Nokia aloitti Lumia 920:n ja 820:n päivitykset (päivitetty)

13
Teemu Laitila

Nokia aloitti Lumia 920:n ja 820:n päivitykset (päivitetty)
Nokia on aloittanut Lumia 920 - ja Lumia 820 -puhelinten käyttöjärjestelmäpäivitysten toimittamisen käyttäjille maailmanlaajuisesti. Päivitys tulee kuitenkin jakeluun asteittain, eikä ainakaan Lumia 820 vielä tarjoa Suomessa päivitysmahdollisuutta.

PR1.1 tai Portico-nimellä tunnettu päivitys nostaa Windows Phone -järjestelmän versionumeroon 8.0.10211.204. Päivitys löytyy jo sekä Samsungin että HTC:n Windows Phone 8 -laitteista.

Päivitys tuo mukanaan parannuksia tekstiviestien hallintaan, mahdollisuuden vastata puhelinsoittoon tekstiviestillä, lisää asetuksia Internet Explorer 10 -selaimen säätöön sekä WLAN-yhteyksiin. Sen pitäisi myös nopeuttaa ja vakauttaa puhelimen käynnistystä ja parantaa Bluetooth-yhteyksien laatua. Lumia 920 -käyttäjien kannalta mielenkiintoisin ominaisuus lienee luvatut parannukset kameran kuvan tarkkuuteen.Päivitykset jaellaan verkon läpi OTA-päivityksinä ja puhelin ilmoittaa päivityksen tullessa saataville. Nokian mukaan jakelu toteutetaan vaiheittain ja kaikkien puhelinten pitäisi saada päivitys viimeistään maaliskuun puoliväliin mennessä.

Edit 17.1.2013 23:26 Tieto päivitysten aloittamisesta saattaa olla ennenaikainen. Tieto lähti liikkelle Nokian foorumeilta, jossa Nokian oma Community Manager kertoi päivitysten aloittamisesta. WPCentral-sivuston mukaan Nokia on kuitenkin vahvistanut, että päivityksiä ei ole vielä aloitettu. Kiitoksia kommentista tarkkasilmäiselle lukijalle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor Magic6 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic6 Lite
295 € Power
299 € Gigantti
399 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
totuudentorvi (vahvistamaton)

2

Koittakaapas opetella kirjoittamaan se nimi oikein. Se on Mokia. Ämmällä.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

3

HÖHÖHÖÖHÖHHHÖHÖHÖHÖHÖH JOKU MURJAISI VITSIN =DDDDDDDDDDDDDD Keksitkö ihan itse ja oisit voinut varoittaa, paskoin alleni ja tipahdin tuolilta naurun seurauksena.

Vastaa
Boss93
Boss93

5

katkerat android fanboyt itkevät taas mokiasta ja menneen talven lumista, koska ovat katkeria, kun siihen omaan android laitteeseen saa odotella uusinta päivitystä vuoden...

Vastaa
Taeco
Taeco

7

Voi voi voi kun pikkuisilla peikkolapsilla on taas päässyt vähän nimitykset ja termit sekaisin:(

@2 Vaikka samankaltaiset nimet saattavatkin hämätä heikkoälyisiä, Mokia ry ei ole ainakaan toistaiseksi valmistanut yhtäkään puhelinta. Voit tutustua Mokian muihin palveluihin tarkemmin osoitteessa www.mokia.fi/
@4 Valitettavasti menneen talven Lumioihin (Lumia 800 tai edes Lumia 900) ei saa kyseistä päivitystä, vaan se on tarkoitettu vain toisen sukupolven Lumia-laitteisiin. :

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lähdekritiikki (vahvistamaton)

8

Teemu Laitila voisi käväistä lukemassa vaikka tämän:
http://www.wpcentral.com/nokia-has-not-begun-portico-update-920

Lainaus:
"We contacted Nokia and Microsoft on the matter for clarification...
As it turns out, Nokia has not started such a system-wide update of Portico, which means you can stop checking your phone today. Certainly, Nokia never even said they were doing a global rollout so the info was just wrong from the beginning."

Vastaa
hannes.k
hannes.k

9

Milloin saadan wp 7.8 päivitys, minulla on ensinmäisten joukossa ostettu lumia 800(ennakkotilattu)luulis jo päivittyvän!!?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lumia800user (vahvistamaton)

10

@9 Sinä olet saanut jo ensimmäisten joukossa 7.5 päivityksen kauan sitten. Nyt on valmisteilla seuraava iso päivitys eli 7.8, ja senkin tulet saamaan ensimmäisten joukossa heti kun se on virallisesti julkaistavissa.
Sen lisäksi Nokia on vihjannut että tulevaisuudessa tulisi vielä joku 7.x päivtys. Senkin sinä saat ensimmäisten joukossa kun se virallisesti on julkaistavissa.
Mitä siis kitiset? Tuo päivitysmäärä ylittää jo moninkertaisesti keskiverto androidluurin päivitykset.

Nokia tekee aivan oikein ettäö testaa päivitykset kunnolla ennekuin jakaa ne kaikille. Android -pohjaisia kurapäivityksiä on tullut ihan riittävästi, jotka eivät aikaan paranna käyttökokemusta.
Ja nyt on ihan turha kenenkään linux-puukottajan turha ruveta henkseleitä paukuttamaan ja meuhkaamaan mistään custom rommeista. Ne eivät liity tähän keskustellun mitenkään. Täällä odotellaan nyt Nokian virallisia päivityksiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.