Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huvittava Windows Phonen virheviesti: "Aseta CD"

12
Valtteri Ahonen

Huvittava Windows Phonen virheviesti: Aseta CD
Pitkälti Twitterin kautta levinnyt kuva käyttäjän Windows Phone puhelimesta virheviestineen on huvittanut monia. Virheilmoitus on sama, joka on tuttu monille käyttäjille pöytäkoneelta. Hauskaksi viestin tekee kehotus asettaa puhelimeen CD-levy.

Tapaus ehdittiin jo tuomita huijaukseksi, mutta myöhemmissä selvityksissä Microsoft on itsekin vahvistanut ruudun olevan mahdollinen. Tämä jos mikä ainakin todistaa, että WP8 käyttää samaa pohjaa Windows 8:n kanssa!
Peruskäyttäjän ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan siitä, kuinka levy pitäisi puhelimeen asettaa, sillä Microsoftin mukaan tällaista viestiä ei oletuksena näytetä lainkaan. Virheen saaminen vaatii syvällisempää käyttöjärjestelmän sörkkimistä kuin tavanomainen puhelimen omistaja tulee tekemään.


Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

delic
delic

3

@2 disk on se korppu mistä puhut, tunnetaan myös nimellä diskette tai floppy disk, mutta ei c:llä.

disc on cd levy, tunnetaan nimellä compact disc josta tulee lyhenne CD

Vastaa
perhana
perhana

5

Jos microsoft tosiaan myöntää että kyseinen virheilmoitus voi olla mahdollinen, avaa tämä mielenkiintoisia mahdollisuuksia... eikös tuo käytännössä tarkoita sitä että kunhan joku nörtti selvittää miten homma onnistuu, niin noihin pystyy asentamaan käyttöjärjestelmän uusiksi ulkoiselta medialta aivan samoin kuin pc-koneisiin... ja vielä jos WP7 laitteissa löytyy vastaava boot manager, niin ei mene kauan kun joku on kehittänyt keinon asentaa eimerkiksi Lumia 900:een WP8, Nokiahan jo aikaisemmin ennätti lipsauttamaan että tekniikan osalta 900:ssa toimisi WP8

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

7

5@
> eikös tuo käytännössä tarkoita sitä että kunhan joku nörtti
> selvittää miten homma onnistuu, niin noihin pystyy asentamaan
> käyttöjärjestelmän uusiksi ulkoiselta medialta aivan samoin kuin
> pc-koneisiin...

Niin, ei puutu kuin rauta jossa tuki ulkoiselle medialle ja siinä raudassa koodi joka osaisi homma virheilmoa pidemmälle (ei taida riittää Win CE) Lisäksi tarvitaan asennusmedia jossa kohderautaan sopiva koodi ja asennus hilut.

Laitteissa on kyllä koodia miten niihin saa käyttäjärjestelmän tungettua, mutta sitä ei tehdä suorittamalla ulkoisella asemalla CD medialta ja sen asennusohjelmalla

Vastaa
mcmopo
mcmopo

8

@3 Itseasiassa kyse ei ole CD-levystä vaan tuossa puhutaan asennuslevytstä. Tämä voi olla myös DVD-levy niinkuin se nykyisissä windowseissa onkin.

Vastaa
Mauriland
Mauriland

10

@3, @4 sekä @8

Pitipä vähän google käyttää ja varmistella että mites toi nyt menikään.
-----------------
http://grammarist.com/spelling/disc-disk/

Disc vs. disk

There is no consensus on the difference between disc and disk, and in many contexts the two are used interchangeably. Disk is always the correct spelling for computer-related terms such as hard disk and floppy disk. Disc is always the correct spelling for phonograph records, albums (in the figurative sense—a group of songs presented in sequence), and components of plows and brake systems.

Both spellings are used for (1) CDs, DVDs, and other compact optical disks; (2) flat, plate-like bones; (3) flat, circular objects, and (4) disk-shaped celestial bodies. There are trends, though. Disc is more common than disk for CDs, DVDs, etc. and plate-like bones. Disk is more common for disk-shaped things in outer space.

Vastaa
djtob
djtob

12

Virheitä löytyy jopa Nexus 4:ssä kernelin kaatumisena ja iPodissa. Ongelmana on flashaaminen väärin ja näin saadaan virheilmoituksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja