Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mozilla paljasti ensimmäiset kehittäjille tarkoitetut Firefox OS -laitteet

4
Valtteri Ahonen

Mozilla paljasti ensimmäiset kehittäjille tarkoitetut Firefox OS -laitteet
Mozilla on tänään kertonut yhteistyöstään Geeksphone-yhtiön kanssa. Kyseessä on uusi espanjalainen laitevalmistaja, jonka kanssa Mozillan on tarkoitus toimittaa ensimmäiset Firefox OS:ää käyttävät laitteet sovelluskehittäjien käsiin.

Julkaistut laitteet ovat nimeltään Keon ja Peak, joista ensimmäinen on hyvin vaatimaton malli (alemmassa kuvassa oranssi laite). Siinä on 1 GHz yksiytiminen Snapdragon S1 -suoritin ja 480 x 320 HVGA -näyttö, minkä lisäksi siitä löytyy esimerkiksi 3 megapikselin kamera. Hieman järeämmässä Peak-versiossa on 1,2 GHz Snapdragon S4 -suoritin, 960 x 540 -resoluution näyttö ja 8 megapikselin kamera.

Firefox OS on täysin HTML5-standardien mukaan rakennettu käyttöjärjestelmä, joka on näillä näkymin tarkoitus nähdä pääasiassa halvempien hintaluokkien laitteissa. Geeksphone kertoo sivuillaan Peakin olevan hintaluokassa, jossa "et voisi uskoa sen olevan", eli laite lienee hinnoiteltu hyvin aggressiivisesti.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

Superi79
Superi79

3

Miksi ei voi keksiä jotain omaa? Statusbar, samannäköinen ikonigridi ja dock alareunassa ihan samalla tavalla kuin eräässä 2007 esitellyssä älypuhelimessa. Ulkonäöstä en nyt ala edes puhumaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.