Galaxy S IV -puhelimessa todennäköisesti viiden tuuman Full HD -näyttö

5
Teemu Laitila

Galaxy S IV -puhelimessa todennäköisesti viiden tuuman Full HD -näyttö
Vähintään viiden tuuman kokoiset ja Full HD -resoluutiolla toimivat näytöt tulivat ryminällä laitteisiin viime viikolla julkaistuissa useissa uusissa Android-lippulaivoissa. Silti Android-ekosysteemin kiistaton kuningas Samsung ei ole julkaissut Full HD -resoluutiolla toimivaa puhelinta, vaikka yhtiö omalta osaltaan aloitti koko jättinäyttöisten puhelinten kategorian Note-sarjallaan.

Syynä on ilmeisesti ollut ainakin osittain Samsungin valitseman AMOLED-tekniikan rajoitukset, joista johtuen esimerkiksi Note II -mallin näyttö toimii "vain" 1280 x 720 pikselin resoluutiolla.

Tilanne on kuitenkin korjaantumassa vielä kevään mittaan, kun Samsung aikoo tuoda markkinoille Full HD -resoluutiolla toimivan 4,99 tuuman kokoisen näytön. Näyttö on tarkoitus esitellä virallisesti ennen maaliskuun loppua ja erittäin todennäköinen käyttökohde uudelle näytölle on loppukeväästä odotettu Galaxy S IV -puhelin.



Tulevan ja jo aiemmin huhuissa liikkuneen näytön aikataulusta kertoo Anandtech, jonka toimittaja nappasi kuvan näytöistä Samsungin osastolla CES-messuilla. Aiempaa korkeamman tarkkuuden lisäksi Samsungin uusissa AMOLED-näytöissä on saavutettu 25 prosenttia pienempi tehonkulutus edeltäjiin verrattuna. Lisäksi virransäästötilassa näyttö kuluttaa jopa 47 prosenttia vähemmän tehoa kuin edellinen sukupolvi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
SGS3 working!!!@ (vahvistamaton)

1

Aiempaa korkeamman tarkkuuden lisäksi Samsungin uusissa AMOLED-näytöissä on saavutettu 25 prosenttia pienempi tehonkulutus edeltäjiin verrattuna. Lisäksi virransäästötilassa näyttö kuluttaa jopa 47 prosenttia vähemmän tehoa kuin edellinen sukupolvi.

Vihdoinkin!.Varmasti myöskin pinta lämpenee aiempaa vähemmän.
Palautteet ovat siis menneet perille ja siitä 10p Samsungille!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hmmmhh (vahvistamaton)

3

Itseäkin kyllä hieman harkittaa jos 5" näyttö tulee s4:een :/ kyseisen puhelimen aion joka tapauksessa aion kyseisen puhelimen ostaa, mutta silti omastakin mielestä esim se 4,5" näyttö olisi paljon parempi.

Vastaa
djtob
djtob

5

Full HD-näytöstä ei ole hyötyä, ellei tuijota n. 20 cm:n päässä ruudusta. 25% virran säästö ei tuo mitään etua, jos virtasyöppöys jatkuu sellaisena ja vie tehoja. Enemmän arvostaisin akun kestoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.