Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple-pomo: "Emme koskaan tee halpis-iPhonea"

15
Teemu Laitila

Apple-pomo: Emme koskaan tee halpis-iPhonea
Applen markkinointipäällikkö Phil Schiller kiistää yhtiön suunnittelevan "halvan" iPhone-mallin julkaisua. Shanghai Evening Newsille puhunut Schiller vaikuttaisi kiistävän taas viime aikoina pintaan nousseet huhut Applen kehittyville markkinoille suunnatusta puhelinmallista.

- Vaikka halvat älypuhelimet ovat suosittuja, Apple ei suuntaa tuotteitaan siihen kategoriaan, Schiller kertoo lehdelle The Next Web -sivuston mukaan.

Schiller vakuuttaa, että Apple haluaa käyttää kaikissa tuotteissaan vain parasta mahdollista tekniikkaa, johon kuuluu laadukas tuotanto, Retina-näytöt ja unibody-rakenne.

Vaikka Schiller kiistää selväsanaisesti halvemman iPhone-mallin julkaisun, haastattelun sanavalintoja on pidetty tarkasti muotoiltuina jättämään takaportin uuden kehittyville markkinoille tarkoitetun puhelinmallin julkistamiselle.Schiller välttää halpa-sanan liittämistä yhtiön tuotteisiin, mikä on aina ollut Applen strategia. Halvemman puhelimen julkaisu viittaisi laadusta tinkimiseen komponenttien osalta, mikä ei sovi Applen julkikuvaan. The Next Web spekuloi, että Apple saattaisi pystyä kehittämään keinon, jolla julkaista laadukas puhelin huomattavasti nykyistä halvemmalla. Käytännössä se voisi tarkoittaa enemmänkin ominaisuuksista kuin laadusta tinkimistä.

The Verge nostaa esimerkiksi Applen tarkkaan harkituista markkinointipuheista yhtiön entisen toimitusjohtajan Steve Jobsin kommentit seitsemän tuuman tabletteihin liittyen. Jobsin kuuluisan kommentin mukaan seitsemän tuuman kategoria on kuolleena syntynyt ajatus, mutta siitä huolimatta yhtiö julkaisi 7,9 tuuman ruudulla varustetun tabletin ja väitti sen olevan täysin eri asia.

Uutiskuva: Dave Schumaker


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
lonkerokero (vahvistamaton)

1

"Jobsin kuuluisan kommentin mukaan seitsemän tuuman kategoria on kuolleena syntynyt ajatus, mutta siitä huolimatta yhtiö julkaisi 7,9 tuuman ruudulla varustetun tabletin ja väitti sen olevan täysin eri asia."

Hehe, tarkkaan ottaen se onkin eri asia - jos seitsemän tuuman kategoria sisältää vain 7.0 tuuman ruutukoon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
höpöhöpö (vahvistamaton)

2

niin, miksi suotta laskea hintaa, kun hölmöt maksaa mitä vain.

Vastaa
olliboi
olliboi

5

"että Apple haluaa käyttää kaikissa tuotteissaan vain parasta mahdollista tekniikkaa"

ite en kyllä usko tuoho.. retina näyttö ei vedä vertoja nokian näytöille+gorilla lasi.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olliboi:

"että Apple haluaa käyttää kaikissa tuotteissaan vain parasta mahdollista tekniikkaa"

ite en kyllä usko tuoho.. retina näyttö ei vedä vertoja nokian näytöille+gorilla lasi.

Eikä uusimman iPadin näyttö vedä myöskään vertoja Google Nexus 10:n näytölle.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Jobsin kuuluisan kommentin mukaan seitsemän tuuman kategoria on kuolleena syntynyt ajatus, mutta siitä huolimatta yhtiö julkaisi 7,9 tuuman ruudulla varustetun tabletin ja väitti sen olevan täysin eri asia.


Repesin :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

Jopas täällä repeillään. Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei se iPad mini ole lainkaan, kuten ne 7 tuuman tabletit, joita Jobs haukkui pari vuotta sitten. Se on laadukkaan oloinen, metallitaustainen, erittäin ohut, ruudultaan selvästi (35%) suurempi. Lisksi on CPU että GPU teholtaan täysiveristen iPadien tasolla (poislukien aivan uusin neljännen generaation iPad), ja ehkä tärkeimpänä, se ajaa tabletti-softia, eikä venytettyjä puhelinsoftia. Siis täysin erilainen kuin vaikka Galaxy Tab 7, Kindle Fire tai RIM Playbook, jotka taisivat olla tuotteita joita haukuttiin.

Muistellaanpa vähän mitä tapahtui netbookkien osalta 4-5 vuotta sitten. Kaikki olivat ihan innoissaan netbookeista, niitä tuli aasialaisvalmistajilta, Delliltä ja HP:lta. Appleakin vaadittiin niitä tekemään monelta taholta, esimerkkinä alla oleva linkki

http://reviews.cnet.com/8301-18438_7-10...o-a-netbook-now

Applen mielestä netbookien hintoihin pääsemiseen Applen pitäisi tinkiä laadustaan eivätkä sellasita halunneet tehdä. Apple teki suunnilleen samaan hintaluokkaan iPadin ja loppu onkin sitten historiaa, kuten netbookit ja muiden PC valmistajien katteet.

http://www.guardian.co.uk/technology/20...books-dead-2013

Applen strategia on puhelimissa täsmälleen sama kuin tuolloin tietokoneissa. Se keskittyy kannattavaan segmenttiin, tehden parhaita tuotteita. Ja on täysin valmis jättämään katteeltaan ja ominaisuuksiltaan huonot halpistuotteet muiden harmiksi.

Jos ja kun se pystyy tuomaan tuotteen, nykyistä alempaan hintakategoriaan tulee se tekemään niin, kuten iPod Mini ja Nano, MacbookAir (nykyinen) ja iPad mini osoittavat. Mutta Apple ei tule tekemään sitä käyttökokemuksen, alustan yhtenäisyyden tai katteidensa kustannuksella.

Vastaa
JoniS
JoniS

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Se on laadukkaan oloinen, metallitaustainen, erittäin ohut, ruudultaan selvästi (~13%) suurempi. Lisäksiksi se on CPU että GPU teholtaan täysiveristen iPadien tasolla

7" -> 7.9" en saa millään kaavalla 35% eroa,, eikös 7"x1,35 olisi 9,45", voipi kyllä olla että on mennyt matikan tunneilla jotain ohi

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@9 7" -> 7.9" en saa millään kaavalla 35% eroa,

Et varmasti saakaan, kun vertaat pelkkää lävistäjän pituutta. Se 35% ero on *pinta-alassa*, jolla kaksiulotteisia pintoja yleensä mitataan. Syy yllättävän suureen eroon löytyy osin siitä kaksiulotteisuudesta (kaksi kertaa suuremmasta lävistäjästä seuraa nelinkertainen pinta-ala) ja osin lähempänä neliötä olevasta kuvasuhteesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kyläseppä (vahvistamaton)

11

Ipad MININ näyttöä kehutaan ISONA. Mitäs järkeä siinä taas on. Ostin Nexus 7:n ja sen jälkeen ipad 2:n käyttö on jäänyt tosi vähälle.

Metallitausta ei todellakaan ole mikään hyvä juttu, ipad 2:n kanssa joutuu aina käyttämään smart coveria, koska tausta on niin liukas ilman sitä. Ja samanlainen vaikutelma on ipad ministä jäänyt kun olen kaupassa koittanut, liukas tausta ja liian leveä.

Paksuudesta en osaa sanoa mitään, mutta ei ohuus ole minulle ainakaan koskaan ollut merkki laadusta, sopiva paksuus on aina paras.

Yleensä applekin puhuu resoluutiosta ja nexus 7:n resoluutiohan on 30% suurempi kuin ipad minin, ja se on ainakin minun mielestä parempi. Nexus 7:n näyttöön mahtuu kaikki sama kuin ipad minin + lisää. Kumma kun apple alkoi selittään jotain laajakuvasta, kun uudessa iphonessa kuitenkin on eri kuvasuhde kuin edellisissä ja softat eivät skaalaudu koko näytölle :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@11
Suuremmasta näytöstä on se ilo, että sille mahtuu enemmän tavaraa.

Oma kokemukseni Nexus 7:sta oli se, että laitteen koko oli ihan kiva, muovi ei, kaksoisback sekava, 16:9 huono ja puhelinsoftat deal breaker. Kannattaa muistaa, että Nexus 7 on vuoden tai kaksi uudempi tuote kuin Jobsin haukut.

@12
iPhoneja oli kumulatiivisesti myyty yli 100 miljoonaa jo Jobsin ollessa elossa. Nyt, pari vuotta myöhemmin, mennään jossain 200M ja 300M välissä. Ja edelleenkin, yritykselle tärkeintä ei ole kappalemäärä, vaan kannattavuus. Nokia hakkaa Samsungin luvut halpiksillaan, mutta on silti ongelmissa.

Apple vie noin 70% puhelinmarkkinan voitoista, eivätkä muiden myymät kappalemäärät varmasti harmita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kyläseppä (vahvistamaton)

14

Eli jos on 10" näyttö jonka resoluutio on 320x240 niin siihen mahtuu enemmän tavaraa kuin 5" näytölle jonka resoluutio on 640x480?
Kyllä Nexuksen näyttöön pitäisi saada enemmän tavaraa, vaikkakin pienempänä, koska siinä on 30% enemmän pikseleitä.

Jobs ehkä on haukkunut vanhemmat pikkutabletit, mutta applen tilaisuudessa taidettiin käyttää esimerkkinä juurikin nexus 7:ää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

@14
Kyllä, jos näyttöjen kuvauhteet ovat samat on se 10" näyttö tasan neljä kertaa yhtä suuri kuin 5" näyttö. Sille siis mahtuu, samaan kokoon piirrettynä, neljä kertaa enemmän asioita. Reaalimaailmassa käyttöliittymän koon määrittää ihmisen oletettu näkökyky ja sormen koko, ei pikselimäärä. Eli suurempaa pistetarkkuutta ei yleensä voida käyttää käyttöliittymän pienentämiseen, vaan tarkkuuden lisäämiseen.

Tietenkään sille kuvittelliselle 10" 40PPI näytölle ei pysty tekemään kovinkaan tarkkoja yksityiskohtia, mutta jos tarve on vaikka näyttää ihmiselle sopivia nappuloita, mahtuu sille juurikin se neljä kertaa enemmän kuin 5" näytölle.

Esimerkkinä iPhone 3GS ja iPhone 4, tai iPad2 ja iPad 3. Käyttöliittymien koot eivät muuttuneet, piirtotarkkuus vain parani. iPad minin tullessa kehittäjät joutuivat tietyin osin säätämään softiensa fontteja ja nappuloiden kokoja.

Applen tilaisuudessa verrattiin iPad Miniä nimämättömään 7" tablettin. Onko niille mainituille epäkohdille tehty jotain? Itse näin ihan samat epäkohdat jo viime kesänä, kun Nexus 7:aa testasin. Kuvia alla:

http://d35lb3dl296zwu.cloudfront.net/up...admini_0580.jpg
http://d35lb3dl296zwu.cloudfront.net/up...admini_0584.jpg
http://media.idownloadblog.com/wp-conte...parison-001.jpg
http://d35lb3dl296zwu.cloudfront.net/up...admini_0587.jpg

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja