Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jollan Sailfish kiinnostaa selvästi eniten uusista mobiilijärjestelmistä

7
Teemu Laitila

Jollan Sailfish kiinnostaa selvästi eniten uusista mobiilijärjestelmistä
Uusia "vaihtoehtoisia" mobiilikäyttöjärjestelmiä on julkaistu useampia viime vuoden mittaan ja niistä kiinnostavin on ainakin Puhelinvertailun lukijoiden mielestä Jollan Sailfish, joka sai lähes puolet annetuista äänistä.

Sailfishin voitto ei tullut ehkä yllätyksenä, sillä Suomessa Nokian N9-puhelimella on edelleen vankka kannattajakuntansa ja moni toivoo Jollan tulevasta Sailfish-luurista seuraajaa jo ikääntyvälle N9:lle. Jollan taakse jäi muun muassa Linux-jakelu Ubuntun tuleva mobiiliversio.

Äänestyksessä annettiin kaiken kaikkiaan 418 ääntä, joista Jollalle meni 196 eli 47 prosenttia. Hyvänä kakkosena tulee kuitenkin Ubuntu Mobile, joka keräsi 31 prosentin äänisaaliin. Muut ehdokkaat jäivät kaikki alle kymmenen prosentin lukemiin.
Parhaiten loppujoukosta sijoittuivat Mozillan Firefox OS sekä Samsungin ja Intelin Tizen. Hännille jäivät RIM:n pian julkaistava BlackBerry 10 (joka ei ole täysin uusi, mutta suomalaisten kannalta sitäkin vaihtoehtoisempi) ja kiinalainen Android-versio Aliyun, jota tuskin tullaan ihan lähiaikoina näkemään Euroopan markkinoilla.

Todellisia vaihtoehtoja tarjoavista käyttöjärjestelmistä ensimmäiseksi markkinoille ehtinee RIM:n BlackBerry 10, jonka aiemmat versiot eivät kuitenkaan ole ikinä saavuttaneet suurempaa suosiota Suomessa. Ennen kesää pitäisi saapua myös Jollan Sailfish yhtiön ensimmäisen oman puhelimen mukana. Lisäksi tälle vuodelle voidaan odottaa Tizen-puhelimia, joita Samsung on luvannut julkaista useampia kappaleita. Ubuntu-puhelimia saadaan todennäköisesti odottaa vielä ehkä jopa vuoteen 2014 saakka.

Jos käyttöjärjestelmän valmistajan kehitys- ja markkinointiresursseja katsotaan, Samsungin ja Intelin Tizen lienee muihin nähden selvässä etulyöntiasemassa. Myös Jollan on syytä onnistua, sillä muutoin ainakin Suomessa on erittäin suuri joukko pettyneitä Sailfish-faneja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Tomppa12
Tomppa12

1

Enpä tullut äänestäneeksi, mutta juurikin noin olisin äänestänyt.
Jollaa odotellessa käytellään N9:ä.:)

Vastaa
mcmopo
mcmopo

3

Kiinnostavin noista on kyllä tuo Sailfish mutta eniten odotan tuota ubundua. Ehkä siksi että sitä ei ole pekästään tarkoitettu uudiin puhelimiin vaan kehitystyökalut on myös nykyisiin androit puhelimiin.

Vastaa
djtob
djtob

4

Aika pieni otanta. Toivon, että Sailfish toisi yllättäen sellaisen luurin ja käyttöjärjestelmän, joka yllättää kaikki. Sitä Jollan luuria odotellessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sailfishman @ (vahvistamaton)

6

cahva @
Sailfishiä odotellessa käytellään N9:ä ja sen jälkeen (Sailfishiä N9:llä).
...Siis MITÄ??.

Vastaa
cahva
cahva

7

@sailfishman:
No sitähän minä tarkoitin että kun tuo sailfish tuosta valmistuu niin aika varpilla se käännetään toimimaan N9:llä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja