Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft tuomassa tuen Google-synkronoinnille Windows Phoneen

7
Teemu Laitila

Microsoft tuomassa tuen Google-synkronoinnille Windows Phoneen
Microsoft aikoo pitää Googlen palvelut myös uusien Windows Phone -käyttäjien saatavilla tuomalla järjestelmään tuen Googlen käyttämille synkronointitekniikoille, The Verge kertoo omiin lähteisiinsä perustuen. Tuki on kuitenkin osa tulevaa päivitystä, joka tuskin ehtii käyttäjille ennen tammikuun loppua, jolloin Google on ilmoittanut lopettavansa Exchange Active Sync -tuen uusilta käyttäjiltä.

Vanhojen käyttäjien osalta tuki jatkuu ja yhteystiedot sekä kalenterimerkinnät ilmestyvät puhelimeen entiseen tapaan. Uusille käyttäjille Google kuitenkin tarjoaa vain CalDAV- ja CardDAV-protokolliin perustuvaa synkronointia. Rajoitus koskee kaikkia alustoja, mutta Microsoftin Windows Phone on isommista mobiilikäyttöjärjestelmistä ainut, jolta ei löydy tukea avoimille protokollille.Microsoftin aiemman virallisen kommentin mukaan Googlen päätös tuli yhtiölle yllätyksenä, mutta The Vergen lähteiden mukaan Google ilmoitti Microsoftille EAS-tuen poistumisesta jo viime vuoden kesällä. Google ei kuitenkaan kertonut aikataulua tuen lopettamiselle eikä Microsoftilla toisaalta ollut aikaa lisätä CalDAV- ja CardDAV-tukea jo operaattoritesteihin edenneeseen Windows Phone 8 -järjestelmään.

Lähteet kertovat The Vergelle, että Microsoft on pyytänyt Googlelta kuuden kuukauden mittaista lisäaikaa EAS-tuelle, mutta ilmeisesti ainakin vielä ilman suurempaa menestystä.

Jos Google ei myönny Microsoftin pyyntöön lisäajasta, uusilla Windows Phone -käyttäjille ei ole ainakaan helppoa tapaa osoitekirjan ja kalenterin tuomiseen Windows-puhelimeen ennen kuin Microsoft julkaisee seuraavan isomman käyttöjärjestelmäpäivityksen. Sähköposti toimii myös tulevaisuudessa, kunhan käyttää IMAP-protokollaa. EAS-tuen poistumisen myötä sähköpostista kuitenkin menetetään push-tuki.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
ativS @ (vahvistamaton)

1

Toivottavasti Google tulee saamaan tämän jotenkin estettyä!.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

2

@1: Kerro toki, että miten ja varsinkin miksi Google estäisi Microsoftia käyttämästä avoimia standardeja.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

4

"No hyvällä syyllä WP luurien käyttäjät voivat lopettaa googlen palveluiden käyttämisen"

Niin ja voit sitten valita vapaasti minkä tahansa palvelun joka tukee CalDAV- ja CardDAV protokollia. Miksei M$ ole aikaisemmin tuonut tukea _avoimille_ protokollille?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ftrrt (vahvistamaton)

6

Microsoft on yrittänyt aina rajoittaa kilpailua ja sama homma näkyy jatkuvan edelleen. Ei haluta tukea avoimia/ilmaisia protokollia. En ikinä koske mihinkään Microsoftin tuotteeseen juuri tämän takia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

2@
>että miten

Estämällä WP asiakkaat.

>varsinkin miksi Google estäisi Microsoftia käyttämästä avoimia
>standardeja.

MSllä varmaan riittävät lisenssit tukea mainittuja tekniikoita.

Julkisuuden kannalta voisi olla arveluttavaa estää yksinomaan WP käyttäjiä käyttämästä Googlen jotain palvelua, mutta jos katsovat sen edulliseksi niin miksei tekisi niin myös jatkossa.

Nyt karsintalistalla oli myös standarti palveluita, joihin ei saa edes rahalla jatkoa.

Miksi karsinta loppuisi tähän ? Googlen ilmaisenpalveluiden palveluvalikoiman voi muuttua jatkossakin, varmaan jatkuvasti miettivät mitä palveluita tarjotaan kaikille ilman ja mitä vain omille, ja mitä rahalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.