Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy-puhelimet siivittivät Samsungin taas huimaan tulokseen

8
Teemu Laitila

Galaxy-puhelimet siivittivät Samsungin taas huimaan tulokseen
Samsungin Galaxy-puhelinten kysyntä kaksinkertaisti yhtiön mobiilibisneksen liikevoiton viime vuoden lopulla. Koko yhtiön liikevoitto nousi 76 prosenttia päätyen noin 4,9 miljardiin euroon.

Suurin tekijä hyvän tuloksen taustalla oli puhelinmyynti. BBC:n haastattelemien analyytikoiden mukaan Samsungin puhelinyksikkö myy jo noin neljänneksen kaikista maailman puhelimista. Samsung ei paljastanut älypuhelintensa myyntimääriä, mutta sen on arvioitu myyneen noin 63 miljoonaa älypuhelinta vuoden viimeisellä neljänneksellä.
Puhelinbisneksen lisäksi plussaa tuli yhtiön näyttöyksiköstä, kun vielä vuosi sitten sen tulos oli tappiollinen. Erityisen hyvin kaupaksi kävivät AMOLED-näytöt, joita muun muassa Samsung itse käyttää omissa puhelimissaan. Myös sirumyynnin marginaalien kasvu vauhditti liikevoiton kasvua.

Viime vuosien ennätysmäiset kasvuprosentit saattavat olla tänä vuonna historiaa, kun Samsung sekä moni puhelinvalmistaja valmistautuu kilpailun kovenemiseen puhelinmarkkinoilla. Samsung ennakoi kuitenkin yhtiön menestyvän edelleen hyvin myös puhelinvalmistajille hankalan ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, missä auttaa yhtiön laaja tuotevalikoima.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Jonahannn (vahvistamaton)

1

Heikkoa uutisointia koska applessa on eko systeemi ja hienoja brändejä.! Samsung käyttää rahaa vaan mainostamiseen..!

Vastaa
Jani @ (vahvistamaton)

2

Samsung käyttää rahaa kyllä muuhunkin,muun muassa tutkimus ja tuotekehitykseen!.Samsung on tällä hetkellä suurin ja pahin kilpailija Applelle älypuhelimien kehityksessä ja myynnissä!.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

3

MWC tulee olemaan mielenkiintoinen. Samsung oli vuonna 2012 kaupallisesti ylivoimainen kilpailijoihinsa nähden. Puhelinten erot alkoivat tasoittua, mutta sen vaikutukset tullaan näkemään vasta tänä vuonna. Samsung luultavasti säilyttää asemansa, mutta mitkä ovat kilpailijoiden vastaukset?

Vastaa
Taeco
Taeco

4

Ovatko @1 ja @2 sama henkilö? Molemmissa on nähtävissä täällä liikkuvalle sgs/ativ-trollille tunnusomaiset piirteet: vahvistamaton käyttäjänimi ja virheellistä välimerkkien käyttöä (sekä muutenkin heikkoa suomen kielen taitoa: yhdyssanat, kirjoitusasu)... Meinaa onko se hupsu lopullisesti seonnut ja väittelee itsensä kanssa?

Vastaa
jani @ (vahvistamaton)

6

@4
Mitä helvettiä se sinua liikuttaa,jos onkin sama henkilö???!!.
Parempi pitää kiinni omista asioista ja kirjoituksista,kuin puuttua toisten asioihin!!.(Se menee muuten riidan haastamiseksi!!).

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

7

@ 1:

"Heikkoa uutisointia koska applessa on eko systeemi ja hienoja brändejä.!"

Missäköhän merkityksessä käytät tässä "brändiä", ja miten mielestäsi Applen "hienot brändit" tekevät tästä Samsungin tulosjulkistusta käsittelevästä uutisesta heikon?

@ 4:

"Mitä helvettiä se sinua liikuttaa,jos onkin sama henkilö???!!. "

Useimmat pitävät ainakin kohtuullisen tasokkaista keskustelualueista, ja trollit laskevat tasoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja