynnistyä, mutta HTC:n chat-tuen avulla ongelma selvisi suomen kielellä nopeasti. Eli olen todella tyytyväinen puhelimeen sekä HTC:n asiakaspalveluun. Ainoa miinus on se, että Desire Z:n viimeiseksi viralliseksi Androidiksi jäi 2.3.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HTC:n jamppa:

tärkein asia on ainutlaatuisten ja yksilöllisten tuotteiden valmistus


Ainutlaatuisten? Minusta HTC 8X oli lähes 1:1 kopio Lumioista (jos nyt hieman kärjistää).

Mutta tosiaan HTC on ehkä jäänyt Samsungin varjoon, vaikka mielestäni HTC tekee paljon parempia Android-puhelimia. Ehkä se on juuri tuo raha, joka on merkinnyt paljon. Samsungin puhelimet ovat ehkä spekseihin nähden hieman halvemmat kuin HTC:n, mutta fakta on, että nuo Samsungit (useimmat) ovat muovisia ja halvan näköisiä verrattuna HTC:n puhelimiin.

Vastaa
delic
delic

7

"Olen pitkään miettinyt että mikä olisi Nokian nykyinen tilanne mikäli se olisi ensimmäisten kelkassa hypännyt Android junaan, tai kehittänyt Meegosta kunnollisen ekosysteemin ja kilpailijan sekä Androidille että Applen tuotteille"

No jos olisivat jatkaneet meegolla niin todella heikko. Kyllä se on tänäpäivänä tuolla mobiilimaailmassa vaan niin, että valmiit ekosysteemit rullaa, ei siinä olisi meegolla ollut mitään mahdollisuuksia, se on vähän sama kun nyt on markkinoilla surface tablet ym windows tabletit. Sinänsä tuotteessa ei varmaan mitään vikaa, mutta android tabletissa ja iPadissa se ekosysteemi ja sovellusten tarjonta ym on täysin eri tasolla ja siksi ne myy.

Eikä sitä ekosysteemiä nokia olisi kehittänyt, sen kehittää muut, nokia ei sitä päätä, että nyt tehdään meegolle hyvä ekosysteemi. Sen tekeminen kestää vuosia ja on päivä päivältä vaikeampaa minkä wp alustakin todistaa.

Se on niinku eloppikin sanoi "it's war of the ecosystems"

Vastaa
Sefriol
Sefriol

9

Puhelinmaailmassa kaikki tapahtuu viiveellä. Samsung sai nykyiset myyntimääränsä ja luotettavuutensa SGS/SGS2 ansiosta, jotka olivat valovuosia muita Androideja edellä. Nykymallistossa tilanne on todella tasainen ja voi hyvinkin olla että HTC:n puhelimet ovat laadukkaampia, mutta markkinoilla se ei tule näkymään vielä vuoteen merkittävissä määrin.
Toisaalta osa kuluttajista näkee Androidin vaan yhtenä harmaana massana, jossa kilpaillaan tehoilla ja spekseillä. Tässä joukossa Samsung on turvallinen valinta.
Samaa voidaan katsoa WP-puhelimissa: Nokia on Samsungia ja HTC:tä luotettavampi WP-puhelinten valmistaja yhtiön oman panoksen ja laadun takia. Se näkyy myös markkinoilla: Nokian WP-puhelimet ovat muihin valmistajiin nähden paljon suositumpia.

Mitä taas Meegoon tulee, niin Nokia olisi tuskin yksin pystynyt sitä saamaan uskottavaksi ekosysteemiksi. Olisi tarvittu muiden vetoapua kuten Samsungin ja LG:n. Näkisin tosin Meegon mielummin Androidin tilalla samoilla markkinaosuuksilla. Näin Google saataisiin pois kuvoista. Markkinoita hallitsisivat puhelinyhtiöt eikä Internetin superyhtiö Google, joka alkaa olla jo liian lähellä teknologia monopolia.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

10

9@
>Puhelinmaailmassa kaikki tapahtuu viiveellä.

Puhelinmailmassa tapahtuu nopeasti.
Esim. Samsung oli vielä jokunenvuosi sitten älypuhelmissa marginaalinen tekiä. Kasvoi teodella nopeasti, no takana tosin iso markkinointi koneisto. Ja Nokian jättämä aukko.

HTC kyykkäs nopeasti pirteän nusunjälkeen, ilman mitään alusta/strategia muutosta.

Vastaa
lasseva
lasseva

11

No sen verran on tuettava HTC pomon kommenttia että itellä entinen desire HD tuntu huomattavasti tukevammalta ja vakaammalta kun nykyinen galaxy s3. Mutta syy taas siihen miksi vaidoin samsungille oli siinä et desire hd ei sitten koskaan saanutkaan sitä android 4.0

Vastaa
ep_
ep_

12

@9
Ironistahan tässä on, että HTC valmisti ensimmäisen Android-puhelimen ja ensimmäisen Nexuksen. HTC oli muutenkin Googlen suosiossa Androidin alkuaikoina. HTC:n puhelimet perustuivat alussa Windows Mobileen ja HTC oli mukana myös Windows Phonen julkaisussa, joten on HTC:kin panostanut Windowsiin.
HTC siis on ollut molempien alustojen kehityksessä mukana, mutta jäänyt lopulta muiden valmistajien jalkoihin.

Vastaa
Olli50
Olli50

13

Maailmassa useimpien puhelimenkäyttäjien mielestä älypuhelin on turha kapistus. Käytän puhelinta puhumiseen ja tekstarien lähettämiseen, ja siinä ei älypuhelimella ole mitään tekemistä. Paljon tärkeämpi on fyysinen näppäimistö. Siksi käytänkin C6:tta niin kauan kuin se toimii. On siinäkin selain ja Nokia kauppa, mutta niitä käytän aniharvoin. Luen joskus verkkolehtiä, mutta niitäkin on helpompi lukea Firefoxilla ja PC:llä.

Vastaa
JellyBean @ (vahvistamaton)

14

Hyvin näyttää Samsungilla menevän myynti muutenkin...http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/434927/Samsung+myi+keskimaarin+500+puhelinta+minuutissa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja