Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkimus: Applen iPhone ei houkuttele nuorempia entiseen tapaan

16
Teemu Laitila

Tutkimus: Applen iPhone ei houkuttele nuorempia entiseen tapaan
Applen iPhone on pitkään ollut teinien keskuudessa perinteinen statussymboli ja juuri se puhelin, joka "kuuluu" löytyä taskusta. Uuden tutkimuksen mukaan iPhone on kuitenkin menettämässä asemiaan ainakin amerikkalaisteinien keskuudessa, sillä sen avulla ei voi enää erottua joukosta.

Tutkimuksessa arvellaan, että iPhone on jäänyt edellisen sukupolven laitteeksi, jota ei enää yhdistetä mielikuvissa edelläkävijyyteen. Nuorisokulttuurin perinteiden mukaisesti edellisen sukupolven valinnat on laitettava uusiksi ja nykymaailmassa siihen joukkoon kuuluu myös älypuhelimen valinta.
- Apple on onnistunut markkinoimaan tuotteitaan X-sukupolvelle ja sen seuraajille erittäin tehokkaasti, mutta sama ei vaikuttaisi onnistuvan enää nykyisten teini-ikäisten tapauksessa, kommentoi tutkimuksen taustalla olevan Buzz Marketing Groupin edustaja Forbes-sivustolle.

Bloombergin mukaan Applen laskusta nuorimpien ikäluokkien keskuudessa on nähty merkkejä jo aiemmin. Apple on pudonnut tai ainakin sen nousu on taittunut useammissa brändien houkuttelevuutta mittaavissa kyselyissä.

Buzz Marketing Group uskoo Applen haastajien olevan ainakin osasyynä teinien muuttuneisiin asenteisiin. Erityisesti Samsung ja Microsoft ovat kosiskelleet nuorinta asiakaskuntaa voimalla ja pyrkineet vahvistamaan mielikuvia iPhonesta puhelimena, jota aikuiset käyttävät. Amerikkalaisnuorten keskuudessa Samsungin Galaxy ja Microsoftin Surface ovat kasvavia nimiä, jotka haastavat Applen ylivaltaa trendikkäimpänä valmistajana.

Vaikka Applen pitää keskittyä uudestaan tulevien aikuisten tavoittamiseksi, sen kasvulle ei ole vielä löytynyt rajoja. Maailmassa on suuri joukko älypuhelimen ensiostajia, joista riittää jaettavaa koko alalle.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Lumikki
Lumikki

2

Ei kai turhamaisuus ihmisestä katoa. Mullakin pitää olla kun toisillakin on. Mulla on parempi kuin sulla.

Tulee ihan pikku lapset mieleen.

Vastaa
dRD
dRD

3

@1: Eri tutkimuslaitos, eri metodit, eri analysoijat.

[mutu]

Mutta joo, oman teini-ikäisen muksuni kaveripiiriä kun syrjäkorvalla kuuntelee, niin iPhonella on vielä statusarvoa, mutta kyllä se "isin ja äidin puhelin"-imago on alkanut sitä syömään.

Samoin Samsung Galaxy -sarja tunnutaan dissaavan sen SG-halpapuolen takia, koska alle satkun Galaxyt ovat "ala-asteikäisten älypuhelimia " ja tuo tuntuu pilaavan vähän myös SGS-sarjan imagoa.

Noksulla taas taitaa olla Windows Phonessa ongelmana joidenkin teineille "pakollisten" softien puute, Instagram nyt ehkä tärkeimpänä.

[/mutu]

Vastaa
rick79
rick79

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

@1: Eri tutkimuslaitos, eri metodit, eri analysoijat.

[mutu]

Mutta joo, oman teini-ikäisen muksuni kaveripiiriä kun syrjäkorvalla kuuntelee, niin iPhonella on vielä statusarvoa, mutta kyllä se "isin ja äidin puhelin"-imago on alkanut sitä syömään.

Samoin Samsung Galaxy -sarja tunnutaan dissaavan sen SG-halpapuolen takia, koska alle satkun Galaxyt ovat "ala-asteikäisten älypuhelimia " ja tuo tuntuu pilaavan vähän myös SGS-sarjan imagoa.

Noksulla taas taitaa olla Windows Phonessa ongelmana joidenkin teineille "pakollisten" softien puute, Instagram nyt ehkä tärkeimpänä.

[/mutu]

Itse,kun taas kuuntelen kasiluokkalaisen siskonpojan juttuja niin tuntuu että ainoa status joka puhelimessa on tärkeä on hinta. Ihan sama mikä luuri kunhan vaan hintalappu on 500€ paremmalla puolella.

Vastaa
dRD
dRD

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Itse,kun taas kuuntelen kasiluokkalaisen siskonpojan juttuja niin tuntuu että ainoa status joka puhelimessa on tärkeä on hinta. Ihan sama mikä luuri kunhan vaan hintalappu on 500€ paremmalla puolella.

Toikin on ihan totta, sama tuntuu pätevän ihan kaikkeen kyllä. Mutta sit jos pistetään kato 4kpl eri valmistajien 500e+ maksavia luureja vierekkäin, niin mikä niistä on sit se coolein, sehän se tässä on se ydinkysymys :-)

Vastaa
rick79
rick79

6

Todennäkösesti se mitä jonkun lukiolainen/amis isoveli on kehunu. Tai sitten se joka löytyy koulun kingin taskusta. Vaikka lelut on muuttunu omasta lapsuudesta niin niiden valintakriteerit kuitenkaan ei.

Vastaa
dRD
dRD

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Todennäkösesti se mitä jonkun lukiolainen/amis isoveli on kehunu. Tai sitten se joka löytyy koulun kingin taskusta. Vaikka lelut on muuttunu omasta lapsuudesta niin niiden valintakriteerit kuitenkaan ei.

Olet todennäköisesti asian ytimessä :-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

8

Vanhemmalla polvella on rahaa ja he haluavat helppokäyttöisiä laitteita, joihin ei tule opiskelua vaativia muutoksia kovin usein. Vanhemmalla väestöllä ei ole myöskään mitään ongelmia sen kanssa, että laitevalmistaja asettaa rajat sille, mitä softia heidän puhelimeensa saa myydä tai mitä puhelimella saa tehdä.

Nuorilla on raha tiukassa, he osaavat tehdä vähän vaikeampiakin juttuja ja uuden oppiminen on heille luontaista. Nuori ei myöskään hyväksy sitä, että joku toinen sanelee, mitä hän saa tehdä omalla puhelimellaan. Applessa nuorta houkuttelee lähinnä status, mahdollisuus tuntea kuuluvansa johonkin parempaan kastiin; tämä puoli tulee selvästi esiin nk. iFanien kirjoituksissa.

Applea saattaa muuten uhata Cadillacin kohtalo: eihän se ole menettänyt omien kannattajiensa suosiota, mutta sen kannattajat ovat vanhenneet ja luontaisen poistuman kautta vähentyneet. Kännyköiden Cadillac, siinäpä vasta osuva nimitys iPhonelle!

Vaimoni sisko näki minulla vanhan ja kuluneen N70 ja halusi sen ehdottomasti käyttöön. Itse olin lähinnä järkyttynyt, kun iPhone 4 vaihtui N70, mutta syynä oli nimenomaan se, että N70 oli cool ja siisti kuluneena = yksilöllinen ankean iPhone rinnalla, niin se maailma muuttuu.

Vastaa
pentsu
pentsu

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bobakki:

Vanhemmalla polvella on rahaa ja he haluavat helppokäyttöisiä laitteita, joihin ei tule opiskelua vaativia muutoksia kovin usein.

Toi vanhempi sukupolvi on vähän suhteellista. Riippuu minkä ikäisen silmin katsoo.

Wanha sukupolvi käyttää peruspuhelimia.

Mutta uutisen otsikko kertoi jo paljon, ja se näkyy joskus näissäkin keskusteluissa valitettavan hyvin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bobakki:

U.S. Kids Continue to Look Forward to “iHoliday”

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

11

@10

Vanha sukupolvi on ainasuhteellinen käsite, mutta en tarkoita nyt doro puhelimen omistajia tässä. Vanha sukupolvi = jotakuinkin se porukka joka ostaa itse puhelimen (18-60v)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

Aika heikkoa uutisointia, kun alkuperäisestä artikkelista ei onnistuttu löytämään edes lukuja. Tutkimuksen, jonka aikaa ja haastateltujen määrää ei ilmoitettu, tulos oli, että "enää" 7/10 nuoresta aikoo hankkia iPhonen seuraavaksi puhelimekseen. Samsung tuli kakkosena osuudella 2/10.

Artikkelista löytyi myös tällainen helmi, ilman lähdettä tietenkin:

"it was unthinkable a mere 12 months ago that any teen would prefer any phone to an iPhone if given the option"

Enpä usko, mutta ehkäpä artikkelin muut väitteet olivat oikeammassa.

Vastaa
pentsu
pentsu

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bobakki:

@10

Vanha sukupolvi on ainasuhteellinen käsite, mutta en tarkoita nyt doro puhelimen omistajia tässä. Vanha sukupolvi = jotakuinkin se porukka joka ostaa itse puhelimen (18-60v)

Mä en ainakaan nelikymppisenä halua puhelinta, johon joutuu suurinpiirtein kellosata lähtien lataamaan jonkin erillisen appsin. No thanks! Leikki-ikä on multa mennyt jo ohi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja