Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalaiset älypuhelinvalmistajat nousivat viiden kärkeen

9
Teemu Laitila

Kiinalaiset älypuhelinvalmistajat nousivat viiden kärkeen
Älypuhelinmarkkinoiden painopiste on siirtymässä kiihtyvällä tahdilla Kiinaan. Tutkimusyhtiö IDC:n tuoreimpien myyntilukutilastojen perusteella kiinalaiset ZTE ja Huawei ovat nousseet älypuhelinmyynnin viiden kärkeen tiputtaen listalta LG:n ja HTC:n.

Listaa johtavat edelleen omassa luokassaan kilpailevat Samsung ja Apple. Samsung myi vuoden viimeisellä neljänneksellä IDC:n arvion mukaan vajaat 64 miljoonaa älypuhelinta. Samsungin myyntimäärissä oli muhkea 76 prosentin kasvu vuoden takaiseen verrattuna. Käytännössä Samsung hallitsee 29 prosenttia älypuhelinmarkkinoista.

Apple puolestaan myi lähes 48 miljoonaa puhelinta, mutta sen markkinaosuus kutistui runsaalla prosenttiyksiköllä 21,8 prosenttiin vaikka myyntimäärät itsessään kasvoivat 29 prosenttia.


Kahden mobiilijätin jälkeisten kolmen paikan jako on listan mielenkiintoisin osuus. Kolmanneksi listalla on noussut kiinalainen Huawei, jonka myyntimäärät kasvoivat prosentuaalisesti vielä Samsungiakin enemmän. Huawei kasvatti myyntiään 89,5 prosentin verran vuoden aikana päätyen 10,8 miljoonaan älypuhelimeen. Huawei on pitkään profiloitunut halvemman hintaluokan puhelinten valmistajana, mutta viime aikoina yhtiö on pyrkinyt voimalla hintaluokissa ylöspäin samalla, kun markkinoita laajennettu länsimaiden suuntaan.

Huawei on kohtalaisen uusi tulokas markkinoilla, mutta se ohitti listalla muun muassa neljänneksi jääneen Sonyn, joka IDC:n arvion mukaan myi noin miljoona puhelinta kiinalaiskilpailijaansa vähemmän. Sony ei kuitenkaan vielä ole julkaissut omia virallisia myyntilukujaan viimeisen neljänneksen osalta, joten IDC:n numerot saattavat vielä muuttua.

Toinen listan kiinalaistulokas on ZTE, joka hävisi Sonylle vain hieman kokonaismyyntimäärissä. ZTE myi 9,5 miljoonaa älypuhelinta, jossa kasvua vuoden takaiseen oli 48,4 prosenttia.

Kun Samsung ja Apple hallitsevat yhdessä puolikasta koko älypuhelinkakusta, kilpailu toisesta puolikkaasta on äärimmäisen tiukkaa. Listan kolme haastajaa myivät kaikki 9,5 - 10,8 miljoonaa puhelinta.

Vielä vuosi sitten Nokia oli listalla kolmantena 19,6 miljoonan myydyn puhelimen voimalla. Nokian tuoreimpien tietojen perusteella yhtiö myi viimeisellä neljänneksellä noin 4,4 miljoonaa Lumia-puhelinta, joka ei oikeuta sijaan viiden kärjessä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
voevoe @ (vahvistamaton)

1

Vielä vuosi sitten Nokia oli listalla kolmantena 19,6 miljoonan myydyn puhelimen voimalla. Nokian tuoreimpien tietojen perusteella yhtiö myi viimeisellä neljänneksellä noin 4,4 miljoonaa Lumia-puhelinta, joka ei oikeuta sijaan viiden kärjessä.
Menneen talven Lumia!!. =(

Vastaa
Boss93
Boss93

2

@1 Kävikö mielessäsi se, että Nokia on vasta vähän aikaa sitten siirtynyt Windowsiin eikä sen takia ole saanut uutta strategiaansa aivan täysillä toimintaan? Tosin osasyynä Nokian vähäiseen myyntiin on taas se, että Windows phone on vielä suhteellisen uusi suurelle yleisölle, kun taas Androidia ja iOS:ää on ollut jo pitkään, joten Wp ei ole vielä ehtinyt kehittyä täyteen potentiaaliinsa eikä löytänyt tietänsä suuren yleisön taskuihin. Nokia ja Wp tulee kyllä todennäköisesti vielä nousemaan vähintäänkin tuohon 5. sialle ellei jopa taas pitkästä aikaa ihan kuninkaaksi!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
häpeällistäköees (vahvistamaton)

3

Q2 Kävikö mielessäsi se, että ihmisiä ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta Windows Phone eli Lumiat? Voin kuule luvata sulle, että Mokia ei myy tuota 4m enempää WP-luureja nyt eikä tulevaisuudessa.

Päätös siirtyä WP:n oli karmea virhe. Jos tyylikkäissä Lumioissa olisi nyt Android, Nokia olisi tuon listan ykkönen. Nyt se ei mahdu edes top10:een.

Vastaa
Boss93
Boss93

4

@3 Jaa, että korkeasti koulutetut henkilöt olisivat arvioineet väärin sen, että Android markkinat ovat jo täynnä onnistuneita puhelinvalmistajia (pääasiassa Samsung) kun taas Wp puolella olisi hyvä markkinarako onnistujalle, joka sieltä vielä puuttui? Kas kummaa, kun Nokia viimein sai strategiansa hieman rullaamaan, niin alkoi tuloskin nousta ja Windows puhelimia myydään enemmän kuin ennen Nokian mukaan tuloa. Lisäksi Wp:hen oli helpompi siirtyä senkin takia, että se on edes jotenkuten onnistuneesti optimoitu, jolloin Nokian ei tarvitse kuluttaa symbianin loppuaikojen laihduttamaa kukkaroaan kalliisiin, tehokkaisiin, komponentteihin, vaan sama suorituskyky saatiin halvemmilla, tehottomammilla, komponenteilla. Lisäksi haluan muistuttaa, ettei Mokia ry. ( http://www.mokia.fi/ ) ole koskaan valmistanut eikä tule koskaan valmistamaan puhelimia

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lulumia @ (vahvistamaton)

5

Nokia pitäisi myydä jo jokaisella kvartaalilla ainakin 10miljoonaa Lumia puhelinta että yhteistyö Microsoftin kanssa olisi kannattavaa!.Ja alkoihan jo Nokialla takaisin maksun aika Microsoftille...!.

Vastaa
arivesa
arivesa

7

@6
Osin siksi,että olisi kuulemma mennyt joulun alla kaupaksi miljoona kpl. enemmän,mutta kun valmistus ahistaa,niin eioo ei näy myyntinä.
Eipä tuokaan olisi sijoitusta listalla petrannut.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

9

@8 Ja kun vähän köhittäisiin sitä medialukutaitoa pöydälle, niin tajuttaisiin, että tuossa linkkaamassasi jutussa on kirjoitusvirhe, jossa maaliskuu on vaihtunut marraskuuksi. ;)

Minkäköhän lainen uutisrobotti noita mobiilin uutisia mahtaa suoltaa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja