Galaxy S -sarja ylsi hurjaan rajapyykkiin

5
Matti Robinson

Galaxy S -sarja ylsi hurjaan rajapyykkiin
Lähes kolme vuotta sitten esitelty Samsung Galaxy S on poikinut korealaisyhtiölle enemmän kuin kannattavan älypuhelinlinjaston. Vuonna 2010 julkaistu puhelin on muuttunut sittemmin puhelinsarjaksi, joka on myynyt yhteensä yli 100 miljoonaa kappaletta.

Valtaosa myydyistä puhelimista on sarjan kahta edellistä huippumallia ja niiden eri versioita. Galaxy S III myi seitsemässä kuukaudessa 40 miljoonaa kappaletta, johon edeltäjä Galaxy S II:lla meni yli puolitoista vuotta.

Osa Galaxy S -sarjan strategian toimivuutta on varmasti aika ajoin julkaistavat päivitykset ja variantit. Vielä Galaxy S II:n julkaisun aikaan sarja tunnettiin ainoastaan huippumallista, mutta nykyisin markkinoilla on Galaxy S III Minin ja Galaxy S Advancen kaltaisia keskihintaluokan puhelimia.Samsung on tahkonut ennätystuloksia koko viime vuoden. Yhtiö ilmoittaa viime vuoden viimeisen neljänneksen tuloksesta tammikuun loppupuolella. Tulevaa Galaxy S IV -lippulaivamallia puolestaan odotetaan julkaistavaksi ennen kesää.

Apple ylsi samaan rajapyykkiin iPhonen kanssa maaliskuussa 2011, jolloin iPhone oli ollut markkinoilla muutamaa kuukautta vaille 4 vuotta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (5)

ZZboy
ZZboy

1

Voi voi, jospa Nokia ois raakasti kopioinut iPhonen samoin kuin Samsung (joka ois ehkä edellyttänyt Androidin saamista), niin nyt ei ois markkinaosuus muutaman prosentin luokkaa.

Samsungin komponenttipuolella saattaa olla huonommat ajat edessä, tiedä häntä, Apple lopettaa komponenttiostot pikkuhiljaa ja Google on tullut toisiin ajatuksiin Motorolan alihankkijoiden suhteen.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

2

Sampalle riitää kohta, että saavat tehtyä komponentteja omaan käyttöönsä..

Tuo kopioinnista kitiseminen alkaa olla jo aika vanha juttu. edelleenkään ei ole osoitettu pitävästi kuka apinoi ja ketä. Samsungilla oli kuitenkin ensiksi hieman iphonea muistuttava puhelin, jota Apple todennäköisesti kopioi erittäin menestyksekkäästi. Tämän jälkeen Samsung oti hieman omiaan takisin kopioimalla (aika vahvasti) iphonea.

se mikä tässä on merkittävää, on toiminta nopeus. Nokialla meni jotain 2v tuoda ensimmäinen kosketusnäytöllinen puhelin iphonen kanssa kilpailemaan (ja miten surkea esitys se olikaan?).

Korelaiset on vikkeliä, ei pääse mihinkään. Ja kyllähän he tekniikan kärkeä tänä päivänä edustavat. Nyt siellä on saatu vielä innovaation rattaat pyörimään hyvästi ja alkaa sinne softapuolellekin olemaan annettavaa.

Aika kunnioitettava saavutus kyllä tuo vaatimaton 100miljuunaa..

Vastaa
ZZboy
ZZboy

3

Applellä nuo iPhone (tai oikeammin) iPad suunnitelmat ulottuvat 1990 alkuun Newton PDA aikaan ja heillä oli jossain vaiheessa puhelin mockup'eja olemassa jotka jo muistuttivat iPhonea. Nokiallahan oli silloin Newtonin kopio kehitteellä kans (1995), näin siitä jopa kuvia.

Aivan varmaan jossain vaiheessa myös Samsung on nähnyt iPhone malleja ja pystynyt päättelemään mihin ollaan menossa, ja Apple vastaavasti Samsungin näyttöpaneli protoja ja designeja. Sampalta puuttui vain käyttis, paljon muuta oli jo valmiina, mutta melko täydellisen kopion tekivät.

Olen katsellut muutaman vuoden takaisia videoita messuilta ja eri kokouksista, ja niistä on lähes mahdotonta erottaa kenellä on Samppa tai iPhone vaikka henkilö on haastattelun aikana puhelimessa välillä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
äässibot (vahvistamaton)

4

Samaan aikaan Mokia myy 4m Lumiaa. Huikea suxee tuo WP. Voi helavatti!

Vastaa
djtob
djtob

5

@4. Kuluvan vuoden 2012 aikana Nokia myi kuitenkin 13,3 miljoonaa Lumiaa. Kannattaa huomioida, että Samsung ei kuitenkaan paljasta paljonko oikeasti myy puhelimiaan ja ne kaikki ovat perustuneet vain arvioihin ja kyse oli kaikista sarjoista yhteensä.

Tuo mainitsemasi 4,4 miljoonaa perustui viimeisen kvartaalin tulokseen. Saamme pian tietää tulosjulkistuksessa tarkemmat tiedot.

Kappalemääriä ilmoittavat ainoastaan Nokia ja RIM, muut kertovat arvioita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.