Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yle: Liittymien puhepaketit harvoin sopivia

10
Teemu Laitila

Yle: Liittymien puhepaketit harvoin sopivia
Suurella osalla puhelinliittymien haltijoista on joko liian pieni tai liian suuri puhepaketti, selviää Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelman Alekstra-yhtiöllä teettämästä tutkimuksesta. Omiin tarpeisiin sopimaton paketti on 62 prosentilla kännykän käyttäjistä.

Useimmiten paketti oli ylimitoitettu ja Alekstran lukujen mukaan noin 40 prosenttia käyttäjistä maksaa paketin yhteydessä turhasta. Liian pieni paketti taas löytyy 22 prosentilla käyttäjistä.
Liian suuresta paketista yleensä noin puolet jää käyttämättä, kertoo Alekstran toimitusjohtaja Jani Puroranta Ylelle. Alekstran laskujen mukaan ylisuuri paketti aiheuttaa vuodessa noin sadan euron ylimääräiset kustannukset.

Tutkimuksessa käytiin läpi noin 7000 puhelinlaskua Soneran ja DNA:n liittymistä.

Kommentit (10)

peltsip
peltsip

1

Mullakin on liian iso paketti. 1000x SMS + 1000x MMS + rajaton netti, 9.90e/kk. Kuinka paljon maksan turhasta?

Vastaa
Diazzi
Diazzi

3

Onnea hermanni, olet saanut liittymäsi jostain kivasta tarjouksesta siis.

Itseänikin vituttaa kun nykyään ei saa oikein normaalia mobiilibittiliittymääkään ostettua järkevään hintaan, vaan kylkeen tulee kaikenvitunmaailman pakettia ja härpäkettä.

Vastaa
Hm (vahvistamaton)

4

Rajoittamaton puhe, txt, mms. ( 12000yht ) täys netti, vajaa 10€/kk
puhun n 1500min , 5-700 txt, muutama mms, ja netissä jatkuvasti..
En kyllä koe maksavani turhasta, vaikka onkin ylikokoinen paketti.

Vastaa
arcanix
arcanix

5

@1 Sama liittymä mulla, sai saunalahdelta joskus reilu pari vuotta sitten. Laskut pyörivät siinä 12e tienoilla. Viberillä tulee tehtyä lähes kaikki puhelut, viestit ja kuvien lähettely.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

6

Minulla oli joskus puhepaketti, se ensimmäinen ja viimeinen. Joka kuukausi jäi reilusti alle tai meni reilusti yli ja joka kuukausi olisin selvinnyt halvemmalla, jos olisi ollut minuuttiveloitteinen liittymä.
Tosin tuskin edes 1% pakettiliittymän omistajista laskee koskaan mikä olisi edullisin ratkaisu, joten se on se josta myyjä saa suurimmat provikat.

Vastaa
perhana
perhana

7

kakkosliittymänä pelkkänä mukanakannettavana laajakaistana kampanjapaketin kylkiäisenä tullut rajaton netti (mitattu 10m dl/4m up) 2 euroa kuukausi... ei paljon kiinnosta montako minuuttia puhetta tai montako viestiä paketti sisältää kun en niitä tuolla liittymällä käytä, kortti sisällä ylimääräisessä luurissa josta netti jaettu wi-fi:n kautta... saa nähdä kauanko antavat tuon liittymän olla auki, kohta kolmas vuosi mennyt, mutta ei kai operaattori voi sitä irtisanoa pelkästään siksi että liittymällä ei soitella? :D

Vastaa
Liittymämyyjä (vahvistamaton)

9

@ 6

Pakettiliittymistä ja minuuttivelotteisista saa ainakin meillä myyjät ihan saman provikan. Asiakapalveluhommissa tulee vastaan päivittäin kymmeniä ihmisiä jotka on sitä mieltä että minuuttivelotteinen tulisi halvemmaksi kuin paketti, mut tämä on totta näistä yleensä alle 10% kohdalla.

Esimerkki: 500 minuuttia hinnalla 19 euroa.

Jos puhut vain 300 minuuttia, jää minuutille hinnaksi 19e / 300, eli 0,063e eli kansankielisesti 6,3 senttiä per minuutti.

Saunalahden/DNA:n/TeleFinlandin minuuttivelotteisen liittymän minuuttihinta on 6,6 - 6,9 senttiä per minuutti.

Ja aina vaan halvemmaksi tulee minuutin hinta mitä lähemmäs puhut pakettisi ylärajaa. Mut hei, siitä vaan paketteja pois purkamaan, kannattaa vaan oikeasti laskea eikä vaan mutuilla noiden hintojen kanssa.

Vastaa
KPL
KPL

10

Itsekkin syyllistyn tuohon, minulla on liittymässä 12000 yksikköä, joista käytän vain 4000, eli minulta jäää kaksi kolmannesta käyttämättä. Mutta samaa mieltä kun edelliset, ei tästä kustannuksia tule kun kaikki maksaa kympin kuussa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja